Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586

De Wkkgz staat in het teken van het waarborgen van de kwaliteit van Zorg en kent allerlei verplichtingen voor zorginstellingen. De sancties op het niet-naleven van deze verplichtingen zijn zwaar, de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd kan hoge boetes opleggen.

De inhoud masterclass

In de masterclass lopen we alle (arbeidsrechtelijke) verplichting bij langs en zoomen we dieper op die verplichtingen in. Vragen die o.a. aan bod komen zijn:

  • Wanneer moet ik een VOG opvragen en voor wie?
  • Kan ik tot een beëindiging van het dienstverband komen wanneer de werknemer geen geldige VOG afgeeft? Of is dat zelfs een verplichting? Hoe kan ik dat het beste regelen in de arbeidsovereenkomst?
  • Wanneer moet ik een melding doen bij de Inspectie? Wat zijn de consequenties als je dat niet doet?
  • Wanneer is er sprake van ernstig disfunctioneren?
  • Wat doet de Inspectie na de melding?
  • Wanneer stel je de medewerker op non-actief? Hoe ziet het traject van hoor en wederhoor eruit?
  • Is een (interne) onderzoekscommissie verplicht? Of wenselijk? Zijn (gedrags)protocollen vereist?
  • En als je tot beëindiging van het dienstverband wil overgaan: wat is dan nodig? Wat moet je kunnen bewijzen bij de kantonrechter?
  • Mag je eigenlijk nog wel een beëindigingsovereenkomst sluiten? Wat vindt de Inspectie daarvan?
  • Wat zijn de tips & trics?

Voor wie

De masterclass is geschikt voor elke medewerker die werkzaam is bij een zorginstelling en die regelmatig te maken heeft met HR gerelateerde zaken. Bijvoorbeeld: adviseurs of managers P&O/HRM maar ook kwaliteitsadviseurs.

Resultaten

Na de masterclass heb je een concreet stappenplan die je kunt volgen bij een incident, calamiteit of een situatie van ernstig disfunctioneren. Ook weet je hoe je hiermee zorgvuldig moet omgaan (zowel voor de organisatie als voor de werknemer) en weet je wanneer je tot beëindiging van het dienstverband over kan (of zelfs moet) gaan. Ook weet je aan welke regels je moet voldoen als je een werknemer in dienst neemt.

Inhouse

Deze Masterclass organiseren we inhouse. We komen bij jou in de organisatie langs en spitsen de masterclass toe op jouw organisatie en de vragen die er leven. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 085 27 33 586 of door onderstaand contactformulier in te vullen.

Terug naar het overzicht

Interesse in deze masterclass?

Vul dan hier je contactgegevens in. We nemen direct contact met je op!

Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon