Het waarborgen van kwalitatief goede zorg is één van de belangrijkste speerpunten van zorginstellingen. Ze worden geacht zich aan heel veel verschillende wetten en regelingen te houden zoals de Wkkgz, de Wet Zorg & Dwang, de Wvvgz en de Wet BIG. Kwaliteitseisen worden niet alleen gesteld aan de instellingen maar ook specifiek aan de werknemer. Voor de praktijk van elke HR medewerker is het daarom zeer relevant om te deze regelingen (op hoofdlijnen) te kennen om te kunnen bepalen welke stappen er precies moeten worden gezet in geval van onverhoopt ondeskundig, onzorgvuldig of grensoverschrijdend gedrag. Dit kan variëren van het opleggen van sancties tot het overgaan tot ontslag.

 

Hanze Academy Unlimited: onbeperkt trainingen volgen 

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Lees hier hoe dat werkt.

Inhoud masterclass

In de masterclass lopen we alle (arbeidsrechtelijke) verplichtingen bij langs en zoomen we dieper op die verplichtingen in. Vragen die o.a. aan bod komen zijn:

 • Welke van de bovengenoemde regels zijn op mijn organisatie van toepassing?
 • Wanneer is er sprake van een incident en wanneer is er sprake van een calamiteit in de zorgverlening? En welke verplichtingen vloeien daaruit voort?
 • Wanneer overtreedt een werknemer de verplichtingen vanuit de Wet Zorg en Dwang (VVT en GHZ) en de Wvvgz (GGZ)? Hoe werkt dat door in de arbeidsrelatie?
 • Welke vervolgstappen moeten worden genomen in geval van onbevoegd en of onbekwaam handelen? Hoe zit het met het laten verlopen van een herregistratie in de Wet BIG? Mag iemand dan nog wel aan het werk?
 • Wanneer moet ik een VOG opvragen en voor wie?
 • Kan ik tot een beëindiging van het dienstverband komen wanneer de werknemer geen geldige VOG afgeeft? Of is dat zelfs een verplichting? Hoe kan ik dat het beste regelen in de arbeidsovereenkomst?
 • Wanneer moet ik een melding doen bij de Inspectie? Wat zijn de consequenties als ik dat niet doe?
 • Wanneer is er sprake van ernstig disfunctioneren in het kader van de Wkkgz?
 • Wat doet de Inspectie na de melding?
 • En als je tot beëindiging van het dienstverband wil overgaan: wat is dan nodig?
 • Mag je eigenlijk nog wel een beëindigingsovereenkomst sluiten? Wat vindt de Inspectie daarvan?
 • Wat zijn de tips & trics?

Voor wie

Je bent werkzaam in de zorg. Als medewerker HR, HR-adviseurs of hoofd HR. Werk je niet in HR, maar heb je wel veel te maken met HR-gerelateerde zaken? Ook dan is dit een interessante masterclass voor je.

Incompany

De Masterclass organiseren we ook incompany. De training wordt dan afgestemd op jullie organisatie en de vragen die jullie hebben. Meer weten? Neem contact met ons op!

Vragen

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. Bel 038 2050005 of mail naar info@hanzeadvocaat.nl


Terug naar het overzicht

Aanmelden voor deze masterclass?

Vul hier je gegevens in, wij bevestigen gelijk je deelname!

Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon