Afscheid nemen van een ziekte werknemer tijdens de 104 weken wachttijd. Onmogelijk of kan het toch?

Een zieke werknemer heeft ontslagbescherming gedurende 104 weken. Het uitgangspunt is dat de werknemer gedurende deze termijn re-integreert in de eigen of in een passende functie. Het komt voor dat al voor afloop van deze 104 weken periode over afscheid nemen wordt gesproken. Bijvoorbeeld omdat de werknemer niet meewerkt aan re-integratie of omdat de organisatie eigenlijk niet wil dat de werknemer terugkeert al dan niet doordat er ook een conflict speelt. Of omdat de werknemer zelf te kennen geeft niet meer gelukkig te zijn bij de organisatie of mogelijk in een opwelling zelf zijn arbeidsovereenkomst al heeft opgezegd.

In de masterclass wordt besproken welke mogelijkheden een organisatie heeft om voor afloop van de 104 weken periode de arbeidsovereenkomst te beëindigen en met welke aandachtspunten rekening gehouden moet worden.

Resultaat

Na het volgen van de masterclass weet je hoe het zit met het ontslag van de zieke werknemer voor afloop van de 104 weken termijn. Je weet welke mogelijkheden er zijn binnen de kaders van de wet om afscheid te nemen van je werknemer.

Hanze Academy Unlimited vanaf 850,- per jaar

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Je betaalt één vast bedrag en je mag onbeperkt deelnemen. Hier vind je meer informatie.

Inhoud masterclass

In de masterclass komen de volgende vragen aan de orde:

  • Welke mogelijkheden zijn er om afscheid te nemen van mijn zieke werknemer? Hoe zit dat als een werknemer niet meewerkt aan re-integratie? En maakt het verschil als de zieke werknemer zelf niet meer terug wil keren binnen de organisatie?
  • Mijn werknemer en ik besluiten een beëindigingsovereenkomst te sluiten, hoe leg ik de afspraken hierin goed vast zodat later geen discussies ontstaan? Waar moet ik opletten?
  • Kan mijn werknemer in plaats van een WW-uitkering ook een Ziektewetuitkering krijgen als hij nog niet kan voldoen aan de sollicitatieplicht?
  • Mijn organisatie is eigenrisicodrager voor de Ziektewet, waar moet ik rekening mee houden?
  • Hoe zit het als ik een werknemer ziek uit dienst meld, gaat mijn premie dan omhoog? Of kan ik de werknemer beter eerst hersteld melden?
  • Mijn zieke werknemer zegt zelf zijn arbeidsovereenkomst op. Wat moet ik dan doen?

Uiteraard is er de mogelijkheid om op voorhand vragen in te brengen of om deze tijdens het webinar te stellen.

Voor HR

De masterclass is bedoeld voor medewerkers HR, HR-adviseurs, hoofden HR en medewerkers die te maken hebben met HR-gerelateerde zaken.

Inhouse?

Deze masterclass organiseren we inhouse. We komen bij jou in de organisatie langs en spitsen de masterclass toe op jouw organisatie en de vragen die er leven. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 085 27 33 586 of door onderstaand contactformulier in te vullen.

Terug naar alle opleidingen