Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is er alweer een geruime periode. Tijd om terug te blikken hoe de AVG doorwerkt in het arbeidsrecht en hoe je de AVG moet toepassen in de dagelijkse HR praktijk.

Resultaat

Na het volgen van deze masterclass weet je exact hoe je de AVG moet toepassen tijdens je dagelijkse HR werkzaamheden. Je weet ook wat de do’s & don’ts zijn en hoe je voorkomt dat je je moet verantwoorden bij de autoriteit persoonsgegevens (AP) of zelfs te maken krijgt met een boete en negatieve publiciteit.

Inhoud Masterclass

Vragen die onder andere aan bod komen zijn:

  • Wat doet de kantonrechter met de AVG in arbeidszaken? Wanneer stelt deze vast dat de privacy van de werknemer geschonden is en welke gevolgen heeft dit dan? Leidt dit tot een afwijzing van de het ontbindingsverzoek of een billijke vergoeding? Of wordt de soep niet zo heet gegeten?
  • Welke informatie mag je wel en niet gebruiken in functioneringstrajecten of bij grensoverschrijdend gedrag?Hoe zit het bijvoorbeeld met het gebruik van sociale media en/of beeldmateriaal? Mag je camera’s ophangen? En controle van e-mails van werknemers, mag dag? Mag je een onderzoeksbureau inschakelen?
  • Controle op het gedrag van werknemers, mag dat nog? En zo ja, hoe dan?
  • Hoe werkt de AVG door bij de sollicitatiefase? En wat is de verhouding tussen de AVG en de Wkkgz (vergewisplicht)?
  • Welke gegevens van de werknemer mag je gedurende het dienstverband verwerken? Hoe moet je dat vastleggen? Welke rechten hebben de werknemers? Mogen zij altijd het personeelsdossier inzien en/of stukken laten verwijderen?
  • Ziekte en de AVG: hoe zit dat precies? Wat mag je wel en niet vragen en bewaren?
  • Wat is de rol van de medezeggenschap in deze trajecten?
  • Welke sancties zijn er op het niet naleven van de AVG? Welke boetes zijn er bijvoorbeeld tot nu toe opgelegd?

Doelgroep

Deze Masterclass is bedoeld voor medewerkers HR, HR-adviseurs, hoofden HR en medewerkers die te maken hebben met HR-gerelateerde zaken.

Inhouse

Deze Masterclass organiseren we inhouse. We komen bij jou in de organisatie langs en spitsen de masterclass toe op jouw organisatie en de vragen die er leven. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 085 27 33 586 of door onderstaand contactformulier in te vullen.

Terug naar het overzicht

Interesse in deze masterclass?

Vul hier dan je gegevens in. We nemen direct contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon