Een goede inrichting van de medezeggenschap in een zorginstelling is van groot belang. Maar vaak is het niet eenvoudig om vast te stellen voor welke wijzigingen de medezeggenschapsorganen ingeschakeld moet worden.

De masterclass staat in het teken van een effectieve medezeggenschap. We staan stil bij de verschillende medezeggenschapsorganen en welke rechten deze hebben. Uitgebreid zal aan de orde komen wanneer de zorginstelling de ondernemingsraad (of personeelsvergadering/ personeelsvertegenwoordiging) advies of instemming moet vragen. Maar we gaan ook in op de rol van de cliëntenraad.

Resultaat

Na het volgen van de masterclass weet je voor welke wijzigingen in de organisatie eerst advies of instemming gevraagd moet worden aan de medezeggenschapsorganen. Je weet ook hoe je dat moet doen en hoe zo’n proces eruit ziet, hoe lang dit duurt en welke informatie beschikbaar moet zijn. Je weet welke andere rechten de medezeggenschapsorganen hebben. Ook ben je op de hoogte van de gevolgen van een onjuiste toepassing van de medezeggenschapsregels.

Hanze Academy Unlimited vanaf 850,- per jaar

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Je betaalt één vast bedrag en je mag onbeperkt deelnemen. Hier vind je meer informatie.

Inhoud masterclass

We staat stil bij o.a. de volgende vragen:

  • Wat is het verschil tussen een personeelsvergadering, personeelsvertegenwoordiging en een ondernemingsraad? Welke moet bij mijn organisatie aanwezig zijn?
  • voor welke besluiten moet ik eerst advies vragen aan de medezeggenschap? En voor welke besluiten geldt het instemmingsrecht?
  • welke rechten heeft het medezeggenschapsorgaan nog meer? Moet ik actief informatie aanleveren?
  • Wat gebeurt er wanneer ik niet naar het medezeggenschapsorgaan luister?
  • Welke rechten heeft de cliëntenraad? Wanneer moet ik die inschakelen bij de besluitvorming?
  • Hoe ziet zo’n proces eruit? Hoe vaak moet ik overleggen met de medezeggenschapsorganen? Hoe lang moeten ze krijgen om hun advies/oordeel te geven?

Doelgroep

De masterclass is geschikt voor bestuurders, managers bedrijfsvoering/P&O, maar ook voor HR adviseurs of elke medewerker die regelmatig te maken heeft met medezeggenschapstrajecten (zoals de ambtelijk secretaris).

Inhouse

Deze bijeenkomst organiseren we inhouse. We komen bij jou in de organisatie langs en spitsen de masterclass toe op jouw organisatie en de vragen die er leven. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 085 27 33 586 of door onderstaand contactformulier in te vullen.

Terug naar het overzicht