Een goede inrichting van de medezeggenschap in een zorginstelling is van groot belang. Maar vaak is het niet eenvoudig om vast te stellen voor welke wijzigingen de medezeggenschapsorganen ingeschakeld moet worden.

De masterclass staat in het teken van een effectieve medezeggenschap. We staan stil bij de verschillende medezeggenschapsorganen en welke rechten deze hebben. Uitgebreid zal aan de orde komen wanneer de zorginstelling de ondernemingsraad (of personeelsvergadering/ personeelsvertegenwoordiging) advies of instemming moet vragen. Maar we gaan ook in op de rol van de cliëntenraad.

Resultaat

Na het volgen van de masterclass weet je voor welke wijzigingen in de organisatie eerst advies of instemming gevraagd moet worden aan de medezeggenschapsorganen. Je weet ook hoe je dat moet doen en hoe zo’n proces eruit ziet, hoe lang dit duurt en welke informatie beschikbaar moet zijn. Je weet welke andere rechten de medezeggenschapsorganen hebben. Ook ben je op de hoogte van de gevolgen van een onjuiste toepassing van de medezeggenschapsregels.

Inhoud masterclass

We staat stil bij o.a. de volgende vragen:

  • Wat is het verschil tussen een personeelsvergadering, personeelsvertegenwoordiging en een ondernemingsraad? Welke moet bij mijn organisatie aanwezig zijn?
  • voor welke besluiten moet ik eerst advies vragen aan de medezeggenschap? En voor welke besluiten geldt het instemmingsrecht?
  • welke rechten heeft het medezeggenschapsorgaan nog meer? Moet ik actief informatie aanleveren?
  • Wat gebeurt er wanneer ik niet naar het medezeggenschapsorgaan luister?
  • Welke rechten heeft de cliëntenraad? Wanneer moet ik die inschakelen bij de besluitvorming?
  • Hoe ziet zo’n proces eruit? Hoe vaak moet ik overleggen met de medezeggenschapsorganen? Hoe lang moeten ze krijgen om hun advies/oordeel te geven?

Hanze Academy Unlimited: onbeperkt trainingen volgen 

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Lees hier hoe dat werkt.

Voor wie

Je bent werkzaam in de zorg. Als medewerker HR, HR-adviseurs of hoofd HR. Werk je niet in HR, maar heb je wel veel te maken met HR-gerelateerde zaken? Ook dan is dit een interessante masterclass voor je.

Wanneer

De masterclass wordt gehouden op dinsdag 8 februari a.s. van 09:30 tot 12:30 uur in Assen.

Kosten

Deelname aan de masterclass kost 395,- exclusief btw.

Neem je een collega mee? Leuk! Elke volgende deelnemer van dezelfde organisatie ontvangt 10% korting. Hebben jullie Arbeidsrecht Zonder Zorgen®? Dan is deelname vaak gratis.

Annuleren

Tot 4 weken van tevoren mag je je kosteloos afmelden. Daarna betaal je 50% van de kosten. Meld je tot 2 weken van tevoren af? Dan betaal je alle kosten. Goed om te weten: als je niet kunt, mag er altijd een collega voor jou in de plaats meedoen.

Incompany

De Masterclass organiseren we ook incompany. De training wordt dan afgestemd op jullie organisatie en de vragen die jullie hebben. Meer weten? Neem contact met ons op!

Vragen

Voor vragen kun je uiteraard contact met ons opnemen via secretariaat@hanzeadvocaat.nl of 038-8200215.

 


Terug naar het overzicht

Deelnemen aan de Masterclass?

Vul hier je gegevens in. We bevestigen gelijk je deelname.

Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon