Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586

Alle organisaties hebben er vroeg of laat mee te maken: er broeit iets in de groep, maar het wordt niet direct of niet hardop gezegd. Of niet met iedereen gedeeld. Uitsluiting is het gevolg, soms ook pestgedrag of mentaal afhaken. En bijna altijd leidt het tot ziekmeldingen of ander verzuim, tot verminderde inzet en lagere productiviteit. Polarisatie en conflict liggen op de loer.
Samengevat: er is weerstand en negativiteit in de onderstroom.

Hoe kan je medewerkers bereiken die gevoelig zijn voor die onderstroom en zich daardoor laten beïnvloeden? Hoe kan je grenzen stellen zonder dat je verzet oproept? Welke interventietechnieken helpen eigenlijk echt in zo’n situatie?

De masterclass is gebaseerd op de benadering van Deep Democracy, waarbij ‘de wijsheid van de minderheid’ wordt toegevoegd aan een besluit, waardoor het draagvlak ervoor toeneemt. Niet eindeloos polderen, wel goed luisteren.

Resultaat

Na het volgen van de masterclass weet je hoe je effectief én elegant kan omgaan met weerstand, polarisatie of conflictgedrag in een team of organisatie, zodat deze afneemt en wordt omgebogen naar gezamenlijk draagvlak.

Inschrijven

Onderaan deze pagina vind je een inschrijfformulier. Vul dit in om je aan te melden. Je krijgt van ons een bevestiging in je mail.

Inhoud

Vragen waar je onder meer antwoord op krijgt zijn:

  • Hoe kan ik elegant grenzen stellen (= zonder verzet op te roepen) als dat nodig is?
  • Hoe herken ik ‘de onderstroom’ in mijn organisatie?
  • Hoe is sabotagegedrag om te buigen naar samenwerking?
  • Welke interventietechnieken zijn helpend om dreigend of sluimerend conflict te voorkomen?

Hanze Academy Unlimited: onbeperkt trainingen volgen 

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Lees hier hoe dat werkt.

Voor wie

Je bent werkzaam als medewerker HR, HR-adviseurs of hoofd HR. Werk je niet in HR, maar heb je wel veel te maken met HR-gerelateerde zaken? Ook dan is dit een interessante masterclass voor je.

Wanneer

De masterclass wordt gehouden op:

  • Maandag 5 juni november 2022 van 09:30 – 12:30 uur in Zwolle

Trainer: Wanda Everts

De masterclass wordt gegeven door Wanda Everts. Wanda is een ervaren mediator en tevens oud-rechter. Ze heeft veel ervaring met conflictsituaties in arbeidsorganisaties en kan putten uit talloze voorbeelden hoe een goede communicatie helpt in het oplossen van conflicten of nog beter: het voorkomen ervan!

Lees hier meer over Wanda als eigenaar van Everts Mediaton, Training en Coaching

Kosten

Deelname aan de masterclass kost 395,- exclusief btw.

Neem je een collega mee? Leuk! Elke volgende deelnemer van dezelfde organisatie ontvangt 10% korting. Hebben jullie Arbeidsrecht Zonder Zorgen®? Dan is deelname vaak gratis.

Annuleren

Tot 4 weken van tevoren mag je je kosteloos afmelden. Daarna betaal je 50% van de kosten. Meld je tot 2 weken van tevoren af? Dan betaal je alle kosten. Goed om te weten: als je niet kunt, mag er altijd een collega voor jou in de plaats meedoen.

Incompany

De Masterclass organiseren we ook incompany. De training wordt dan afgestemd op jullie organisatie en de vragen die jullie hebben. Meer weten? Neem contact met ons op!

Terug naar alle opleidingen