Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586

Het speelt ongetwijfeld ook wel eens bij jouw zorgorganisatie: er broeit iets in de groep, maar het wordt niet direct of niet hardop gezegd. Of niet met iedereen gedeeld. Kortom, er is weerstand en negativiteit in de onderstroom. Het gevolg? Uitsluiting, soms ook pestgedrag of mentaal afhaken. En bijna altijd leidt het tot ziekmeldingen of ander verzuim, tot verminderde inzet en lagere productiviteit. Bovendien liggen polarisatie en conflicten op de loer.

Vraag jij je ook wel eens af hoe je medewerkers kunt bereiken die gevoelig zijn voor die onderstroom en zich daardoor laten beïnvloeden? Hoe je grenzen kunt stellen zonder dat je verzet oproept? En welke interventietechnieken eigenlijk echt helpen in zo’n situatie? Dan is deze masterclass iets voor jou!

Resultaat

Na afloop van deze masterclass weet je hoe je effectief én elegant kunt omgaan met weerstand, polarisatie of conflictgedrag in een team of organisatie, zodat deze afneemt en wordt omgebogen naar gezamenlijk draagvlak.

Inhoud

De masterclass is gebaseerd op de benadering van Deep Democracy, waarbij ‘de wijsheid van de minderheid’ wordt toegevoegd aan een besluit, waardoor het draagvlak ervoor toeneemt. Niet eindeloos polderen, wel goed luisteren.

Je krijgt onder meer antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe kan ik elegant grenzen stellen (= zonder verzet op te roepen) als dat nodig is?
  • Hoe herken ik ‘de onderstroom’ in mijn organisatie?
  • Hoe is sabotagegedrag om te buigen naar samenwerking?
  • Welke interventietechnieken zijn helpend om dreigend of sluimerend conflict te voorkomen?

Trainer: Wanda Everts

De masterclass wordt gegeven door Wanda Everts. Wanda is een ervaren mediator en oud-rechter. Ze heeft veel ervaring met conflictsituaties in arbeidsorganisaties en kan putten uit talloze voorbeelden hoe een goede communicatie helpt in het oplossen van conflicten of nog beter: het voorkomen ervan!

Lees hier meer over Wanda als eigenaar van Everts Mediaton, Training en Coaching

Voor wie

Je werkt in de zorg, als leidinggevende, teamcoach, medewerker HR, HR-adviseur of hoofd HR.

Wanneer

De masterclass wordt gehouden op maandag 5 juni 2023 van 09:30 – 12:30 uur in Zwolle.

Kosten

Deelname aan de masterclass kost 395,- exclusief btw.

Neem je een collega mee? Leuk! Elke volgende deelnemer van dezelfde organisatie ontvangt 10% korting. Hebben jullie Arbeidsrecht Zonder Zorgen®? Dan is deelname vaak gratis.

Hanze Academy Unlimited: onbeperkt trainingen volgen 

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Lees hier hoe dat werkt.

Annuleren

Tot 4 weken van tevoren mag je je kosteloos afmelden. Daarna betaal je 50% van de kosten. Meld je tot 2 weken van tevoren af? Dan betaal je alle kosten.

Goed om te weten: als je niet kunt, mag er altijd een collega voor jou in de plaats meedoen.

Incompany

De Masterclass organiseren we ook incompany. De training wordt dan afgestemd op jullie organisatie en de vragen die jullie hebben. Meer weten? Neem contact met ons op!

Terug naar alle opleidingen