Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586

De afgelopen jaren zijn de taken van de ondernemingsraad binnen de zorg veranderd. Door wetswijzigingen en organisatieontwikkelingen liggen er tegenwoordig meer taken bij de medezeggenschap. De rol als sparringpartner van de bestuurder wordt dan steeds groter. Maar hoe stel je je als OR op? Hoe zorg je voor een sterke positie in het medezeggenschaptraject? Hoe voer je onderhandelingen met de bestuurder, bijvoorbeeld over wijzigingen in de organisatie of een sociaal plan?

Tijdens deze masterclass zoomen we in op een aantal onderhandelvaardigheden uit de methode Harvard Onderhandelen. Denk aan het voeren van een goed gesprek, het voorbereiden van de onderhandelingen en het maken van strategische keuzes tijdens de onderhandelingen.

Resultaat

Na afloop van de masterclass zijn je onderhandelvaardigheden aangescherpt, waarbij je focus kunt houden op de eigen standpunten tijdens de onderhandelingen maar ook zicht houdt op de relatie.

Inhoud 

Tijdens de masterclass staan we stil bij de volgende onderwerpen:

  • Valkuilen en veelgemaakte fouten tijdens onderhandelingen met bestuurders.
  • Stappen van het onderhandelgesprek.
  • Een theoretische uitleg van onderhandelgesprekken.
  • Verschillende oefeningen en rollenspellen om de vaardigheden in te trainen.
  • Tips en tricks voor een goede voorbereiding van de onderhandelingen.

Voor wie 

Deze masterclass hebben we speciaal opgezet voor leden van ondernemingsraden van zorginstellingen.

Trainer: Margo Hendriks

De masterclass wordt gegeven door Margo Hendriks. Margo heeft jarenlange ervaring met het trainen en coachen van ondernemingsraden, HR functionarissen en leidinggevenden bij medezeggenschapstrajecten.

Margo heeft een achtergrond in de zorg. Voordat zij haar trainings- en coachingsbedrijf startte was zij werkzaam in de directe patiëntenzorg en secretaris van de OR van de zorginstelling waar zij werkzaam was. Margo kan uit talloze voorbeelden putten en weet de theorie goed te vertalen naar de praktijk!

Wanneer

De masterclass wordt gehouden op donderdag 15 juni 2023 van 09.30 – 12.30 in Zwolle.

Kosten

Deelname aan de masterclass kost 395,- exclusief btw.

Neem je een collega mee? Leuk! Elke volgende deelnemer van dezelfde organisatie ontvangt 10% korting. Hebben jullie Arbeidsrecht Zonder Zorgen®? Dan is deelname vaak gratis.

Hanze Academy Unlimited: onbeperkt trainingen volgen

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Je betaalt één vast bedrag en je mag onbeperkt deelnemen. Hier vind je meer informatie.

Annuleren

Tot 4 weken van tevoren mag je je kosteloos afmelden. Daarna betaal je 50% van de kosten. Meld je tot 2 weken van tevoren af? Dan betaal je alle kosten.

Goed om te weten: als je niet kunt, mag er altijd een collega voor jou in de plaats meedoen.

Incompany

Deze masterclass organiseren we ook incompany. De training wordt dan afgestemd op jullie organisatie en de vragen die jullie hebben. Meer weten? Neem contact met ons op!

Vragen

Voor vragen kun je contact met Anneleen opnemen via academy@hanzeadvocaat.nl of 038-8200215.

Terug naar het overzicht