Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

Regelmatig hebben zorginstellingen te maken met medewerkers die ziek uit dienst gaan. De medewerker komt dan (vaak) in aanmerking voor een Ziektewetuitkering. Als je Eigenrisicodrager (ERD) voor de Ziektewet bent wordt deze Ziektewetuitkering aan je toegerekend. Maar ook als je niet ERD voor de Ziektewet bent, kun je geconfronteerd worden in een ‘sanctie’ in de vorm van verhoging van premie die je moet betalen.

In deze masterclass staan we stil bij deze gevolgen, maar bespreken we ook de mogelijkheden om toerekening te voorkomen. Ook zoomen we in op bijzondere situaties, zoals de zieke werknemer die zijn arbeidsovereenkomst opzegt of de zieke werknemer die ontslag op staande voet krijgt. Hoe zorg je er in die gevallen voor dat de Ziektewetuitkering niet wordt toegerekend?

Resultaat

Na het volgen van deze masterclass weet je alles over de toerekening van de Ziektewetuitkering op het moment dat een medewerker bij jou ziek uit dienst gaat of binnen 28 dagen na einde dienstverband ziek wordt.

Inhoud masterclass

We staat stil bij o.a. de volgende vragen:

  • Wanneer heeft de medewerker recht op een Ziektewetuitkering?
  • Heeft de medewerker ook recht op een Ziektewetuitkering als hij zelf heeft opgezegd of een vso heeft getekend en dáárna ziek wordt?
  • Wat moet ik doen als een medewerker ziek uit dienst gaat?
  • Hoe zit dat als de werknemer na het einde van de arbeidsovereenkomst ziek wordt?
  • Wanneer wordt de Ziektewetuitkering aan mij toegerekend? En wat houdt dat in?
  • In welke gevallen gaat de werknemer wel ziek uit dienst, maar ontstaat er geen recht op een Ziektewetuitkering? En wat moet ik in die gevallen doen?
  • Hoe zit dat als blijkt dat de werknemer al ziek was vóórdat hij bij mij in dienst trad? Wordt bij een beëindiging van het dienstverband de Ziektewetuitkering dan aan mij toegerekend of aan de voorgaande werkgever?
  • Wat zijn de tips & tricks om toerekening van de Ziektewetuitkering te voorkomen?

Voor wie

Medewerkers HR, HR-adviseurs, HR-business partners en HR-managers. Werk je niet in HR, maar heb je wel veel te maken met HR-gerelateerde zaken? Ook dan is dit een interessante masterclass voor je.

Wanneer

Deze masterclass wordt gegeven op dinsdag 16 april 2023 van 09.30 – 12.30 in Zwolle.

Gastdocent

Deze masterclass wordt gegeven door Natascha Schenk. Zij is jurist en gespecialiseerd in het sociaal verzekeringsrecht.

Kosten

De kosten van deze masterclass zijn € 395,– exclusief btw per persoon. Voor organisaties aangesloten bij Arbeidsrecht Zonder Zorgen® en personen met een Hanze Academy Unlimited is deelname gratis!

Onbeperkt trainingen volgen met Hanze Academy Unlimited

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Je betaalt één vast bedrag en je mag onbeperkt deelnemen. Hier lees je hoe dit werkt.

Ben je verhinderd?

Heb je je opgeven maar mocht je onverhoopt toch niet kunnen deelnemen? Je mag altijd een collega voor jou in de plaats laten deelnemen. Lukt dat ook niet dan mag je tot 4 weten voor aanvang kosteloos afzeggen. Annuleer je tussen de 2 en 4 weken voor aanvang dan betaal je 50% van de kosten. Meld je binnen 2 weken van te voren af, dan ben je de volledige kosten verschuldigd. 

Incompany 

We organiseren over dit onderwerp ook een incompany training voor HR en/of leidinggevenden. De training wordt dan afgestemd op jullie organisatie en de vragen die jullie hebben. Voor organisaties die een Arbeidsrecht Zonder Zorgen® abonnement hebben zit deze training zelfs gratis of met korting in het pakket. Meer weten? Neem contact met ons op!

Vragen

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. Bel 038 20500215 of mail naar academy@hanzeadvocaat.nl


Terug naar het overzicht