Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

Masterclass: Niet meer werken met ZZP’ers per 1 januari 2025, maar hoe dan?

De Belastingdienst gaat per 1 januari 2025 handhaven op schijnzelfstandigheid in de zorg. Met andere woorden: als je na 1 januari 2025 gebruik maakt van ZZP-ers die feitelijk schijnzelfstandige zijn, dan loop je een groot risico. De belastingdienst zal ze dan aanmerken als werknemer en daarmee krijg je te maken met een loonheffing en premiebetaling. Het is overigens de zorgorganisatie die door de Belastingdienst wordt aangesproken en niet de ZZP’er.

Daarnaast loop je het risico dat je voor deze mensen ook pensioenpremie moet betalen en is er een potentieel risico dat men een dienstverband en salaris gaat claimen.

Het is een complexe uitdaging om per 1 januari a.s. de zaken goed op orde te hebben en de risico’s te minimaliseren. Aandachtspunten daarbij zijn:

  • wanneer ziet de belastingdienst iemand als echte ZZP-er en wanneer als schijnzelfstandige, de criteria zijn daar toch nog steeds heel onduidelijk over?
  • wat voor fiscale en financiële risico’s loop wij als zorgorganisatie? Is dat te kwantificeren?
  • hoe kan ik een goede vlootschouw maken, zodat we een duidelijk beeld krijgen wie nu wel of niet ZZP-er is?
  • hoe moet ik onze contracten aanpassen om de risico’s op claims te minimaliseren?
  • wat regel ik met de ZZP-er als deze als schijnzelfstandige – en dus als werknemer – wordt aangemerkt?
  • hoe maak ik een beleid en tijdslijn richting 1 januari 2025, waarbij we de ZZP-ers niet wegjagen, maar tegelijk per 1 jan 2025 ook ‘ZZP proof’ zijn?
  • hoe kunnen we de transitie maken van misschien wel 20% minder inzet, terwijl het zorgvraag misschien wel juist stijgt?
  • wat staat ons hierna te wachten ten aanzien van nieuwe wetgeving?

Al deze vragen worden tijdens de masterclass behandeld. Zowel met een arbeidsrechtadvocaat als een fiscalist duiken we diep de materie in en zorgen we ervoor dat je daarna met concrete stappen aan de slag kunt gaan? De masterclass is een verdiepingsslag op hetgeen in het webinar van 27 juni 2024 is verteld. 

Wil je je al wat inlezen? Lees dan dit artikel over de plannen van de Belastingdienst om vanaf 1 januari 2025 te gaan handhaven op schijnzelfstandigheid in de zorg.

Voor wie

Geen enkele zorgorganisatie ontkomt aan het maken van de transitie naar minder inzet van ZZP-ers. De vragen zijn zowel strategisch, tactisch als operationeel van aard. Daarmee is de masterclass interessant voor bestuurders, managers bedrijfsvoering of HR.  Maar ook voor HR Business Partners in de zorg is dit een must come.

Wanneer

Deze masterclass geven wij op drie verschillende dagen op verschillende plekken. Je kunt je hier opgeven voor de masterclass voor de masterclass op 16 september a.s. van 09:30 uur in Arnhem.

Liever ergens anders? We geven deze masterclass ook nog op 10 september a.s. van 09:30 uur tot 12:00 uur  in Assen, en op 19 september a.s. van 09:30 uur tot 12:00 uur in Utrecht.

Kosten

De kosten van deze masterclass zijn € 395,– exclusief btw per persoon. Voor organisaties aangesloten bij Arbeidsrecht Zonder Zorgen® en personen met een Hanze Academy Unlimited is deelname gratis!

Onbeperkt trainingen volgen met Hanze Academy Unlimited

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Je betaalt één vast bedrag en je mag onbeperkt deelnemen. Hier lees je hoe dit werkt.

Vragen

Heb je nog vragen? Neem dan contact met Anneleen op. Bel 085 2733586 of mail naar academy@hanzeadvocaat.nl


Terug naar het overzicht