Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

WGA-eigenrisicodragerschap, wat komt er allemaal op je af?!

Als HR-professional heb je niet dagelijks te maken met het Eigen Risico Dragerschap in de ziektewet (ZW) en WGA (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten). Tijdens deze exclusieve masterclass leer je de complexe materie beter begrijpen en effectief in te zetten, waardoor je risico’s voor je organisatie minimaliseert. Leer essentiële strategieën en praktische tips om jouw organisatie te beschermen en compliant te blijven.  

Inhoud masterclass

In deze masterclass leer je o.a.: 

  • wat het verschil is tussen publiek en privaat verzekerd zijn voor de WGA 
  • welke uitkeringslasten je als WGA-ERD draagt 
  • welke verplichtingen je als WGA-ERD hebt 
  • wat je nog van jouw zieke (ex-) werknemer mag verwachten 
  • en wat zij van de WGA-ERD mogen verwachten 
  • wat je kunt doen om de uitkeringslasten als WGA-ERD zo laag mogelijk te houden 

Natuurlijk bespreken we veel casussen uit de rechtspraak. Denk daarbij aan situaties waarbij de werknemer hersteld uit dienst gaat maar zich later tóch ziek meldt bij het UWV. Komt die WGA-uitkering voor jouw rekening als WGA-ERD? Ook kijken we naar de invulling van de re-integratieverantwoordelijkheid die je hebt als WGA-ERD. Wat mag je van de zieke werknemer nog verwachten en wat mag hij van jou verlangen? Is beëindiging van het dienstverband nog een optie om een einde te maken aan die re-integratieperikelen? Na deze masterclass weet je exact hoe het zit. 

Voor wie

Medewerkers HR, HR-adviseurs, HR-business partners en HR-managers. Werk je niet in HR, maar heb je wel veel te maken met HR-gerelateerde zaken? Ook dan is dit een interessante masterclass voor je.

Kosten

De kosten van deze masterclass zijn € 395,– exclusief btw per persoon. Voor organisaties aangesloten bij Arbeidsrecht Zonder Zorgen® en personen met een Hanze Academy Unlimited is deelname gratis!

Onbeperkt trainingen volgen met Hanze Academy Unlimited

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Je betaalt één vast bedrag en je mag onbeperkt deelnemen. Hier lees je hoe dit werkt.

Ben je verhinderd?

Heb je je opgeven maar mocht je onverhoopt toch niet kunnen deelnemen? Je mag altijd een collega voor jou in de plaats laten deelnemen. Lukt dat ook niet dan mag je tot 4 weten voor aanvang kosteloos afzeggen. Annuleer je tussen de 2 en 4 weken voor aanvang dan betaal je 50% van de kosten. Meld je binnen 2 weken van te voren af, dan ben je de volledige kosten verschuldigd. 

Incompany 

We organiseren over dit onderwerp ook een incompany training voor HR en/of leidinggevenden. De training wordt dan afgestemd op jullie organisatie en de vragen die jullie hebben. Voor organisaties die een Arbeidsrecht Zonder Zorgen® abonnement hebben zit deze training zelfs gratis of met korting in het pakket. Meer weten? Neem contact met ons op!

Vragen

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Anneleen. Bel 038 8200215 of mail naar academy@hanzeadvocaat.nl


Terug naar het overzicht