Opleiden in de zorg: dit moet je weten

In de zorg werken heel veel leerlingen. Als stagiair of als betaalde kracht in opleiding. Al deze leerlingen zijn de toekomst van onze zorg. En daar moet je goed voor zorgen.

Dat begint met weten wat de regels zijn. Bijvoorbeeld rond rechten en plichten. Die zijn bij een stageovereenkomst weer anders dan bij een leer-arbeidsovereenkomst. Of over functioneren; want wat als een leerling niet goed werkt? Of ziek wordt? Wat doe je dan?

Resultaat

Na het volgen van dit webinar weet je exact hoe je om moet gaan met de diverse leerlingen. Je weet wat regels zijn en waar de verschillen zitten. Je leert ook welke financiële aspecten er gelden (transitievergoeding, studiekosten) en hoe je netjes afscheid neemt van een leerling.

Inhoud

Vragen waar je onder meer antwoord op krijgt zijn:

  • Welke leervormen zijn er en wat zijn de verschillen? Wat zegt onze cao hierover?
  • Wat is een leer-arbeidsovereenkomst?
  • Voor welke duur moet ik de leer-arbeidsovereenkomst sluiten? Voor de duur van de opleiding? Of met een einddatum? Wat is slim om te doen?
  • Kan ik afspreken dat de leerling de kosten van de opleiding terugbetaalt als hij eerder stopt met de opleiding? Of als hij vlak na afronding van de opleiding zijn arbeidsovereenkomst opzegt?
  • Wanneer moet ik de transitievergoeding betalen aan een leerling? Zijn er nog uitzonderingen?
  • Heeft een leerling recht op een baan voor de functie waarvoor hij is opgeleid?
  • Wanneer een leerling niet goed functioneert, kan ik dan de overeenkomst beëindigen? Of heb ik daarvoor toestemming nodig van de kantonrechter?
  • Hoe zit het met een ontbindende voorwaarde? Kan ik daarmee regelen dat de leer-arbeidsovereenkomst automatisch eindigt wanneer de leerling niet goed presteert?
  • En wat gebeurt er als de leerling ziek wordt? Geldt er dan een re-integratieverplichting en zo ja in welke functie dan?
  • Hoe stel ik de leer-arbeidsovereenkomst zó op dat ik val onder de uitzondering van de regels voor de hoge WW-premie? Zodat ik een lage WW-premie afdraag?

Hanze Academy Unlimited vanaf 850,- per jaar

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Je betaalt één vast bedrag en je mag onbeperkt deelnemen. Hier vind je meer informatie.

Voor wie

Je bent werkzaam in de zorg. Als medewerker HR, HR-adviseurs of hoofd HR. Werk je niet in HR, maar heb je wel veel te maken met HR-gerelateerde zaken? Ook dan is dit een interessant webinar voor je.

Wanneer

Het webinar wordt gehouden op:
– dinsdag 11 mei 2021 van 09:30 tot 11:00 uur
– donderdag 1 juli 2021 van 13.30 tot 15.00 uur

Kosten

Het webinar kost 95,- exclusief btw per persoon. Elke volgende deelnemer binnen jouw organisatie krijgt 10% korting.

Aanmelden

Wil je meedoen? Leuk! Opgeven kan via het onderstaande contactformulier.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Ilona Bennink (bennink@hanzeadvocaat.nl of 038 – 2050005).

Annuleren

Tot 4 weken van tevoren kun je je kosteloos afmelden voor het webinar. Daarna brengen we 50% van de kosten in rekening. Bij afmeldingen tot 2 weken van tevoren is dat 100%. Er mag wel altijd een collega in jouw plaats meedoen.

Liever Inhouse?

Deze Masterclass organiseren we ook inhouse. De training wordt dan afgestemd op jullie organisatie en de vragen die jullie hebben. Meer weten? Vul dan het contactformulier hieronder in. We nemen binnen 1 werkdag contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook: 085 – 2733586.

Terug naar het overzicht

Deelnemen aan het webinar?

Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon