In de praktijk is een beëindigingsregeling treffen met een oudere werknemer voor een werkgever niet zonder financiële risico’s. En dat maakt het lastig om tot een beëindiging van het dienstverband te komen, terwijl daar juist in de praktijk, zeker in de zorg, wel behoefte aan is. Zo zien we dat oudere werknemers moeite krijgen met het verrichten van hun werkzaamheden en partijen met elkaar in overleg treden om te kijken of onder bepaalde voorwaarden tot een einde van de arbeidsovereenkomst gekomen kan worden.

De RVU

Op het moment dat daar een ontslagvergoeding bij komt kijken, moet de werkgever op haar hoede zijn. We kennen namelijk de Regeling Vervroeg Uittreden (RVU). Deze houdt dat kort gezegd in dat de Belastingdienst een ‘sanctie’ geeft op ontslagvergoedingen die betaald worden aan oudere werknemers als daar geen ontslaggrond voor is. Deze sanctie bestaat uit een eindheffing van 52% over de vergoeding en mogelijk zelfs nog een boete.

Gelukkig zijn er inmiddels wat meer mogelijkheden. De Eerste Kamer heeft namelijk in januari van dit jaar ingestemd met het wetsvoorstel ‘Bedrag ineens, RVU en verlofsparen’. Een van de drie onderdelen van deze wet is de versoepeling van de RVU-heffing. De voorwaarden? De duur van de versoepeling? Hoe hiermee in de praktijk om te gaan? Dat komt aan bod in dit webinar.

Resultaat

Na het volgen van dit webinar ben je helemaal bij over de versoepeling van de RVU en weet je of en hoe je dit nu al kunt toepassen in de praktijk.

Onbeperkt trainingen volgen met Hanze Academy Unlimited

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Hier vind je meer informatie.

Vragen die onder andere aan de orde komen zijn:

 • Wat houdt de RVU precies in?
 • Hoe zit het precies met de versoepeling van de RVU heffing? Wat zijn de voorwaarden?
 • Hoe is dit geregeld in mijn cao?
 • Tot wanneer kan gebruik worden gemaakt van de versoepeling van de RVU-heffing?
 • De RVU is in het leven geroepen om oudere werknemers tegemoet te komen die overvallen zijn door de verhoging van de AOW-leeftijd, en niet in staat zijn gezond die AOW-leeftijd te bereiken. Geldt de versoepeling dan alleen voor de zwaardere beroepen?
 • Kan ik nu ook zonder een ontslaggrond een oudere werknemer een vergoeding betalen, zonder dat ik risico loop op een eindheffing van 52%?
 • Kan een oudere werknemer zelf ook afdwingen dat hij met een vergoeding uit dienst treedt? Hoe zit dat met onze cao?
 • Ik heb iets gelezen over een subsidie die aangevraagd kan worden ter dekking van alle ontslagvergoedingen voor oudere werknemers. Hoe zit dat precies?
 • Hoe moet een vaststellingsovereenkomst eruitzien wanneer een oudere werknemer vertrekt? Welke ontslaggrond kan ik het beste gebruiken?

Uiteraard kunnen er vragen op voorhand worden ingestuurd en/of tijdens het webinar worden ingebracht.

Voor wie

Deze masterclass is bedoeld voor medewerkers HR, HR-adviseurs, hoofden HR en medewerkers die te maken hebben met HR-gerelateerde zaken.

Het webinar wordt dit jaar meerdere malen gehouden:

 • donderdag 11 maart a.s. van 10:30 – 12:00 uur
 • donderdag 8 april a.s. van 13:30 – 15:00 uur
 • donderdag 24 juni a.s. van 10:30 – 12:00 uur
 • donderdag 30 september a.s. van 10:30 – 12:00 uur

Kosten

Het webinar kost € 95 exclusief btw per persoon. Elke 2e deelnemer van dezelfde organisatie krijgt 10% korting. Heb je bij ons een Arbeidsrecht Zonder Zorgen® abonnement? Dan is deelname gratis!

Opgeven of je plek reserveren

Is je interesse gewekt en zou je graag mee willen doen? Leuk! Opgeven kan via het onderstaande contactformulier.

Voor vragen kun je contact opnemen met Ilona Bennink (bennink@hanzeadvocaat.nl of 0382050005).

Annuleringsvoorwaarden

Wanneer je je hebt aangemeld maar onverhoopt toch verhinderd bent op de dag waarop het webinar wordt gegeven dan is het altijd mogelijk om jezelf te laten vervangen door een collega. Mocht dat niet lukken dan geldt dat je je tot 4 weken van tevoren kosteloos kunt afmelden voor het webinar. Daarna zijn we genoodzaakt om 50% van de kosten in rekening te brengen. Bij afmeldingen tot 2 weken van tevoren worden 100% van de kosten in rekening gebracht.

Inhouse training

Dit webinar organiseren we inhouse. We komen bij jou in de organisatie langs en spitsen de masterclass toe op jouw organisatie en de vragen die er leven. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 085 27 33 586 of door onderstaand contactformulier in te vullen.

Terug naar het overzicht

Deelnemen aan het webinar?

Leuk! Vul hier je contactgegevens in en we bevestigen gelijk je deelname.

Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon