De transitievergoeding is inmiddels ruim 5 jaar oud. Vele berekeningen zijn gemaakt en toch blijft het af ten toe onduidelijk hoe je precies de transitievergoeding berekend. In dit webinar bespreken we de wijze waarop de transitievergoeding moet worden berekend en welke loonbestanddelen meegenomen moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan toeslagen. Maar ook hoe je de duur van het dienstverband berekend. We gaan in op de vraag wanneer je de dienstjaren bij de voorganger mee moet tellen. Ook bespreken we welke kosten je in mindering mag brengen op de transitievergoeding en aan welke voorwaarden je dan moet voldoen. We gaan ook in op de vraag in welke gevallen er geen recht is op de transitievergoeding en hoe dat zit bij een gedeeltelijke beëindiging van het dienstverband. Tot slot bespreken we ook of er een korting op de transitievergoeding geldt als je bedrijf in zwaar weer zit (bijvoorbeeld vanwege Corona).

Resultaat

Na het volgen van het webinar weet je exact in welke situaties je de transitievergoeding verschuldigd bent en hoe je deze moet berekenen. Ook weet je welke kosten je in mindering mag brengen op deze transitievergoeding en wanneer je bij een gedeeltelijke beëindiging de transitievergoeding moet betalen.

Hanze Academy Unlimited vanaf 850,- per jaar

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Je betaalt één vast bedrag en je mag onbeperkt deelnemen. Hier vind je meer informatie.

Inhoud van het webinar

We staat stil bij o.a. de volgende vragen:

  • Welke loonbestanddelen moet ik meenemen bij de berekening van de transitievergoeding? Hoe zit het bijvoorbeeld met toeslagen? Of bij wisselende uren? Hoe zit het bijvoorbeeld indien een werknemer net een half jaar geleden terug in uren is gegaan?
  • Hoe hoog is de transitievergoeding? Maakt de leeftijd van de werknemer nog uit? En kunnen hierover in mijn cao afwijkende regels zijn opgenomen?
  • Hoe bepaal ik de duur van het dienstverband? Wat als de werknemer er tijdelijk tussenuit is geweest? Moet ik de dienstverbanden dan samentellen en telt de tussentijdse periode dan ook mee?
  • Wanneer loop ik het risico dat ik ook de dienstjaren die mijn werknemer bij zijn voorgaande werkgever heeft opgebouwd moet meenemen bij de berekening van de transitievergoeding?
  • In welke gevallen heeft mijn werknemer geen recht op de transitievergoeding? Stel dat ik bijvoorbeeld het dienstverband wel wil verlengen maar mijn werknemer dit aanbod afslaat?
  • Mag ik opleidingskosten in mindering brengen op de transitievergoeding?
  • In welke gevallen heeft mijn werknemer recht op een gedeeltelijke transitievergoeding?
  • Wat gebeurt er als ik in een discussie beland met mijn werknemer over zijn recht op de transitievergoeding of de hoogte ervan? Kan de werknemer de transitievergoeding afdwingen?
  • Moet ik bij een beëindiging met wederzijds goedvinden (beëindigingsovereenkomst) ook de transitievergoeding betalen?
  • Is de transitievergoeding ook verschuldigd als mijn bedrijf in zwaar weer zit?

 Wanneer?

Het webinar wordt gegeven op donderdag 30 september a.s. van 13:30 – 15:00 uur via Teams. Na aanmelding ontvang je een linkje om 30 september a.s. deel te kunnen nemen.

Kosten

Het webinar kost € 95 exclusief btw per persoon. Elke 2e deelnemer van dezelfde organisatie krijgt 10% korting.

Opgeven of je plek reserveren

Is je interesse gewekt en zou je graag mee willen doen? Leuk! Opgeven kan via deze link.

Voor vragen kun je contact opnemen met Ilona Bennink (bennink@hanzeadvocaat.nl of 0382050005).

Annuleringsvoorwaarden

Wanneer je je hebt aangemeld maar onverhoopt toch verhinderd bent op de dag waarop het webinar wordt gegeven dan is het altijd mogelijk om jezelf te laten vervangen door een collega. Mocht dat niet lukken dan geldt dat je je tot 4 weken van tevoren kosteloos kunt afmelden voor het webinar. Daarna zijn we genoodzaakt om 50% van de kosten in rekening te brengen. Bij afmeldingen tot 2 weken van tevoren worden 100% van de kosten in rekening gebracht.

Liever Inhouse?

Deze masterclass organiseren we ook inhouse. We komen bij jou in de organisatie langs en spitsen de masterclass toe op jouw organisatie en de vragen die er leven. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 085 27 33 586 of door onderstaand contactformulier in te vullen.

Deelnemen aan dit webinar?

Vul hier je gegevens in. We bevestigen zo snel mogelijk je aanmelding.

Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon