In dit webinar zoomen we in op de aanvraag van een ontslagvergunning bij het UWV op grond van bedrijfseconomische gronden. Hoe ziet deze procedure eruit? Welke gegevens moet je aanleveren en op welke wijze kun je dit het beste doen? De toetsingscriteria van het UWV worden doorgenomen en alle tips & trics worden gedeeld om de kans op de ontslagvergunning te vergroten.

Resultaat

Na het volgen van dit webinar ben je helemaal op de hoogte van de regels die gelden en de informatie die nodig is. Je weet hoe je een ontslagvergunning moet aanvragen en hoe je dit het beste kunt doen.

Hanze Academy Unlimited 

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Je betaalt één vast bedrag en je mag onbeperkt deelnemen. Hier vind je meer informatie.

Inhoud webinar

Vragen die aan bod komen zijn onder andere:

 • Wat wordt verstaan onder bedrijfseconomisch ontslag? Moet ik altijd rode cijfers schrijven of kan een beleidswijzing of werkvermindering ook onder deze ontslaggrond geschaard worden?
 • Welke gegevens moet ik aanleveren? Krijgt mijn werknemer ook deze informatie ook allemaal doorgestuurd van het UWV?
 • Hoe toon ik aan dat deze werknemer voor ontslag in aanmerking komt en niet zijn collega?
 • Hoe zit het met de opzegverboden? Gooit bijvoorbeeld ziekte, zwangerschapsverlof of een OR lidmaatschap roet in het eten?
 • Hoe ga ik om met mijn herplaatsingsverplichting? Hoe bepaal ik of een vacante functie wel of niet passend is voor deze werknemer? En wat als ik gewoon echt niet verder wil met deze werknemer?
 • Ik huur ook ZZP-ers in. Moet ik die contracten beëindigen om een ontslagvergunning te krijgen voor mijn werknemer?
 • Kan ik ook, voordat ik alle gegevens bij het UWV moet inleveren, met mijn werknemer onderhandelen over een beëindigingsovereenkomst? Hoe maak ik die optie zo aantrekkelijk mogelijk voor mijn werknemer?
 • Hoe lang duurt zo’n ontslagprocedure? En hoe zit dat met de opzegtermijn?
 • Kan ik na de opzegging van het dienstverband wel weer een nieuwe werknemer aannemen?
 • Als het UWV mijn aanvraag toewijst. Kan de werknemer daar dan nog iets tegen doen? En andersom als het UWV mijn aanvraag afwijst. Wat kan ik dan doen?

Waar en wanneer

Het webinar wordt gehouden op:

 • donderdag 19 mei a.s. van 10:30 – 12:00 uur

De webinars worden gehouden via Teams. Na aanmelding ontvang je het linkje om deel te kunnen nemen.

Doelgroep

Dit webinar is geschikt voor elke medewerker die regelmatig te maken heeft met arbeidsrecht gerelateerde zaken. Bijvoorbeeld: HR-adviseurs of managers P&O/HRM.

Kosten

Het webinar kost € 95 exclusief btw per persoon. Elke 2e deelnemer van dezelfde organisatie krijgt 10% korting. Heb je bij ons een Arbeidsrecht Zonder Zorgen® abonnement? Dan is deelname gratis!

Opgeven of je plek reserveren

Is je interesse gewekt en zou je graag mee willen doen? Leuk! Opgeven kan via het onderstaande contactformulier.

Voor vragen kun je contact opnemen met Ilona Bennink (bennink@hanzeadvocaat.nl of 0382050005).

Annuleringsvoorwaarden

Tot tien dagen tevoren mag je je kosteloos afmelden. Meld je je daarna af? Dan betaal je alle kosten. Goed om te weten: als je niet kunt, mag er altijd een collega voor jou in de plaats meedoen.

Liever Inhouse?

Deze bijeenkomst organiseren we ook inhouse in de vorm van een masterclass. We komen bij jou in de organisatie langs en spitsen de masterclass toe op jouw organisatie en de vragen die er leven. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 085 27 33 586 of door onderstaand contactformulier in te vullen.

Terug naar het overzicht

Opgeven voor het webinar?

Vul hier je gegevens in en wij bevestigen zo snel mogelijk je deelname.

Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon