Regelmatig ontvangen we vragen van zowel werknemers als werkgevers over verlofdagen. Er zijn ook allerlei soorten verlofdagen. Denk bijvoorbeeld aan de wettelijke of bovenwettelijke vakantiedagen, maar ook aan PLB-uren of LFB uren. Reden te meer om een masterclass te besteden over dit onderwerp. Hoe zit het eigenlijk met de opbouw en opname van deze verlofsoorten? Wat staat er in de wet en wat voor aanvullende afspraken kun je maken? En wanneer vervallen de verlofdagen? Zomaar wat vragen die beantwoord worden tijdens deze masterclass.

Resultaat

Na het volgen van de masterclass  weet je hoe het zit met de opbouw, opname, de waarde en verval van verlofuren.

Hanze Academy Unlimited vanaf 850,- per jaar

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Je betaalt één vast bedrag en je mag onbeperkt deelnemen. Hier vind je meer informatie.

Inhoud masterclass

In de masterclass komen de volgende vragen aan de orde:

 • Welke soorten verlofdagen kennen we? Welke dagen volgen uit de wet en welke uit de cao?
 • De opname en verval van verlofdagen, welke regels gelden er? En maakt het dan nog uit als het een wettelijke of bovenwettelijke vakantiedag is of een verlofdag uit de cao?
 • Mag je verplichte vrije dagen aanwijzen? En wie bepaalt eigenlijk wanneer een werknemer verlof opneemt?
 • Welke manieren zijn er om ervoor te zorgen dat mijn werknemer niet een stuwmeer aan verlofuren opbouwt?
 • Hoe lang is een verlofdag geldig? Geldt er een periode waarbinnen de werknemer zijn verlofdag moet opnemen? En verschilt dit per soort verlofdag?
 • Mag je vastleggen dat aan het einde van het jaar een beperkt aantal verlofdagen meegenomen mogen worden naar volgend jaar?
 • Welke verlofdagen neemt een werknemer eerst op? Hoe is deze volgorde?
 • Mag ik verlofdagen tijdens het dienstverband uitbetalen?
 • Hoe zit het als mijn werknemer vanwege ziekte niet in staat is geweest zijn (wettelijke) verlofdagen op te nemen?
 • Wat als mijn werknemer tijdens zijn vakantie ziek wordt, moet ik de opgenomen verlofdagen dan teruggeven?
 • Hoe zit het met de vakantie in tijden van corona? Hoe ga ik om met een werknemer die geen vakantie opneemt en daardoor een stuwmeer aan dagen heeft? Of hoe ga ik om met een werknemer die (op het laatste moment) zijn vakantie annuleert?
 • Kan ik verlofuren inhouden doordat een werknemer door corona niet tijdig kan terugkeren omdat het land bijvoorbeeld ‘op slot’ gaat?
 • Wat is de waarde van een verlofdag? Moet er over een vakantiedag ook ORT of vakantietoeslag worden betaald?

Uiteraard is er de mogelijkheid om op voorhand vragen in te brengen of om deze tijdens de masterclass te stellen.

Doelgroep?

De masterclass is bedoeld voor medewerkers HR, HR-adviseurs, hoofden HR en medewerkers die te maken hebben met HR-gerelateerde zaken.

Inhouse

Deze bijeenkomst organiseren we inhouse. We komen bij jou in de organisatie langs en spitsen de masterclass toe op jouw organisatie en de vragen die er leven. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 085 27 33 586 of door onderstaand contactformulier in te vullen.

Terug naar het overzicht

Deelnemen aan het webinar?

Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon