Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586

Stel je voor: je thuiszorgmedewerkster is bezig met haar ronde. Ze is net onderweg naar haar volgende cliënt als ze plotseling van links wordt aangereden door een automobilist. Terwijl zij voorrang had! Als werkgever moet je gedurende de ziekteperiode het loon van je medewerker doorbetalen en aan alle re-integratieverplichtingen voldoen. Gelukkig kun je op grond van het regresrecht bepaalde kosten verhalen op (de verzekering van) van de veroorzaker van het ongeval.

Maar hoe zet je zoiets in werking? Hoe zorg je ervoor dat de kosten (volledig) verhaald worden op de aansprakelijke partij? En welke kosten kun je dan verhalen, het salaris of ook kosten voor bijvoorbeeld de bedrijfsarts? We bespreken deze vragen en meer in dit webinar.

Resultaat

Na het volgen van dit webinar weet je hoe het zit met het regresrecht en hoe je hier aanspraak op kunt maken. Je weet welke stappen je moet nemen om de gemaakte kosten te verhalen op aansprakelijke partij.

Hanze Academy Unlimited vanaf 850,- per jaar

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Je betaalt één vast bedrag en je mag onbeperkt deelnemen. Hier vind je meer informatie.

Inhoud webinar

In dit webinar komen de volgende vragen aan de orde:

  • Hoe werkt het regresrecht? En moet ik hierover iets opnemen in de arbeidsovereenkomst met mijn werknemers?
  • Wat als de verzekering van de derde partij de schade niet erkent? Kan ik dan alsnog mijn schade verhalen op de persoon zelf?
  • Wat als de schade onder werktijd is opgelopen door een andere werknemer? Kan ik dan ook het regresrecht toepassen?
  • Welke kosten kan ik (niet) verhalen op de aansprakelijke partij? Is er een maximum?
  • Wanneer moet ik beginnen met het verhalen van de schade? Kan ik dat het beste zo snel mogelijk doen? Of is het beter om even te wachten?
  • Welke stukken moet ik verzamelen om met succes het regresrecht toe te passen?
  • Kan ik ook de te verwachten kosten verhalen? Of moet ik als werkgever de kosten eerst zelf betalen?

Uiteraard is er de mogelijkheid om op voorhand vragen in te brengen of om deze tijdens het webinar te stellen.

Voor wie

Je bent werkzaam als medewerker HR, HR-adviseurs of hoofd HR. Werk je niet in HR, maar heb je wel veel te maken met HR-gerelateerde zaken? Ook dan is dit een interessant webinar voor je.

Wanneer

Het webinar wordt gehouden op dinsdag 5 juli 2022 van 09:00 tot 10:30 uur.

Kosten

Deelname aan het webinar kost 79,- exclusief btw.

Neem je een collega mee? Leuk! Elke volgende deelnemer van dezelfde organisatie ontvangt 10% korting. Hebben jullie Arbeidsrecht Zonder Zorgen®? Dan is deelname vaak gratis.

Annuleren

Tot tien dagen tevoren mag je je kosteloos afmelden. Meld je je daarna af? Dan betaal je alle kosten. Goed om te weten: als je niet kunt, mag er altijd een collega voor jou in de plaats meedoen.

Incompany

Dit webinar organiseren we ook incompany. De training wordt dan afgestemd op jullie organisatie en de vragen die jullie hebben. Meer weten? Neem contact met ons op!

Vragen

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. Bel 0852733586 of mail naar info@hanzeadvocaat.nl

Terug naar het overzicht

Interesse in deze masterclass?

Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon