Stel je voor: je thuiszorgmedewerkster is bezig met haar ronde. Ze is net onderweg naar haar volgende cliënt als ze plotseling van links wordt aangereden door een automobilist. Terwijl zij voorrang had! Als werkgever moet je gedurende de ziekteperiode het loon van je medewerker doorbetalen en aan alle re-integratieverplichtingen voldoen. Gelukkig kun je op grond van het regresrecht bepaalde kosten verhalen op (de verzekering van) van de veroorzaker van het ongeval.

Maar hoe zet je zoiets in werking? Hoe zorg je ervoor dat de kosten (volledig) verhaald worden op de aansprakelijke partij? En welke kosten kun je dan verhalen, het salaris of ook kosten voor bijvoorbeeld de bedrijfsarts? We bespreken deze vragen en meer in dit webinar.

Resultaat

Na het volgen van het webinar weet je hoe het zit met het regresrecht en hoe je hier aanspraak op kunt maken. Je weet welke stappen je moet nemen om de gemaakte kosten te verhalen op aansprakelijke partij.

Hanze Academy Unlimited vanaf 850,- per jaar

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Je betaalt één vast bedrag en je mag onbeperkt deelnemen. Hier vind je meer informatie.

Inhoud webinar

In het webinar komen de volgende vragen aan de orde:

  • Hoe werkt het regresrecht? En moet ik hierover iets opnemen in de arbeidsovereenkomst met mijn werknemers?
  • Wat als de verzekering van de derde partij de schade niet erkent? Kan ik dan alsnog mijn schade verhalen op de persoon zelf?
  • Wat als de schade onder werktijd is opgelopen door een andere werknemer? Kan ik dan ook het regresrecht toepassen?
  • Welke kosten kan ik (niet) verhalen op de aansprakelijke partij? Is er een maximum?
  • Wanneer moet ik beginnen met het verhalen van de schade? Kan ik dat het beste zo snel mogelijk doen? Of is het beter om even te wachten?
  • Welke stukken moet ik verzamelen om met succes het regresrecht toe te passen?
  • Kan ik ook de te verwachten kosten verhalen? Of moet ik als werkgever de kosten eerst zelf betalen?

Uiteraard is er de mogelijkheid om op voorhand vragen in te brengen of om deze tijdens het webinar te stellen.

Voor wie

Het webinar is bedoeld voor medewerkers HR, HR-adviseurs, hoofden HR en medewerkers die te maken hebben met HR-gerelateerde zaken.

Wanneer

Het webinar wordt gehouden op donderdag 18 november a.s. van 10:30 tot 12:00 uur.

Kosten

Het webinar kost € 95,- exclusief btw per persoon. Elke 2e deelnemer van dezelfde organisatie krijgt 10% korting. Heb je bij ons een Arbeidsrecht Zonder Zorgen® abonnement? Dan is deelname gratis!

Opgeven of je plek reserveren

Is je interesse gewekt en zou je graag mee willen doen? Leuk! Opgeven kan via het onderstaande contactformulier.

Voor vragen kun je uiteraard contact met ons opnemen via secretariaat@hanzeadvocaat.nl of 038-8200215.

Annuleringsvoorwaarden

Wanneer je je hebt aangemeld maar onverhoopt toch verhinderd bent op de dag waarop het webinar wordt gegeven dan is het altijd mogelijk om jezelf te laten vervangen door een collega. Mocht dat niet lukken dan geldt dat je je tot 4 weken van tevoren kosteloos kunt afmelden voor het webinar. Daarna zijn we genoodzaakt om 50% van de kosten in rekening te brengen. Bij afmeldingen tot 2 weken van tevoren worden 100% van de kosten in rekening gebracht.

Liever Inhouse?

Dit webinar organiseren we ook inhouse. We komen bij jou in de organisatie langs en spitsen de masterclass toe op jouw organisatie en de vragen die er leven. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 085 27 33 586 of door onderstaand contactformulier in te vullen.

Terug naar het overzicht

Deelnemen aan het webinar?

Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon