Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586

Het waarborgen van kwalitatief goede zorg is één van de belangrijkste speerpunten van zorginstellingen. Ze worden geacht zich aan heel veel verschillende wetten en regelingen te houden zoals de Wkkgz, de Wet Zorg & Dwang, de Wvvgz en de Wet BIG. Kwaliteitseisen worden niet alleen gesteld aan de instellingen maar ook specifiek aan de werknemer. Voor de praktijk van elke HR medewerker is het daarom zeer relevant om te deze regelingen (op hoofdlijnen) te kennen om te kunnen bepalen welke stappen er precies moeten worden gezet in geval van onverhoopt ondeskundig, onzorgvuldig of grensoverschrijdend gedrag. Dit kan variëren van het opleggen van sancties tot het overgaan tot ontslag.

Hanze Academy Unlimited: onbeperkt trainingen volgen 

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Lees hier hoe dat werkt.

Inschrijven

Onderaan deze pagina vind je een inschrijfformulier. Vul dit in om je aan te melden. Je krijgt van ons een bevestiging in je mail.

Resultaat

Na het volgen van dit webinar ben je op de hoogte van de voor jou relevante kwaliteitseisen in de zorg, zodat je precies weet hoe je vanuit HR moet handelen als er sprake is van ondeskundig, onzorgvuldig of grensoverschrijdend gedrag.

Inhoud webinar

In de webinar lopen we alle (arbeidsrechtelijke) verplichtingen bij langs en zoomen we dieper op die verplichtingen in. Vragen die o.a. aan bod komen zijn:

 • Welke van de bovengenoemde regels zijn op mijn organisatie van toepassing?
 • Wanneer is er sprake van een incident en wanneer is er sprake van een calamiteit in de zorgverlening? En welke verplichtingen vloeien daaruit voort?
 • Wanneer overtreedt een werknemer de verplichtingen vanuit de Wet Zorg en Dwang (VVT en GHZ) en de Wvvgz (GGZ)? Hoe werkt dat door in de arbeidsrelatie?
 • Welke vervolgstappen moeten worden genomen in geval van onbevoegd en of onbekwaam handelen? Hoe zit het met het laten verlopen van een herregistratie in de Wet BIG? Mag iemand dan nog wel aan het werk?
 • Wanneer moet ik een VOG opvragen en voor wie?
 • Kan ik tot een beëindiging van het dienstverband komen wanneer de werknemer geen geldige VOG afgeeft? Of is dat zelfs een verplichting? Hoe kan ik dat het beste regelen in de arbeidsovereenkomst?
 • Wat houdt de vergewisplicht in?
 • Wanneer moet ik een melding doen bij de Inspectie? Wat zijn de consequenties als ik dat niet doe?
 • Wanneer is er sprake van ernstig disfunctioneren in het kader van de Wkkgz?
 • En als je tot beëindiging van het dienstverband wil overgaan: wat is dan nodig?
 • Mag je eigenlijk nog wel een beëindigingsovereenkomst sluiten? Wat vindt de Inspectie daarvan?
 • Wat zijn de tips & trics?

Voor wie

Je bent werkzaam in de zorg. Als medewerker HR, HR-adviseurs of hoofd HR. Werk je niet in HR, maar heb je wel veel te maken met HR-gerelateerde zaken? Ook dan is dit een interessant webinar voor je.

Wanneer

Dit webinar wordt gegeven op dinsdag 21 februari 2023 van 09.30 – 10.30 uur (online).

Kosten

Deelname aan dit webinar kost 95,- exclusief btw.

Neem je een collega mee? Leuk! Elke volgende deelnemer van dezelfde organisatie ontvangt 10% korting. Hebben jullie Arbeidsrecht Zonder Zorgen®? Dan is deelname vaak gratis.

Annuleren

Tot 4 weken van tevoren mag je je kosteloos afmelden. Daarna betaal je 50% van de kosten. Meld je tot 2 weken van tevoren af? Dan betaal je alle kosten. Goed om te weten: als je niet kunt, mag er altijd een collega voor jou in de plaats meedoen.

Incompany

Dit webinar organiseren we ook incompany. De training wordt dan afgestemd op jullie organisatie en de vragen die jullie hebben. Meer weten? Neem contact met ons op!

Vragen

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. Bel 085-2733586 of mail naar info@hanzeadvocaat.nl


Terug naar het overzicht