Een goede inrichting van de medezeggenschap in een zorginstelling is van groot belang. Maar vaak is het niet eenvoudig om vast te stellen voor welke wijzigingen de medezeggenschapsorganen ingeschakeld moet worden.

Het webinar staat in het teken van een effectieve medezeggenschap. We staan stil bij de verschillende medezeggenschapsorganen en welke rechten deze hebben. Uitgebreid zal aan de orde komen wanneer de zorginstelling de ondernemingsraad (of personeelsvergadering/ personeelsvertegenwoordiging) advies of instemming moet vragen. Maar we gaan ook in op de rol van de cliëntenraad.

Resultaat

Na het volgen van het webinar weet je voor welke wijzigingen in de organisatie eerst advies of instemming gevraagd moet worden aan de medezeggenschapsorganen. Je weet ook hoe je dat moet doen en hoe zo’n proces eruit ziet, hoe lang dit duurt en welke informatie beschikbaar moet zijn. Je weet welke andere rechten de medezeggenschapsorganen hebben. Ook ben je op de hoogte van de gevolgen van een onjuiste toepassing van de medezeggenschapsregels.

Hanze Academy Unlimited vanaf 850,- per jaar

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Je betaalt één vast bedrag en je mag onbeperkt deelnemen. Hier vind je meer informatie.

Inhoud webinar

We staat stil bij o.a. de volgende vragen:

  • Wat is het verschil tussen een personeelsvergadering, personeelsvertegenwoordiging en een ondernemingsraad? Welke moet bij mijn organisatie aanwezig zijn?
  • voor welke besluiten moet ik eerst advies vragen aan de medezeggenschap? En voor welke besluiten geldt het instemmingsrecht?
  • welke rechten heeft het medezeggenschapsorgaan nog meer? Moet ik actief informatie aanleveren?
  • Wat gebeurt er wanneer ik niet naar het medezeggenschapsorgaan luister?
  • Welke rechten heeft de cliëntenraad? Wanneer moet ik die inschakelen bij de besluitvorming?
  • Hoe ziet zo’n proces eruit? Hoe vaak moet ik overleggen met de medezeggenschapsorganen? Hoe lang moeten ze krijgen om hun advies/oordeel te geven?

Doelgroep

Het webinar is geschikt voor bestuurders, managers bedrijfsvoering/P&O, maar ook voor HR adviseurs of elke medewerker die regelmatig te maken heeft met medezeggenschapstrajecten (zoals de ambtelijk secretaris).

Wanneer

Het webinar wordt gehouden op dinsdag 29 juni a.s. van 13:30 – 15:00 uur.

Kosten

Het webinar kost € 95 exclusief btw per persoon. Elke 2e deelnemer van dezelfde organisatie krijgt 10% korting. Heb je bij ons een Arbeidsrecht Zonder Zorgen® abonnement? Dan is deelname gratis!

Opgeven of je plek reserveren

Is je interesse gewekt en zou je graag mee willen doen? Leuk! Opgeven kan via het onderstaande contactformulier.

Voor vragen kun je contact opnemen met Ilona Bennink (bennink@hanzeadvocaat.nl of 0382050005).

Annuleringsvoorwaarden

Wanneer je je hebt aangemeld maar onverhoopt toch verhinderd bent op de dag waarop het webinar wordt gegeven dan is het altijd mogelijk om jezelf te laten vervangen door een collega. Mocht dat niet lukken dan geldt dat je je tot 4 weken van tevoren kosteloos kunt afmelden voor het webinar. Daarna zijn we genoodzaakt om 50% van de kosten in rekening te brengen. Bij afmeldingen tot 2 weken van tevoren worden 100% van de kosten in rekening gebracht.

Inhouse

Deze bijeenkomst organiseren we ook inhouse in de vorm van een masterclass. We komen bij jou in de organisatie langs en spitsen de masterclass toe op jouw organisatie en de vragen die er leven. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 085 27 33 586 of door onderstaand contactformulier in te vullen.

Terug naar het overzicht

Deelnemen aan het webinar?

Vul hier dan je gegevens in. We bevestigen gelijk je deelname.

Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon