Soms zit een traject met een medewerker muurvast: leidinggevende en medewerker staan lijnrecht tegenover elkaar en er lijkt geen enkele opening te komen tot een oplossing. Wanneer een medewerker zich niet kan vinden in de verbeterpunten bijvoorbeeld. Of wanneer er harde woorden gevallen zijn tussen de leidinggevende en de medewerker, waardoor de arbeidsrelatie onder druk is komen te staan.

Er zijn veel voorbeelden te noemen die leiden tot scheurtjes in de arbeidsrelatie of zelfs tot conflicten. Deze conflicten moeten snel worden opgelost. En dat kan met mediation.

In dit webinar bespreken we de voor- en nadelen van mediation, de randvoorwaarden en de looptijd van een mediationtraject.

Resultaat

Na het volgen van dit webinar weet je hoe het zit met mediaton. Je weet wanneer je dit het beste kunt inzetten en hoe het proces eruit gaat zien. Ook krijg je tips en tricks mee over hoe je het beste dit traject in kunt gaan.

Volg onbeperkt trainingen Hanze Academy Unlimited

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Hier vind je meer informatie.

Inhoud webinar

In het webinar komen de volgende vragen aan de orde:

  • Wat zijn de voor- en nadelen van mediaton?
  • Hoe kun je mediation strategisch het beste in zetten? In welke soort casussen?
  • Wat zijn de kosten van een mediation traject? Moet ik als werkgever de kosten zelf betalen, of dient mijn medewerker ook een bijdrage te doen?
  • Een goede mediator, hoe vind je die?
  • Hoe zit het met geheimhouding/vertrouwelijkheid van de mediation?
  • Wat is de duur van zo’n mediation traject?
  • Het liefst wil ik afscheid nemen van mijn medewerker, is dit slim om dit tijdens het mediationtraject aan te kaarten?
  • Is het niet (veel) sneller om een procedure bij de kantonrechter op te starten vanwege een ‘verstoorde arbeidsverhouding’?
  • Kan mediation ook worden ingezet als er problemen zijn binnen een heel team?

Uiteraard is er de mogelijkheid om op voorhand vragen in te brengen of om deze tijdens het webinar te stellen.

Voor wie?

Je bent werkzaam in de zorg. Als medewerker HR, HR-adviseurs of hoofd HR. Werk je niet in HR, maar heb je wel veel te maken met HR-gerelateerde zaken? Ook dan is dit een interessant webinar voor je.

Liever Inhouse?

Deze bijeenkomst organiseren we ook inhouse in de vorm van een masterclass. We komen bij jou in de organisatie langs en spitsen de masterclass toe op jouw organisatie en de vragen die er leven. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 085 27 33 586 of door onderstaand contactformulier in te vullen.

Terug naar al onze opleidingen

Deelnemen aan het webinar?

Vul hier je gegevens in en wij bevestigen zo snel mogelijk je deelname.

Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon