Soms zit een traject met een werknemer muurvast: leidinggevende en werknemer staan lijnrecht tegenover elkaar en er lijkt geen enkele opening te komen tot een oplossing. Dit kan bijvoorbeeld aan de hand zijn bij een functioneringstraject waarbij de werknemer zich in het geheel niet kan vinden in de verbeterpunten. Of bijvoorbeeld wanneer er harde woorden gevallen zijn tussen de leidinggevende en de werknemer waardoor de arbeidsrelatie onder druk is komen te staan, partijen elkaar vermijden en de werknemer ‘overal tegenaan trapt’. En zo zijn er nog wel meer voorbeelden te benoemen die leiden tot scheurtjes in de arbeidsrelatie of zelfs tot conflicten.

Deze conflicten moeten snel worden opgelost. En dat kan met mediation.

In dit webinar bespreken we de voor- en nadelen van mediation, de randvoorwaarden en de looptijd van een mediationtraject.

Resultaat

Na het volgen van dit webinar weet je hoe het zit met mediaton. Je weet wanneer je dit het beste kunt inzetten en hoe het proces eruit gaat zien. Ook krijg je tips en tricks mee over hoe je het beste dit traject in kunt gaan.

Hanze Academy Unlimited vanaf 850,- per jaar

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Je betaalt één vast bedrag en je mag onbeperkt deelnemen. Hier vind je meer informatie.

Inhoud webinar

In het webinar komen de volgende vragen aan de orde:

 • Wat zijn de voor- en nadelen van mediaton?
 • Hoe kun je mediation strategisch het beste in zetten? In welke soort casussen?
 • Wat zijn de kosten van een mediation traject? Moet ik als werkgever de kosten zelf betalen, of dient mijn medewerker ook een bijdrage te doen?
 • Een goede mediator, hoe vind je die?
 • Hoe zit het met geheimhouding/vertrouwelijkheid van de mediation?
 • Wat is de duur van zo’n mediation traject?
 • Het liefst wil ik afscheid nemen van mijn medewerker, is dit slim om dit tijdens het mediationtraject aan te kaarten?
 • Is het niet (veel) sneller om een procedure bij de kantonrechter op te starten vanwege een ‘verstoorde arbeidsverhouding’?
 • Kan mediation ook worden ingezet als er problemen zijn binnen een heel team?

Uiteraard is er de mogelijkheid om op voorhand vragen in te brengen of om deze tijdens het webinar te stellen.

Voor wie

Het webinar is bedoeld voor medewerkers HR, HR-adviseurs, hoofden HR en medewerkers die te maken hebben met HR-gerelateerde zaken.

Wanneer

Het webinar wordt gehouden op:

 • donderdag 3 juni van 13:30 uur tot 15:00 uur
 • donderdag 16 september van 10:30 tot 12:00 uur.

Kosten

Deelname aan het webinar kost € 95,- exclusief btw per persoon. Elke 2e deelnemer van dezelfde organisatie krijgt 10% korting. Heb je bij ons een Arbeidsrecht Zonder Zorgen® abonnement? Dan is deelname gratis!

Opgeven of je plek reserveren

Is je interesse gewekt en zou je graag mee willen doen? Leuk! Opgeven kan via het onderstaande contactformulier.

Voor vragen kun je contact opnemen met Ilona Bennink (bennink@hanzeadvocaat.nl of 0382050005).

Annuleringsvoorwaarden

Wanneer je je hebt aangemeld maar onverhoopt toch verhinderd bent op de dag waarop het webinar wordt gegeven dan is het altijd mogelijk om jezelf te laten vervangen door een collega. Mocht dat niet lukken dan geldt dat je je tot 4 weken van tevoren kosteloos kunt afmelden voor het webinar. Daarna zijn we genoodzaakt om 50% van de kosten in rekening te brengen. Bij afmeldingen tot 2 weken van tevoren worden 100% van de kosten in rekening gebracht.

Liever Inhouse?

Deze bijeenkomst organiseren we ook inhouse in de vorm van een masterclass. We komen bij jou in de organisatie langs en spitsen de masterclass toe op jouw organisatie en de vragen die er leven. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 085 27 33 586 of door onderstaand contactformulier in te vullen.

Terug naar al onze opleidingen

Deelnemen aan het webinar?

Vul hier je gegevens in en wij bevestigen zo snel mogelijk je deelname

Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon