Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586

Daniel: ”Ik ben ontzettend blij dat ik Annelies ben tegengekomen”

Daniel had een langlopend conflict met zijn werkgever. Zijn eerste advocaat, die van de vakbond kwam, geloofde hem niet. Dat was lastig werken. “Als degene die je moet verdedigen je niet gelooft, schiet het niet op”, zegt Daniël daarover. Na een korte zoektocht op het internet kwam hij Annelies van Hanze advocaat tegen. En dat beviel een stuk beter.

Al 10 jaar gedoe

Daniël had al ruim 10 jaar problemen met zijn werkgever. Er werden bijvoorbeeld zomaar dingen veranderd in zijn dossier, waardoor het leek alsof hij onbevoegd aan het werk was. Toen zijn werkgever hem daarmee confronteerde, wist hij eigenlijk niet wat hij hoorde.

“Ik kreeg het gevoel dat mijn werkgever me probeerde weg te pesten. Als ze me het maar moeilijk genoeg zouden maken, zou ik vanzelf een keer ontslag nemen. Maar dat is niet hoe ik in elkaar zit, ik ben gewoon gebleven. Eigenlijk wilde ik mijn baan het liefst houden, maar op een gegeven moment zag ik wel dat dat geen optie meer was.”

Persoonlijke betrokkenheid

Er moest uiteindelijk een advocaat aan te pas komen om de boel op te lossen. De vakbondsadvocaat gaf Daniël niet het gevoel dat hij serieus genomen werd, dus dat was geen gelukkige samenwerking. Na het eerste gesprek wist Daniël dat Annelies hem zeker verder ging helpen: “Wat ik uniek vond aan Annelies is de persoonlijke betrokkenheid. Ik had een ander beeld van de advocatuur. Annelies viel direct op omdat ze ook oog had voor de rotsituatie waar ik me in bevond.”

“Annelies viel direct op omdat ze ook oog had voor de rotsituatie waar ik me in bevond”

Choose your battles

Toen Annelies het dossier doornam, was ze vooral verbaasd dat zo’n grote werkgever zulke rare spelletjes speelt. Daar kon Daniël het alleen maar mee eens zijn. Hoewel hij het liefst zijn baan wilde houden, zag hij ook al snel in dat een vertrek de betere optie was.

“Het was heel fijn dat Annelies het volledige traject van me heeft overgenomen. Ik was er al helemaal klaar mee en had niet de energie er nog iets aan te doen. Dankzij Annelies is er uiteindelijk een vaststellingsovereenkomst gesloten waar ik prima mee kon leven. Ik blijf wel boos over de manier waarop ik behandeld ben door mijn werkgever, maar we hebben het maximale eruit kunnen halen. Ik ben dan ook ontzettend blij dat ik Annelies ben tegengekomen. En dat het tot een rechtszaak kwam waarin ze de vloer heeft aangeveegd met mijn werkgever en hun advocaten? Dat was toch wel een erg fijn gevoel. Ik ben toen op alle punten in het gelijk gesteld, met dank aan Hanze advocaat.”

Terug naar alle cases

Hi, mijn naam is William. Waar kan ik je mee helpen?

Kom je er even niet uit, of wil je direct geholpen worden bij een vraag. Neem gerust contact op, bel, mail of stuur mij een bericht via WhatsApp en ik zal je zo snel mogelijk helpen!