Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586

Rob over William: “Het was geweldig om te zien hoe William mijn zaak heeft aangepakt”

Als je werkgever je er zomaar uit wil gooien, zonder dossier en zonder ontslagvergoeding, dan kun je wel een advocaat gebruiken. Dat realiseerde Rob Joosten zich ook. Daarom zocht hij snel contact met Hanze advocaat. Na een 1e gesprek met William wist Rob: deze man moet ik hebben!

Nooit zomaar tekenen!

Rob gaf leiding aan een klein team. Vanwege een aantal conflicten en onduidelijkheden, is hij door het personeel op non-actief gesteld. Daar hoorde een brief bij, dat hij een paar dagen later op gesprek moest komen om alles af te handelen.

“Op advies van William heb ik gelijk een brief geschreven om te zeggen dat ik het niet eens was met de beslissing en al helemaal omdat er geen dossier was. Eerlijk gezegd wist ik niet dat dat kon, maar gelukkig weet William dat wel”, vertelt Rob. “In de eerste maanden van het hele proces heeft William me ingefluisterd hoe ik me het beste kon gedragen en wat ik het beste kon zeggen. Dat was heel goed, want als ik dat zelf had moeten bedenken, was het waarschijnlijk heel anders gelopen!”

Plan B

In eerste instantie wilde Rob gewoon in dienst blijven. Het liefst wel op een andere plek binnen de organisatie. William gaf al snel aan dat dat niet het beste idee was. Rob: “Volgens William was in dienst blijven echt een plan B. Hij vertelde uit ervaring dat het meestal alsnog niet werkt. De relatie met je werkgever is dan al te erg beschadigd, én ze proberen je er soms op je nieuwe plekje alsnog uit te werken. Een vaststellingsovereenkomst was voor mij de beste uitkomst.”

Voorspellende gaven?

De advocaten van Hanze advocaat hebben vaker met klanten samengewerkt waarbij de werkgever geen dossier had. Daarom kon William eigenlijk direct al voorspellen hoe het hele traject zou verlopen. Dat gaf Rob heel veel vertrouwen: “Ik heb William maar 1x gezien, voor de rest hebben we alles telefonisch en via de mail afgehandeld. Omdat je zelf zoiets nog niet vaker hebt meegemaakt, voel je veel onzekerheid. Daarom was het heel fijn dat William gelijk wist te vertellen welke stappen we zouden zetten en wat de uitkomst ongeveer zou zijn.”

Toen de werkgever van Rob maar niet met een fatsoenlijk voorstel kwam, heeft William het vuurtje flink opgestookt. Omdat er geen dossier lag, wist hij namelijk dat ze bij de rechter geen poot hadden om op te staan. Rob: “Het was geweldig om te zien hoe William dat heeft aangepakt. Ze wilden overduidelijk niet naar de rechter, dus toen was er ineens heel snel een redelijk bod. William heeft me geweldig geholpen door me de juiste dingen in te fluisteren en op de juiste momenten druk uit te voeren. Hij heeft dat geweldig aangevoeld.”

Klik hier om terug te gaan naar alle cases.

Hi, mijn naam is William. Waar kan ik je mee helpen?

Kom je er even niet uit, of wil je direct geholpen worden bij een vraag. Neem gerust contact op, bel, mail of stuur mij een bericht via WhatsApp en ik zal je zo snel mogelijk helpen!