Een vaststellingsovereenkomst? Wat wordt er precies mee bedoeld? Wil jouw werkgever afscheid van je nemen of komt je functie te vervallen? Vaak roept het een hoop vragen op waar je niet direct het antwoord op weet.  Moet je deze overeenkomst zomaar ondertekenen?

Om deze vragen om te zetten in concrete stappen kan je wel wat hulp gebruiken. Wil jij liever vooruit kijken en niet blijven hangen in het verleden? Hanze advocaat helpt jou met het regelen van een goede vaststellingsovereenkomst. Op die manier kan jij positief vooruit kijken.

  • Mensen die Hanze advocaat hebben ingeschakeld voor een vaststellingsovereenkomst beoordelen ons met een 9.3 op Klanten vertellen. Lees hier wat anderen over Hanze advocaat zeggen.
  • Wij brengen jouw kosten voor een vaststellingsovereenkomst altijd in rekening bij de werkgever. En met succes! In 95% van de gevallen dekt jouw werkgever de volledige kosten.
  • Het maakt ons niet uit wanneer je belt / appt of mailt. Buiten kantoortijden zijn we ook gewoon bereikbaar. En contact opnemen is altijd gratis en helemaal vrijblijvend.


  Neem nu contact op

Peter

De ervaring van Peter

Ik ben zeer blij met de vaststellingsovereenkomst zoals die tot stand is gekomen. Het traject en mijn hulpvraag aan Hanze heeft zeker geloond. Dank voor je service en nazorg. Tot nu is alles helder en ook goed verlopen. De relatie met werkgever is intact gebleven, dat was voor mij erg belangrijk.

Ik wil nogmaals mijn grote dank uitspreken voor je inzet in deze korte intensive periode van samenwerking. Eerlijk gezegd hoop ik dat niet meer mee te hoeven maken, maar mocht dat onverhoopt wel het geval zijn, weet ik dat ik kan terugvallen op een betrouwbaar steun en toeverlaat.

Over Hanze advocaat

Hanze advocaat bestaat al 15 jaar en heeft sindsdien meer dan 6.000 werknemers bijgestaan met een vaststellingsovereenkomst. Wij raden altijd aan om jouw vaststellingsovereenkomst te laten controleren. In alle dossiers is onze aandacht altijd gericht geweest om het maximale resultaat te behalen. En dit – voor zover mogelijk – met behoud van de relatie tussen werknemer en werkgever. Wel zo prettig, toch?

Zo gaan we je helpen – de 3 opties

Doe het zelf

Vaststellingsovereenkomst controleren op WW-vriendelijkheid:

✓ Telefonische intake 

✓ Check WW-rechten

X Check juridische correctheid

X Check op redelijkheid voorstel

X Telefonisch doorspreken advies

X Gratis extra correctieronde

X Contact met werkgever

X Onderhandelen over de voorwaarden

Gratis

Doe het samen

Vaststellingsovereenkomst controleren op 25 punten:

✓ Telefonische intake

✓ Check WW-rechten

✓ Check juridische correctheid

✓ Check op redelijkheid voorstel

✓ Telefonisch doorspreken advies

✓ Gratis extra correctieronde

X Contact met werkgever

X Onderhandelen over de voorwaarden

495,- exclusief BTW

(Meest gekozen)

Besteed het uit

Wij onderhandelen voor het maximale resultaat:

✓ Telefonische intake

✓ Check WW-rechten

✓ Check juridische correctheid

✓ Check op redelijkheid voorstel

✓ Telefonisch doorspreken advies

✓ Gratis extra correctieronde

✓ Contact met werkgever

✓ Onderhandelen over de voorwaarden

1295,- exclusief BTW

Rob

Het verhaal van Rob

De advocaten van Hanze advocaat hebben vaker met dit bijltje gehakt. Daarom kon William eigenlijk direct al voorspellen hoe het hele traject zou verlopen. Dat gaf Rob heel veel vertrouwen: “Ik heb William maar 1x gezien, voor de rest hebben we alles telefonisch en via de mail afgehandeld. Omdat je zelf zoiets nog niet vaker hebt meegemaakt, voel je veel onzekerheid. Daarom was het heel fijn dat William gelijk wist te vertellen welke stappen we zouden zetten en wat de uitkomst ongeveer zou zijn.”

Toen de werkgever van Rob maar niet met een fatsoenlijk voorstel kwam, heeft William het vuurtje flink opgestookt. Omdat er geen dossier lag, wist hij namelijk dat ze bij de rechter geen poot hadden om op te staan. Rob: “Het was geweldig om te zien hoe William dat heeft aangepakt. Ze wilden overduidelijk niet naar de rechter, dus toen was er ineens heel snel een redelijk bod. William heeft me geweldig geholpen door me de juiste dingen in te fluisteren en op de juiste momenten druk uit te voeren. Hij heeft dat geweldig aangevoeld.”

Klik hier voor het gehele verhaal van Rob. 

  Neem nu contact op

Veelgestelde vragen

Mocht het nodig zijn, dan wil je natuurlijk direct na de einddatum van de arbeidsovereenkomst een WW-uitkering krijgen. Daarvoor is het heel belangrijk dat de juiste opzegtermijn in de vaststellingsovereenkomst staat opgenomen. Daarnaast moet opgenomen zijn dat jouw werkgever het initiatief heeft genomen, dat jou geen verwijt valt te maken, dat er geen sprake is van een dringende reden en dat er geen andere passende functies beschikbaar zijn, ook niet met behulp van scholing. In dit artikel lees je meer over jouw rechten op een WW-uitkering in het geval van een vaststellingsovereenkomst. 

Of jouw werkgever een redelijk voorstel heeft gedaan is helemaal afhankelijk van de omstandigheden. Van belang is in ieder geval of jouw werkgever een ‘ontslaggrond’ heeft. Met andere woorden: heeft jouw werkgever een goede reden om jou te ontslaan? Als je geen enkel aanknopingspunt kan verzinnen, dan mag er best hoog ingezet worden. Bepalen of jouw werkgever in jouw specifieke situatie een redelijk voorstel heeft gedaan? Bel met Hanze advocaat. We zijn bereikbaar op 085 27 33 586.

Onze ervaring leert dat jouw werkgever vaak niet gelijk het maximale aanbiedt. Dus, ja: je kan een hogere ontslagvergoeding krijgen. Ons advies is wel: neem realistische doelen voor ogen. Als je gelijk het vierdubbele vraagt van hetgeen jouw werkgever heeft aangeboden, dan is de kans groot dat jouw werkgever tot weinig meer bereid is. Bedenk van te voren wat je minimaal wilt en ga daar iets boven zitten. Vaak wordt er in een onderhandeling namelijk gezocht naar een ‘gulden middenweg’. 

Dan blijf je in dienst. Een vaststellingsovereenkomst wordt namelijk ook wel een ‘ontslag met wederzijds goedvinden’ genoemd. Beide partijen moeten dus instemmen. Als er geen overeenstemming wordt bereikt, komt de vaststellingsovereenkomst dus niet tot stand. 

Dat kan zeker, mits jouw werkgever hiermee akkoord is. Vaak word je gedurende de periode vanaf overhandigen van de vaststellingsovereenkomst tot aan datum dat de overeenkomst wordt ondertekend vrijgesteld. Of je daarna tot aan de einddatum ook nog wordt vrijgesteld is afhankelijk van de voorwaarden van de vaststellingsovereenkomst. Wil je volledig vrijgesteld worden tot aan de einddatum? Dan moet je hierover dus onderhandelen met jouw werkgever. 

Daar kom je achter door de juridische check op 25 punten te doen. Zo weet je zeker dat jouw WW-rechten zijn veilig gesteld, dat er geen bepalingen in de overeenkomst staan die je (op termijn) kunnen schaden, of er geen bepalingen ontbreken en of het überhaupt een redelijk voorstel is.

 

Vaststellingsovereenkomst ontvangen?

Wij helpen jou verder! Vul hier je gegevens en wij nemen binnen twee uur contact met je op. Of bel direct naar 085 27 33 586.

Icoon
Icoon
Icoon
Icoon

Hanze advocaat vind
je op deze locaties

locaties
Laat je vaststellingsovereenkomst controleren en win een weekend Ameland.