Vind de beste arbeidsrechtadvocaat - 6 tips

De keuze voor een goede arbeidsrechtadvocaat is nog niet zo’n gemakkelijke. Want hoe vind je in het woud van advocaten en websites nu precies die advocaat die het best bij jou past en die ook nog eens verstand van zaken heeft?
Eerst en vooral is het goed om voor ogen te hebben wat je belangrijk vindt bij een advocaat. Op basis daarvan kun je je keuze maken. Hieronder staan zes tips die je helpen een keuze te maken.

Verschil jurist & advocaat

sanne bijl geeft je tips over het vinden van een goede arbeidsrechtadvocaat

"Elke advocaat is een jurist, maar niet iedere jurist is ook een advocaat.
In tegenstelling tot een jurist heeft iedere advocaat een aanvullende driejarige opleiding tot advocaat gevolgd.
Alle advocaten zijn aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). Als advocaat moet je aan een heel aantal vereisten met betrekking tot opleiding, scholing, verzekeringen en gedragsregels voldoen. Die zorgen voor een betere kwaliteit van het juridische werk. Kies je voor een advocaat, dan kies je voor een keurmerk."

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Kies de beste advocaat - 6 tips

1. Specialisatie

Arbeidsrecht is een rechtsgebied waarin dagelijks nieuwe ontwikkelingen zijn. Als een advocaat echt gespecialiseerd is in arbeidsrecht, dan houdt hij dat allemaal bij en word je goed en snel geholpen. Kies niet een alleskunner.

2. Duidelijkheid

Duidelijkheid over de kosten is van groot belang. Vaste prijsafspraken kunnen hierbij helpen. Let daarbij ook op 'verborgen' kosten als bijvoorbeeld kantoorkosten (soms wel 7%). Vraag om een duidelijke kostenopgave.

3. Bereikbaarheid

Een goede arbeidsrechtadvocaat is telefonisch goed (mobiel) bereikbaar en geeft snel het verzochte antwoord. Veel mensen vinden het ook belangrijk dat de advocaat niet te ver van huis zit.

4. Communicatie

Communicatie is tekenend voor de stijl van werken. Is het informeel en jeugdig of juist heel formeel en ouderwets? Spreekt het jou aan of niet. Maakt de advocaat gebruik van e-mail en mobiele telefoon of gaat alles nog steeds per post en is hij alleen via zijn secretaresse te bereiken.

5. Vertrouwen

Vertrouwen is het belangrijkst. Er moet een klik zijn, want er staat veel op het spel. Dat betekent dat je goed naar je gevoel moet luisteren. Praat de advocaat je naar de mond of is hij juist een goede sparringpartner die tegengas durft te geven?

6. Testen

Bel gewoon eens met een paar kantoren en vraag gerust naar wat een ontslagzaak zou moeten kosten, of je een advocaat aan de lijn kunt krijgen en of die advocaat aantoonbaar gespecialiseerd is. Na een paar vragen weet je al precies of het kantoor en de advocaat bij je past of dat je 'toch verder gaat kijken'.

We staan voor je klaar

Heb je een vraag?

Bel ons gerust als je nog vragen hebt. Als je het formulier invult dan krijg je zo spoedig mogelijk van ons een antwoord.