Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586

Kies de advocaat die het beste bij jou past – 7 tips

De keuze voor een goede arbeidsrecht advocaat is nog niet zo’n gemakkelijke. Want hoe vind je in het woud van advocaten en websites nu precies die arbeidsrecht advocaat die het best bij jou past en die ook nog eens verstand van zaken heeft? Eerst en vooral is het goed om voor ogen te hebben wat je belangrijk vindt bij een arbeidsrecht advocaat. Op basis daarvan kun je je keuze maken. Hieronder staan 7 tips die je helpen een keuze te maken.

1. Verschil jurist & advocaat

Elke advocaat is een jurist, maar niet iedere jurist is ook een advocaat. In tegenstelling tot een jurist heeft iedere advocaat een aanvullende driejarige opleiding tot advocaat gevolgd. Alle advocaten zijn aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). Als advocaat moet je aan een heel aantal vereisten met betrekking tot opleiding, scholing, verzekeringen en gedragsregels voldoen. Die zorgen voor een betere kwaliteit van het juridische werk. Kies je voor een advocaat, dan kies je voor een keurmerk.

2. Gespecialiseerd in het arbeidsrecht

Arbeidsrecht is een rechtsgebied waarin dagelijks nieuwe ontwikkelingen zijn. Als een advocaat echt gespecialiseerd is in arbeidsrecht, dan houdt hij dat allemaal bij en word je goed en snel geholpen. Kies niet een alleskunner.

3. Duidelijkheid over de kosten

Duidelijkheid over de kosten is van groot belang. Vaste prijsafspraken kunnen hierbij helpen. Let daarbij ook op ‘verborgen’ kosten als bijvoorbeeld kantoorkosten (soms wel 7%). Vraag om een duidelijke kostenopgave.

4. Goede bereikbaarheid

Een goede arbeidsrecht advocaat is telefonisch goed (mobiel) bereikbaar en geeft snel het verzochte antwoord. Veel mensen vinden het ook belangrijk dat de advocaat niet te ver van huis zit.

5. Klare taal

De manier waarop iemand communiceert is tekenend voor de stijl van werken. Is het informeel en jeugdig of juist heel formeel en ouderwets? Spreekt het jou aan of niet. Maakt de advocaat gebruik van mail en mobiele telefoon of gaat alles nog steeds per post en is hij alleen via een secretaresse of telefoniste te bereiken.

6. Blindelings vertrouwen

Volledig vertrouwen in je arbeidsrecht advocaat is de belangrijkste voorwaarde voor een goede samenwerking. Er moet een klik zijn, want er staat veel op het spel. Dat betekent dat je goed naar je gevoel moet luisteren. Praat de advocaat je naar de mond of is hij juist een goede sparringpartner die tegengas durft te geven?

7. Doe de Test

Bel gewoon eens met een paar advocatenkantoren en vraag gerust naar wat een ontslagzaak zou moeten kosten, of je een advocaat aan de lijn kunt krijgen en of die advocaat aantoonbaar gespecialiseerd is. Na een paar vragen weet je al precies of het kantoor en de advocaat bij je past of dat je ’toch nog even verder gaat kijken’.

Hi, mijn naam is William. Waar kan ik je mee helpen?

Kom je er even niet uit, of wil je direct geholpen worden bij een vraag. Neem gerust contact op, bel, mail of stuur mij een bericht via WhatsApp en ik zal je zo snel mogelijk helpen!