Annelies Baas

“In mijn carrière heb ik mij vanuit verschillende functies beziggehouden met het arbeidsrecht. Maar de leukste en meest uitdagende rol is toch veruit die van advocaat. In die rol kom je met alle facetten van het arbeidsrecht in aanraking. Het vak blijft ook boeiend doordat het voortdurend verandert als gevolg van steeds veranderende wetgeving. Maar vooral ook door de maatschappelijke relevantie.

In de zomer van 2019 heb ik de opleiding tot Mfn registermediator afgerond zodat ik nu naast advocaat ook mediator ben. Deze combinatie van werkzaamheden vind ik erg boeiend en leerzaam.”

Over Annelies

Annelies is in 2003 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna werkte ze een aantal jaren bij het UWV WERKbedrijf in Zaandam. Vervolgens heeft ze als interim-jurist projecten uitgevoerd op het gebied van arbeids- en sociaal zekerheidsrecht. Dit was voor verschillende organisaties, waaronder rechtsbijstandverzekeraars, UWV en advocatenkantoren.

In 2009 werd ze advocaat in Alphen aan den Rijn. Sinds 1 maart 2013 werkt Annelies bij Hanze advocaat.

Annelies geeft regelmatig seminars en workshops over actuele arbeidsrechtelijke onderwerpen. Ook neemt ze altijd één of meerdere modules van de Opleiding Arbeidsrecht voor haar rekening. De afgelopen jaren heeft Annelies zich in het bijzonder beziggehouden met reorganisaties in de zorg.

Lidmaatschappen en rechtsgebieden

Annelies is lid van de volgende vereniging:

  • Vereniging Noordelijke Arbeidsrecht Advocaten

Annelies Baas heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Arbeidsrecht
  • Arbeidsmediation
  • Collectief ontslag
  • Medezeggenschap

Op grond van deze registratie is Annelies verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Dit is wat klanten zeggen over Annelies

Daniël uit Groningen
”Haar betrokkenheid maakt diepe indruk, voor ons gevoel heeft ze veel meer gedaan dan wat ze had hoeven doen.”

Anoniem uit Utrecht
”Zakelijk met oog voor de emotionele kant. Steeds goed afgestemd op mijn belangen en wensen.”

Rob uit Roden
”Annelies heeft me goed geholpen en begeleid. Ze was betrokken en heeft zich energiek hard gemaakt voor mijn zaak.”

Artikelen van Annelies Baas

Meld je aan voor de Nieuwsbrief.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Icoon
Icoon