Vaststellingsovereenkomst altijd met wederzijds goedvinden

Bij een ontslag met wederzijds goedvinden hebben de werkgever en werknemer overeenstemming bereikt over het beëindigen van de arbeidsovereenkomst. Vervolgens worden de afspraken over onder andere de einddatum en een transitievergoeding opgenomen in een vaststellingsovereenkomst. Dit wordt ook wel de beëindigingsovereenkomst genoemd.

WW-vriendelijke vaststellingsovereenkomst

Om in aanmerking te komen voor een  WW-uitkering is het van belang dat de vaststellingsovereenkomst WW-vriendelijk wordt geformuleerd. Uit de vaststellingsovereenkomst moet onder andere blijken dat de werkgever het initiatief heeft genomen, dat er geen sprake is van een dringende reden en dat de werknemer geen ernstig verwijt kan worden gemaakt.

Direct na afloop van het dienstverband een WW-uitkering?

Natuurlijk wil je direct na het dienstverband een WW-uitkering. Daarom is het van belang dat de juiste opzegtermijn in acht wordt genomen. Dit omdat het UWV een fictieve opzegtermijn hanteert. Deze fictieve opzegtermijn kan worden gezien als de wachttijd die geldt voordat het recht op een WW-uitkering ingaat. Wanneer er een te korte opzegtermijn in acht wordt genomen, loop je het risico dat je een maand (of meer) zonder uitkering zit.

Gratis check vaststellingsovereenkomst!

Heb je een vaststellingsovereenkomst ontvangen? Laat deze dan door ons op meer dan 25 punten controleren. Wij controleren onder andere of de vaststellingsovereenkomst WW-vriendelijk is opgesteld en de juiste opzegtermijn in acht wordt genomen. In meer dan 90% van de gevallen betaalt je werkgever voor de check en daarmee is deze voor jou zonder kosten. Je kunt ons bellen, mailen of appen (085 – 27 33 586, 06 – 16 438 192 of ). Wij helpen je graag!

 

Deel dit bericht:

Meld je aan voor de Nieuwsbrief.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Icoon
Icoon