We houden je graag up to date met de artikelen die we plaatsen. Vanwege de drukte van alledag begrijpen we dat je geen tijd hebt om alle artikelen te lezen. Daarom tref je hier elke maand een nieuwsoverzicht aan van de geschreven artikelen. Hier volgt die van juni 2019.
1) De Wet arbeidsmarkt in balans, wat wijzigt er voor mij?
Per 1 januari 2020 treedt de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) in werking. Er gaat weer behoorlijk wat veranderen. Grote kans dat de veranderingen jouw positie als werknemer aantasten. Vaak in jouw voordeel, soms in jouw nadeel. Lees hier de wijzigingen die van belang zijn voor jou als werknemer.
2) Hoe zit het in de zorg met… de opzegtermijnen (deel 2)
De lengte van de opzegtermijn levert nogal eens discussie op tussen de werkgever en de werknemer. Vooral als er wordt afgeweken van de wettelijke termijnen. Wat gebeurt er als er een onjuiste opzegtermijn is afgesproken? Of als er helemaal geen opzegtermijn is afgesproken? En hoe bereken je eigenlijk de duur van het dienstverband? Zo maar een paar vragen waarover wij regelmatig een advies geven. Lees hier het artikel.
3) Betrapt! Cameratoezicht op de werkvloer toegestaan?
“Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel.” Het ophangen van camera’s en (heimelijk) opnemen van werknemers zonder dat hiervoor de geldende regels zijn gevolgd. De werknemer weet van niets en door de camerabeelden wordt bevestigd dat de medewerker geld ontvreemdt. Kun je hier wat mee als werkgever?
4) Een verbetertraject noodzakelijk kwaad?
Bijna iedere werkgever kent wel een werknemer waar hij helemaal niet tevreden over is. Maar deze werknemer heeft nu eenmaal een vast contract en er is weinig tijd. Dus wat doe je? Hopen dat het ‘vanzelf’ wel weer overgaat? Meestal gebeurt er niks en zal er dus ook niks veranderen.
Dit is natuurlijk geen oplossing voor de lange termijn. Sterker nog, juist de werknemers die er de kantjes van aflopen zorgen voor veel onrust op de werkvloer. Dit zorgt voor een negatieve werksfeer, waardoor de goede mensen weg gaan en daardoor komt de kwaliteit in gevaar. Met als gevolg dat het financieel slechter gaat en het risico bestaat op een verdere leegloop van goede mensen en ook van cliënten. Kortom, doe er wat aan!
5) De zomerbarbecue op kantoor. Als dat maar goed gaat..
Met de hoge temperaturen en de vakantie voor de deur, is het bij veel bedrijven weer tijd voor de jaarlijkse zomerbarbecue. Zo’n bedrijfsuitje is goed voor de teambuilding, maar kan ook de nodige problemen veroorzaken.
We zien namelijk regelmatig dat de lol tijdens zo’n uitje niet altijd goed is voor het voortbestaan van de arbeidsovereenkomst. Dit blijkt wel uit de volgende 2 voorbeelden.
Meld je aan voor de Nieuwsbrief.
Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.