Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586

Conflicten op de werkvloer

Soms ontstaan er conflicten op de werkvloer. Tussen collega’s onderling of tussen medewerkers en leidinggevenden. Deze worden vaak via de juridische weg uitgevochten al dan niet met behulp van juristen die door beide partijen worden ingeschakeld. Vaak is er ook een andere weg mogelijk namelijk die van mediation. Soms wordt mediation expliciet geadviseerd door de bedrijfsarts of andere partij. Mediation kan ook aan de orde zijn bij een teamconflict.

Mediation werkt heel goed in de zorg!

In tijden van personeelskrapte en enorme drukte in de zorg, wil je je personeel behouden. Je wilt zo min mogelijk wisselingen. Bedenk daarbij ook dat cliënten vaak hechten aan hun vaste gezichten. Mediation zoekt naar een oplossing die voor beide partijen aanvaardbaar is. Het doel van mediation is namelijk het behoud van de (arbeids)relatie.

Lees hier meer over mediaton in de zorg. 

Mediation

Ook voor mediation kun je bij ons terecht. Neem contact op met Annelies Baas via baas@hanzeadvocaat.nl of 085 – 27 33 586 om de mogelijkheden en kosten te bespreken. Annelies is Mfn-registermediator. Dat betekent dat ze een mediationopleiding heeft gevolgd en gebonden is aan de Gedragsregels voor Mediators en aan het Mfn-reglement. Uiteraard kan Annelies alleen als onafhankelijk mediator optreden in zaken en voor klanten waar ze niet als advocaat betrokken is.

Sneller en goedkoper dan een juridische procedure

Doordat partijen tijdens een mediationtraject samen onder begeleiding naar een oplossing zoeken, sluit deze vaak beter aan op de wensen van beide partijen. De kans op passende afspraken en een redelijke verstandhouding, is na een succesvolle mediation dan ook groter dan wanneer je een echt juridisch traject doorloopt. Dit is zeker het geval als je met dat juridische traject bij de rechter uit gaat komen.

“Het voordeel van mediation? De kans op een goede verstandhouding na afloop is groter dan een juridische procedure. Daarnaast kan de kwestie met behulp van mediation sneller worden opgelost. Daarom is het in veel gevallen ook nog eens goedkoper.”

Een ander groot voordeel van mediation is dat een zaak vaak sneller wordt opgelost dan wanneer die voor de rechter komt. Daarom is het in veel gevallen goedkoper. Uit onderzoeken blijkt, dat het overgrote deel van de mediationtrajecten in enkele gesprekken kan worden afgerond. In ruim driekwart van de gevallen zijn beide partijen tevreden met de uitkomst van het traject. Om wat voor soort conflict het ook gaat, zolang er van beide kanten bereidheid bestaat om over een oplossing te praten, heeft mediation kans van slagen.

Faire kans

Mediation is alleen zinvol als beide partijen bereid zijn om samen tot een oplossing te komen. Ook al staat het hoofd er vaak niet meer naar, of kun je je niet voorstellen dat er nog een gezamenlijke regeling gevonden kan worden. Als je bereid bent het traject een faire kans te geven dan heeft mediation zin. Bij mediation gaat het niet zozeer om wie er juridisch ‘gelijk’ heeft, maar om het vinden van een oplossing die voor iedereen aanvaardbaar is.

En als blijkt dat een goede voortzetting van het dienstverband er gewoonweg niet meer in zit, kan Annelies partijen ook begeleiden richting een voor beide partijen aanvaardbare beëindigingsregeling.

Lees hier meer over het sluiten van een vaststellingsovereenkomst met een van je medewerkers. 

Hi, mijn naam is William. Waar kan ik je mee helpen?

Conflicten op de werkvloer? Ik ben gespecialiseerd in mediation om dit soort conflicten op te lossen. Neem gerust contact op. Bel, stuur mij een bericht via WhatsApp of vul het contactformulier in en ik zal je zo snel mogelijk helpen!