Arbeidsongeschiktheid en re-integratie

Iedereen is wel eens ziek en moet daardoor een dagje thuisblijven. Maar als het langer duurt, ontstaat er arbeidsrechtelijk een nieuwe situatie. De Wet Verbetering Poortwachter is dan van toepassing met allerlei eisen en verplichtingen.
Bij Hanze advocaat hebben we bij uitstek veel kennis van zaken over alles wat met arbeidsongeschiktheid te maken heeft. Bel ons maar voor een eerste gratis advies.

Ziek zijn zonder 'stress'

frans landstra helpt je bij arbeidsongeschiktheid

"Juist bij langdurige ziekte ontstaan er vaak strubbelingen tussen werkgever en werknemer. Gedoe over de vraag of je kunt gaan re-integreren en onder welke voorwaarden. Problemen met je werk die zijn bovengekomen tijdens je afwezigheid. Onenigheid met de bedrijfsarts over de vraag of je wel echt ziek bent, omdat er feitelijk sprake is van een arbeidsconflict."

Echt ziek of arbeidsconflict?

Ben je ziek, maar is er ook sprake van een arbeidsconflict, dan kun je beter direct al een advocaat in de arm nemen. Vroeg of laat zal de bedrijfsarts namelijk zeggen dat je wellicht beperkingen hebt, maar dat je niet echt arbeidsongeschikt bent. Je kunt dan niet ziek blijven en zult beter gemeld worden. Het conflict bestaat dan echter nog steeds en moet je met je werkgever tot een oplossing zien te komen. Vaak wordt door de bedrijfsarts mediation voorgeschreven. We kunnen je uitleggen wat dat inhoudt en of je verplicht bent hieraan mee te werken.

Waarmee mogen we je helpen?

Wij staan elke werkdag van 8:30 tot 21:00 uur voor je klaar.
Bel ons direct of plan online een afspraak in.

Wet Verbetering Poortwachter

In deze wet staan alle rechten en verplichtingen voor werkgever én werknemer. In beginsel heb je 104 weken doorbetaling van je salaris (max 170% over de hele periode). Als de bedrijfsarts vindt dat je weer wat kunt gaan doen, dan start je re-integratie. Ben je het niet eens met de bedrijfsarts, dan kun je bij het UWV een deskundigenoordeel aanvragen. Na 104 weken stopt het recht op salaris en kun je ontslagen worden. Je hebt dan recht op een transitievergoeding.

Locaties

Van belang bij ziekte

  • Bedrijfsarts
  • Spreekuurrapportage
  • Functionele Mogelijkheden Lijst
  • WIA-keuring
  • Arbeidsdeskundige  • Loongerelateerde uitkering
  • UWV Ontslagvergunning
  • Transitievergoeding
  • No-riskpolis
  • Gedeeltelijk arbeidsongeschikt

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Arbeidsconflict

Is er vooral sprake van een arbeidsconflict, lees dan hier meer over wat je moet doen.

Lees meer

Op staande voet ontslagen

Ben je tijdens ziekte op staande voet ontslagen? Neem dan direct contact op!

Lees meer

Dreigend ontslag

Dreigt je werkgever je te ontslaan terwijl je ziek bent? Bel ons dan om te weten wat je rechten zijn. 

Lees meer
Ik had snel het gevoel dat m'n advocaat mij er doorheen zou helpen. Het klikte gewoon tussen ons en dat is belangrijk

Heb je een vraag?

Bel ons gerust als je nog vragen hebt. Als je het formulier invult dan krijg je zo spoedig mogelijk van ons een antwoord.