Laat je vaststellingsovereenkomst altijd controleren

Als je werkgever je heeft aangegeven afscheid te willen nemen, komt dit vaak als donderslag bij heldere hemel. Dit zag je even niet aankomen. Misschien biedt hij je gelijk wel een vaststellingsovereenkomst aan. Dan lijkt het ineens heel snel te gaan! Jij hebt eerst de tijd nodig om na te denken. Wil je blijven of wil je vertrekken met een goede regeling? Laat het controleren van een vaststellingsovereenkomst uitvoeren door Hanze advocaat.

Móet je tekenen? Natuurlijk niet!

Waarschijnlijk is het de eerste keer dat je zo’n document onder ogen krijgt: een vaststellingsovereenkomst. Wat houdt het in? Wat zijn de gevolgen? En móet je tekenen? Zo klonk het misschien wel toen jouw werkgever de overeenkomst aan je overhandigde, maar zo zit het niet. Jouw werkgever kan namelijk niet zomaar afscheid van jou nemen.

Op deze pagina lees je meer over wat je kan doen bij een dreigend ontslag. 

Zo gaan we je helpen – de 3 opties

Wat móet je dan wel doen? Met ons bellen! Een vrijblijvend gesprek waarin jij je verhaal doet en wij je adviseren. En heb je een goed gevoel bij ons? Dan gaan we voor je aan de slag.

De gratis check op WW, de uitgebreide controle op jouw vaststellingsovereenkomst of toch het all-in pakket? In dit overzicht zie je precies wat er onder elke optie valt. 

Meestgekozen
1) Vaststellingsovereenkomst controle op 25 punten – 495,- excl. btw

Krijg je met jouw vaststellingsovereenkomst een WW-uitkering? Is de overeenkomst juridisch correct opgesteld? Staan er geen voorwaarden in die je (op termijn) kunnen schaden? Ontbreken er geen voorwaarden? Is het überhaupt een redelijk voorstel? Zomaar wat vragen waar we je in een schriftelijk advies antwoord op geven. Uiteraard spreken we dit advies vervolgens telefonisch met elkaar door. Wordt de vaststellingsovereenkomst door jouw werkgever aangepast? Dan controleren we ook de aangepaste versie.

Bijna altijd staat in de vaststellingsovereenkomst een budget opgenomen om de overeenkomst te laten controleren. Staat er nog niks opgenomen? Geen probleem. We nemen contact op met jouw werkgever en vragen alsnog om een budget. Zo zijn er voor jou geen kosten.

2) Beoordeling en onderhandelen over de voorwaarden – 1.295,- excl. btw

Liever even geen contact met je werkgever en wil je dat het goed voor je geregeld wordt? Dan nemen wij het contact met jouw werkgever over. In een telefonische intake bespreken we jouw situatie, jouw wensen en de haalbaarheid daarvan. We gaan voor je aan de slag en halen er het beste voor je uit. Wij zorgen ervoor dat je na afloop met een goed gevoel de vaststellingsovereenkomst ondertekend.

3) WW-check vaststellingsovereenkomst – Gratis

Ben je erover uit en wil je wel akkoord gaan met de vaststellingsovereenkomst? Kun je je vinden in de voorwaarden en weet je zeker dat de overeenkomst (juridisch) correct is opgesteld en er geen voorwaarden ontbreken? Dan is de gratis WW-check iets voor jou. Vul hieronder je gegevens in en je ontvangt de checklist via de mail:

Icoon
Icoon
Icoon

Peter uit Arnhem

Ik ben zeer blij met de vaststellingsovereenkomst zoals die tot stand is gekomen. Het traject en de mijn hulpvraag aan Hanze heeft zeker geloond. Dank voor je service en nazorg. Tot nu is alles helder en ook goed verlopen. De relatie met werkgever is intact gebleven, dat was voor mij erg belangrijk.  Ik wil nogmaals mijn grote dank uitspreken voor je inzet in deze korte intensive periode van samenwerking. Eerlijk gezegd hoop ik dat niet meer mee te hoeven maken, maar mocht dat onverhoopt wel het geval zijn, weet ik dat ik kan terugvallen op een betrouwbaar steun en toeverlaat.

Ga door met dit mooie werk en nogmaals dank.

Hi, mijn naam is William. Waar kan ik je mee helpen?

Kom je er even niet uit, of wil je direct geholpen worden bij een vraag. Neem gerust contact op, bel, mail of stuur mij een bericht via WhatsApp en ik zal je zo snel mogelijk helpen!

Hanze advocaat helpt je verder na een vaststellingsovereenkomst