Geschorst of op non-actief gesteld?

Als je geschorst bent of op non-actief wordt gesteld, dan weet je zeker dat het daar niet bij zal blijven. Je werkgever zal na de schorsing actie moeten ondernemen. Vaak leidt een schorsing uiteindelijk tot een ontslagaanvraag. Juist daarom is het zo belangrijk om direct contact op te nemen wanneer er sprake is van een schorsing of non-actiefstelling.

Schorsing mag niet te lang duren

roelien klaver helpt bij schorsing of non actief

"Een schorsing is bedoeld als een tijdelijke maatregel. Een situatie waarbij van een werkgever tijdelijk niet meer verlangd kan worden dat je op de werkvloer wordt toegelaten. Als je werkgever geen vervolgstappen onderneemt, dan moet je weer aan het werk kunnen gaan."

Schorsen mag dat zomaar?

Een schorsing, of non-actiefstelling of vrijstelling van arbeid zijn disciplinaire maatregelen om je tijdelijk van je werkzaamheden te ontheffen. Hier zijn zware vereisten aan verbonden. Er moet een hele goede reden zijn en geen andere mogelijkheid resteren dan tot de schorsing over te gaan. Het salaris moet altijd worden doorbetaald en dat geldt ook voor alle overige arbeidsvoorwaarden.

Waarmee mogen we je helpen?

Wij staan elke werkdag van 8:30 tot 21:00 uur voor je klaar.
Bel ons direct of plan online een afspraak in.

Terug wilde ik niet meer

 Ik zette me voor 300% in voor het bedrijf. Mijn verbazing was daarom des te groter toen de bank het vertrouwen in mij had opgezegd en mij zelfs op non-actief zette. Uiteindelijk kon ik een aantal maanden vanuit mijn dienstverband solliciteren en kreeg bovendien nog een mooie vergoeding mee!

Arbeidsconflict?

Bij een  arbeidsconflict is het goed te weten wat je rechten zijn en waar je op moet letten.

Lees meer

Op staande voet ontslagen?

Ben je op staande voet ontslagen? Neem dan direct contact op!

Lees meer

Dreigend ontslag?

Dreigt er ontslag, dan is het zaak om zo snel mogelijk in actie te komen.

Lees meer

Verbetertrajecten

Als je werkgever je geschorst heeft omdat hij van mening is dat er sprake is van disfunctioneren, dan moet je in de gelegenheid gesteld worden om je functioneren te verbeteren. Dit gaat door middel van een Verbetertraject.

Lees meer

Heb je een vraag?

Bel ons gerust als je nog vragen hebt. Als je het formulier invult dan krijg je zo spoedig mogelijk van ons een antwoord.

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.