Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586

Mediation, de oplossing bij een arbeidsconflict

Mediation bij een arbeidsconflict? Wat bedoel we daarmee? Soms ontstaat er een conflict tussen jou en je collega of leidinggevende. En soms zorgt dat conflict er voor dat verder werken niet goed lukt. Mogelijk is er zelfs een situatie ontstaan waarbij je je ziek hebt moeten melden en de bedrijfsarts mediation heeft geadviseerd.

“Een conflict met jouw werkgever hoeft niet perse een juridische procedure te worden. Het heeft zelfs de voorkeur om eerst mediation te proberen. De kans op een goede verstandhouding na afloop is namelijk groter dan bij een juridische procedure.”

Mediation bij conflict

In dit soort situaties kun je gebruik maken van onze dienstverlening. Bij mediation probeer je samen het conflict met elkaar op te lossen onder begeleiding van een onafhankelijke mediator. Neem contact op met Annelies Baas via baas@hanzeadvocaat.nl of 085 – 27 33 586 om de mogelijkheden en kosten te bespreken. Annelies is Mfn registermediator. Dat is iemand die speciaal is opgeleid om partijen samen naar oplossingen en werkbare arbeidsverhoudingen te laten zoeken.

Doordat Annelies naast mediator ook arbeidsrechtadvocaat is, heeft ze vaak goed zicht op het arbeidsconflict en de belangen die hierbij spelen. Ook kan ze partijen, indien beide partijen dat wensen, goed begeleiden richting een beëindigingsregeling in onderling overleg.

Kan je je niet voorstellen dat een gezamenlijke oplossing nog gaat lukken? Of staat je hoofd er helemaal niet naar? Mediation kan ondanks dit alles een goede oplossing zijn. Als beide partijen maar bereid zijn het een eerlijke kans te geven. Bel gerust eens om te horen hoe zo’n traject eruit kan gaan zien. Uiteraard geheel vrijblijvend.

Lees ook dit artikel wat Annelies schreef over mediation bij arbeidsconflicten in de zorg

Mediation, dat werkt juist heel goed in de zorg

Hi, mijn naam is William. Waar kan ik je mee helpen?

Kom je er even niet uit, of wil je direct geholpen worden bij een vraag. Neem gerust contact op. Bel, stuur mij een bericht via WhatsApp of vul het contactformulier in en ik zal je zo snel mogelijk helpen!