Heb ik recht op een ontslagvergoeding?

Bij ontslag heb je vrijwel altijd recht op een ontslagvergoeding en in uitzonderlijke gevallen ook nog op een aanvullende vergoeding, de zogenaamde billijke vergoeding. Heb jij hier ook recht op? Bij Hanze advocaat vertellen we je in een gratis telefoongesprek wat de mogelijkheden zijn.

Soms keihard onderhandelen

roelien klaver kan je meer vertellen over een ontslagvergoeding

"Sinds de invoering van de Wet werk en zekerheid denken werkgevers vaak dat ze gemakkelijk met alleen de transitievergoeding afscheid kunnen nemen. Bij mij zijn ze dan aan het verkeerde adres. Ik ga maximaal voor het beste resultaat. Dat betekent bijna altijd betere voorwaarden."

Rechter bepaalt hoogte vergoeding

Als het niet lukt om met je werkgever overeenstemming te bereiken (eventueel met behulp van hun advocaten), dan is het de kantonrechter die bepaalt wat de hoogte van de ontslagvergoeding zal zijn. Dit gebeurt aan de hand van de wettelijke formule voor het bepalen van de transitievergoeding. Hiervan mag niet worden afgeweken. Daarnaast is er in uitzonderlijke gevallen ruimte voor een aanvullende vergoeding. Die noemen we de billijke vergoeding. De hoogte daarvan staat niet vast in de wet en kan door de rechter zelf worden bepaald.

Waarmee mogen we je helpen?

Wij staan elke werkdag van 8:30 tot 21:00 uur voor je klaar.
Bel ons direct of plan online een afspraak in.

Wat bepaalt de ontslagvergoeding?

In de onderhandelingen over de ontslagvergoeding is het volgende van belang: bij wie ligt (voornamelijk) de schuld van het einde van de arbeidsovereenkomst, hoe is het functioneren geweest, is er een verbetertraject doorlopen, de lengte van het dienstverband, wat zijn de kansen op de arbeidsmarkt, wat is de hoogte van het salaris en andere vaste loonbestanddelen, is er geïnvesteerd in scholing.

Dreigend ontslag

Weten wat je rechten zijn als je ontslag is aangezegd?

Lees meer

Geschorst of non-actief

Ben je door je werkgever naar huis gestuurd? Wacht niet te lang met actie ondernemen.

Lees meer

Arbeidsconflict

Is er een arbeidsconflict en wil je weten wat je moet doen?

Lees meer
Dankzij mijn advocaat heb ik het beste uit een slechte situatie gehaald

Heb je een vraag over ontslagvergoeding?

Is iets niet duidelijk, kun je de gewenste informatie niet vinden of heb je een vraag over ontslagvergoeding? Vul dan het formulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.