Laat een vaststellingsovereenkomst altijd controleren

Als je werkgever heeft aangegeven afscheid te willen nemen, komt dit vaak als donderslag bij heldere hemel. Misschien krijg je gelijk wel een vaststellingsovereenkomst ter ondertekening mee. Dan lijkt het ineens heel snel te gaan! Jij hebt eerst de tijd nodig om na te denken. Wil je blijven of wil je vertrekken met een goede regeling? Laat het controleren van een vaststellingsovereenkomst uitvoeren door Hanze advocaat.

Móet je tekenen? Natuurlijk niet!

Waarschijnlijk is het de eerste keer dat je zo’n document onder ogen krijgt: een vaststellingsovereenkomst. Wat houdt het in? Wat zijn de gevolgen? En móet je tekenen? Zo klonk het misschien wel toen jouw werkgever de overeenkomst aan je overhandigde, maar zo zit het niet. Jouw werkgever kan namelijk niet zomaar afscheid van jou nemen.

Zo gaan we je helpen – 3 mogelijkheden, jij mag het zeggen

Wat móet je dan wel doen? Ons bellen! Een vrijblijvend gesprek waarin jij je verhaal doet en wij je een eerste advies geven. Kost je niets, maar levert je direct wel wat op. En heb je een goed gevoel bij ons? Dan gaan we voor je aan de slag.

De uitgebreide controle van jouw vaststellingsovereenkomst (1), het ‘onderhandel namens mij’ pakket (2) of enkel de gratis check op WW (3)? Aan jou de keus. Hieronder staat omschreven wat je bij elk pakket mag verwachten en in dit overzicht zie je schematisch precies wat er onder elk pakket valt.  

1) Meest gekozen: Check van je vaststellingsovereenkomst op 25 punten – 495 ex btw

Krijg je met jouw vaststellingsovereenkomst een WW-uitkering? Is de overeenkomst juridisch correct opgesteld? Staan er geen voorwaarden in die je (op termijn) kunnen schaden? Ontbreken er geen bepalingen? Is het überhaupt een redelijk voorstel? Zomaar wat vragen waar we je antwoord op geven en waarmee jij naar je werkgever kunt gaann. Wordt de vaststellingsovereenkomst vervolgens aangepast? Dan controleren we ook de aangepaste versie nog een keer.

Bijna altijd staat in de vaststellingsovereenkomst een budget opgenomen voor juridisch advies om de overeenkomst te laten controleren. Is er geen budget opgenomen? Geen probleem. Dan vragen we je werkgever om alsnog een budget ter beschikking te stellen. Zo zijn er voor jou geen kosten.

2) Onderhandelen over de voorwaarden – vanaf 1.100 ex btw

Liever zelf geen rechtstreeks contact met je werkgever over de vaststellingsovereenkomst en wil je dat het toch goed geregeld wordt? Dan nemen wij het contact met jouw werkgever over. Samen met jou bespreken we de situatie, je wensen en de haalbaarheid daarvan. We nemen vervolgens contact op met je werkgever en en halen er het beste voor je uit. Wij zorgen ervoor dat je na afloop met een goed gevoel de vaststellingsovereenkomst ondertekend. En we nemen in de onderhandelingen met jouw werkgever óók jouw juridische kosten mee.

3) WW-check vaststellingsovereenkomst – Gratis

Ben je erover uit en wil je wel akkoord gaan met de vaststellingsovereenkomst? Kun je je vinden in de bestaande voorwaarden en wil je weten of er geen voorwaarden ontbreken? Dan is de gratis WW-check iets voor jou. Vul hieronder je gegevens in en je ontvangt de checklist via de mail:

Icoon
Icoon
Icoon

Peter uit Arnhem

Ik ben zeer blij met de vaststellingsovereenkomst zoals die tot stand is gekomen. Het traject en de mijn hulpvraag aan Hanze heeft zeker geloond. Dank voor je service en nazorg. Tot nu is alles helder en ook goed verlopen. De relatie met werkgever is intact gebleven, dat was voor mij erg belangrijk.  Ik wil nogmaals mijn grote dank uitspreken voor je inzet in deze korte intensive periode van samenwerking. Eerlijk gezegd hoop ik dat niet meer mee te hoeven maken, maar mocht dat onverhoopt wel het geval zijn, weet ik dat ik kan terugvallen op een betrouwbaar steun en toeverlaat.

Ga door met dit mooie werk en nogmaals dank.

Hallo, ik ben Mariska . Waar kan ik je mee helpen?

Kom je er even niet uit, of wil je direct geholpen worden bij een vraag. Neem gerust contact op, bel of stuur mij een bericht via WhatsApp en ik help je zo snel mogelijk!

Hanze advocaat helpt je verder na een vaststellingsovereenkomst