Wij helpen je met een waterdichte vaststellingsovereenkomst. 

Een vaststellingsovereenkomst, ook wel afgekort als VSO? Wat wordt er precies mee bedoeld? Wil jouw werkgever afscheid van je nemen of komt je functie te vervallen? Vaak roept het een hoop vragen op waar je niet direct het antwoord op weet.  Moet je deze overeenkomst zomaar ondertekenen?

Om deze vragen om te zetten in concrete stappen kan je wel wat hulp gebruiken. Wil jij liever vooruit kijken en niet blijven hangen in het verleden? Hanze advocaat helpt jou met het regelen van een waterdichte vaststellingsovereenkomst. Op die manier kan jij positief vooruit kijken.

Waarom kiezen voor Hanze advocaat? 

  1. Mensen die Hanze advocaat hebben ingeschakeld voor het controleren van een vaststellingsovereenkomst beoordelen ons met een 9.5 op Klantenvertellen. Mocht je willen weten wat ze precies van ons vinden dan lees je hier meer.
  2. Wij brengen jouw kosten voor een vaststellingsovereenkomst altijd in rekening bij de werkgever. En met succes! In 95% van de gevallen dekt jouw werkgever de volledige kosten.
  3. Contact opnemen met ons wanneer je maar wilt. Het maakt ons niet uit wanneer je belt / appt of mailt. Buiten kantoortijden zijn we ook gewoon bereikbaar. En contact opnemen is altijd gratis en helemaal vrijblijvend.


  Neem nu contact op

Peter

De ervaring van Peter

Ik ben zeer blij met de vaststellingsovereenkomst zoals die tot stand is gekomen. Het traject en mijn hulpvraag aan Hanze heeft zeker geloond. Dank voor je service en nazorg. Tot nu is alles helder en ook goed verlopen. De relatie met werkgever is intact gebleven, dat was voor mij erg belangrijk.

Over Hanze advocaat

Hanze advocaat bestaat al 15 jaar en heeft sindsdien meer dan 6.000 werknemers bijgestaan met een vaststellingsovereenkomst. Wij raden altijd aan om jouw vaststellingsovereenkomst te laten controleren. In alle dossiers is onze aandacht altijd gericht geweest om het maximale resultaat te behalen. En dit – voor zover mogelijk – met behoud van de relatie tussen werknemer en werkgever. Wel zo prettig, toch?

Zo gaan we je helpen – de 3 opties

Doe het samen met Hanze advocaat

Je kan ervoor kiezen om samen met Hanze advocaat voor het maximale resultaat te gaan voor jouw vaststellingsovereenkomst (VSO). Er zijn 2 opties hoe wij jou kunnen helpen, je leest hieronder hoe we dat samen kunnen doen:

Optie 1 – Doe het samen

Vaststellingsovereenkomst controleren op 25 punten:

✓ Telefonische intake

✓ Check WW-rechten

✓ Check juridische correctheid

✓ Check op redelijkheid voorstel

✓ Telefonisch doorspreken advies

✓ Gratis extra correctieronde

X Contact met werkgever

X Onderhandelen over de voorwaarden

495,- ex btw

(Meest gekozen)

Optie 2 – Besteed het uit

Wij onderhandelen voor het maximale resultaat:

✓ Telefonische intake

✓ Check WW-rechten

✓ Check juridische correctheid

✓ Check op redelijkheid voorstel

✓ Telefonisch doorspreken advies

✓ Gratis extra correctieronde

✓ Contact met werkgever

✓ Onderhandelen over de voorwaarden

vanaf 1100,- ex btw

Optie 3 – Doe het zelf

Wil je liever eerst zelf aan de slag en controleren of je vaststellingsovereenkomst (VSO) WW-vriendelijk is? Dat is mogelijk! Vul hieronder je gegevens in en je ontvangt de checklist direct via de mail:

Icoon
Icoon
Icoon

Rob

Het verhaal van Rob

De advocaten van Hanze advocaat hebben vaker met dit bijltje gehakt. Daarom kon William eigenlijk direct al voorspellen hoe het hele traject zou verlopen. Dat gaf Rob heel veel vertrouwen: “Ik heb William maar 1x gezien, voor de rest hebben we alles telefonisch en via de mail afgehandeld. Omdat je zelf zoiets nog niet vaker hebt meegemaakt, voel je veel onzekerheid. Daarom was het heel fijn dat William gelijk wist te vertellen welke stappen we zouden zetten en wat de uitkomst ongeveer zou zijn.“

Klik hier om te lezen hoe het is afgelopen met Rob.

  Neem nu contact op

Veelgestelde vragen

Mocht het nodig zijn, dan wil je natuurlijk direct na de einddatum van de arbeidsovereenkomst een WW-uitkering krijgen. Daarvoor is het heel belangrijk dat de juiste opzegtermijn in de vaststellingsovereenkomst staat opgenomen. Daarnaast moet opgenomen zijn dat jouw werkgever het initiatief heeft genomen, dat jou geen verwijt valt te maken, dat er geen sprake is van een dringende reden en dat er geen andere passende functies beschikbaar zijn, ook niet met behulp van scholing. In dit artikel lees je meer over jouw rechten op een WW-uitkering in het geval van een vaststellingsovereenkomst. 

Of jouw werkgever een redelijk voorstel heeft gedaan is helemaal afhankelijk van de omstandigheden. Van belang is in ieder geval of jouw werkgever een ‘ontslaggrond’ heeft. Met andere woorden: heeft jouw werkgever een goede reden om jou te ontslaan? Als je geen enkel aanknopingspunt kan verzinnen, dan mag er best hoog ingezet worden. Bepalen of jouw werkgever in jouw specifieke situatie een redelijk voorstel heeft gedaan? Bel met Hanze advocaat. We zijn bereikbaar op 085 27 33 586.

Onze ervaring leert dat jouw werkgever vaak niet gelijk het maximale aanbiedt. Dus, ja: je kan een hogere ontslagvergoeding krijgen. Ons advies is wel: neem realistische doelen voor ogen. Als je gelijk het vierdubbele vraagt van hetgeen jouw werkgever heeft aangeboden, dan is de kans groot dat jouw werkgever tot weinig meer bereid is. Bedenk van te voren wat je minimaal wilt en ga daar iets boven zitten. Vaak wordt er in een onderhandeling namelijk gezocht naar een ‘gulden middenweg’. 

Dan blijf je in dienst. Een vaststellingsovereenkomst wordt namelijk ook wel een ‘ontslag met wederzijds goedvinden’ genoemd. Beide partijen moeten dus instemmen. Als er geen overeenstemming wordt bereikt, komt de vaststellingsovereenkomst dus niet tot stand. 

Dat kan zeker, mits jouw werkgever hiermee akkoord is. Vaak word je gedurende de periode vanaf overhandigen van de vaststellingsovereenkomst tot aan datum dat de overeenkomst wordt ondertekend vrijgesteld. Of je daarna tot aan de einddatum ook nog wordt vrijgesteld is afhankelijk van de voorwaarden van de vaststellingsovereenkomst. Wil je volledig vrijgesteld worden tot aan de einddatum? Dan moet je hierover dus onderhandelen met jouw werkgever. 

We helpen je graag bij het controleren van een vaststellingsovereenkomst. Zo weet je zeker dat jouw WW-rechten zijn veilig gesteld, dat er geen bepalingen in de overeenkomst staan die je (op termijn) kunnen schaden, of er geen bepalingen ontbreken en of het überhaupt een redelijk voorstel is.

 

Hallo, ik ben Ilona. Waar kan ik je mee helpen?

Kom je er even niet uit, of wil je direct geholpen worden bij een vraag. Neem gerust contact op. Bel, stuur mij een WhatsApp of vul het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Hanze advocaat helpt je verder na een vaststellingsovereenkomst