Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586

Wanneer een werkgever een tijdelijk contract aangaat met een werknemer, is de werkperiode altijd een bepaalde periode. Deze periode – de duur van het contract – moet in de overeenkomst zijn opgenomen. Na deze periode moet de werkgever bepalen of hij met de werknemer verder wil. Dit zal hij uiterlijk een maand van tevoren schriftelijk moeten vermelden.

Wil de werkgever niet verder, dan scheiden de wegen. Daarvoor hoeft op zich niets te worden vastgelegd, maar werknemer en -gever kunnen ook door middel van een vaststellingsovereenkomst met wederzijds goedvinden uit elkaar. Dit gebeurt vooral als tijdens het contract al wordt afgesproken om samen niet meer verder te gaan. Daarbij is het belangrijk om naar de inhoud van de vaststellingsovereenkomst bij een tijdelijk contract te kijken. Dit is namelijk van belang of de werknemer recht heeft op een WW-uitkering als hij uit dienst gaat. Hanze advocaat helpt jou graag verder hoe jij de vaststellingsovereenkomst bij een tijdelijk contract het beste kunt invullen en beoordelen.

Tussentijdse beëindiging van het contract en het recht op een WW-uitkering

Een vaststellingsovereenkomst bij tijdelijk contract kan ook tussentijds worden beëindigd, maar alleen als er ook een tussentijds opzegbeding in de arbeidsovereenkomst is opgenomen. Het komt heel regelmatig voor dat een werkgever zo spoedig mogelijk het contract wil beëindigen en niet wil dat de werknemer tot het einde van het contract in dienst blijft. Dan kan hij de werknemer een vaststellingsovereenkomst aanbieden om zo tot een einde van het contract te komen

Er moet dan wel een tussentijds opzegbeding in de tijdelijke arbeidsovereenkomst zijn opgenomen om als werknemer toch recht te blijven houden op een WW-uitkering. Is dit niet het geval? Dan benadeelt de werknemer het UWV en is de kans op een WW-uitkering een stuk kleiner.

Wanneer er geen tussentijds opzegbeding van toepassing is, kan de werknemer alleen ontslagen worden als hij hier zelf mee instemt. Stemt hij hier niet mee in? Dan moet de werkgever de werknemer doorbetalen tot de einddatum van het contract. Als de werknemer wel instemt, dan zal de werkgever wel een compensatie moeten bieden voor het gemis aan WW over de resterende looptijd van het contract. Voor meer informatie hierover helpen onze juristen jou graag verder!

Voorkom gedoe en schakel een arbeidsrechtjurist in. Laat je gratis en vrijblijvend adviseren over jouw situatie!

Let hier op bij een vaststellingsovereenkomst tijdelijk contract

Voor een werknemer is het dus belangrijk om te controleren of er een tussentijds opzegbeding in de vaststellingsovereenkomst bij tijdelijk contract staat. Staat deze er wel in? Dan heeft de werknemer recht op een WW-uitkering wanneer het contract tussentijds wordt beëindigd. Bevat de vaststellingsovereenkomst bij tijdelijk contract geen tussentijds opzegbeding? Dan krijgt de werknemer pas een WW-uitkering wanneer het contract anders zou eindigen.

Hanze advocaat adviseert jou graag over de vaststellingsovereenkomst bij tijdelijk contract

Een vaststellingsovereenkomst bij een tijdelijk contract kan lastig of complex zijn. Daarom staat Hanze advocaat voor jou klaar om je te helpen met adviseren en beoordelen. Wij hebben al duizenden mensen bijgestaan en geholpen met persoonlijk advies. In vrijwel alle gevallen (95%) lukte dit zonder juridische procedures bij de rechter.

Hi, mijn naam is Sanne. Waar kan ik je mee helpen?

Kom je er even niet uit, of wil je direct geholpen worden bij een vraag. Neem gerust contact op, bel, mail of stuur mij een bericht via WhatsApp en ik zal je zo snel mogelijk helpen!