Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586

Finale kwijting vaststellingsovereenkomst

Bij Hanze advocaat regelen we voor ieder arbeidsconflict of ontslag een topadvocaat. Wanneer je ergens gaat werken, dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. Deze is met wederzijds goedvinden ook te beëindigen en dan noem je het een vaststellingsovereenkomst (VSO). In de overeenkomst worden allerlei afspraken gemaakt die invloed hebben op jouw uitdiensttreding. Een hele belangrijke voorwaarde is de finale kwijting. Wat dit begrip precies inhoudt en hoe Hanze advocaat jou daarin kan helpen, lees je op deze pagina!

Wat is de finale kwijting vaststellingsovereenkomst?

Finale kwijting bij een vaststellingsovereenkomst betekent dat de werkgever en jij, na het voldoen van alle afgesproken afspraken, niets meer van elkaar te vorderen hebben. Beide partijen verklaren namelijk met een finale kwijting in de vaststellingsovereenkomst dat de afspraken helemaal kloppen en er geen sprake meer is van losse eindjes. Hierdoor kun je na het tekenen van de vaststellingsovereenkomst geen extra vergoedingen meer krijgen bij je werkgever, maar kan jouw werkgever op zijn beurt ook geen kosten meer op jou verhalen.

Finale kwijting hoeft echter niet letterlijk in de bepaling genoemd te worden. Het kan ook voorkomen dat het bijvoorbeeld op deze manier geformuleerd wordt: “Na de voldoening van bovenstaande verplichtingen zullen partijen over en weer geen rechten of verplichtingen hebben.” Het begrip finale kwijting komt er niet in voor, terwijl de formulering op hetzelfde neerkomt.

Voorkom gedoe en schakel een arbeidsrechtjurist in. Laat je gratis en vrijblijvend adviseren over jouw situatie!

vaststellingsovereenkomst bij ziekte

Waar moet ik op letten bij het tekenen?

Wanneer jij de vaststellingsovereenkomst getekend hebt, teken je ook voor finale kwijting.  Het is niet mogelijk er zomaar op terug te komen. Het is dan ook verstandig om jezelf voor het tekenen van de vaststellingsovereenkomst enkele vragen te stellen. Is het document kloppend? En heb ik met deze kwijting vaststellingsovereenkomst recht op een WW-uitkering? Het is dus belangrijk om te kijken waar je allemaal recht op hebt. Wanneer dit allemaal helder voor jou is, dan is pas de tijd om te gaan tekenen. Heb je hier toch vragen over, of zit je nog met onduidelijkheden? Dan helpt Hanze advocaat jou graag verder!

Waarom kiezen voor Hanze advocaat?

Omdat het in sommige gevallen lastig is om te bepalen of jouw overeenkomst aan de juiste voorwaarden voldoet, kan het helpen om een ervaren ontslagspecialist in te schakelen. En dat is Hanze advocaat! Onze juristen hebben door hun jarenlange ervaring al meer dan duizenden organisaties en werknemers bijgestaan. In vrijwel alle gevallen (95%) lukt dit zonder dat er een juridische procedure bij de rechter plaatsvindt. We kunnen via Teams of Zoom heel gemakkelijk afspreken. En je bent ook altijd welkom bij onze kantoren in Groningen en Zwolle. Ook kun je gebruik maken van de vrijblijvende spreekuurlocaties in Deventer, Arnhem, Utrecht en Leeuwarden. Hierdoor zijn we altijd dicht bij jou in de buurt!

Hallo, ik ben William. Waar kan ik je mee helpen?

Wil jij meer informatie over de vaststellingsovereenkomst? Neem dan gerust contact op met één van onze specialisten. Wij vertellen je graag meer over alle voorwaarden en de mogelijkheden die wij bieden.