Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

Waarom kiezen voor Hanze advocaat?

In essentie draait alles in de zorg om mensen. Cliënten én medewerkers. Als HR afdeling is daarbij de focus primair op de medewerkers. Hoe hou je zo betrokken en enthousiast dat ze met 100% inzet nog jaren bij de organisaties blijven werken. En hoe kun je met elkaar stappen zetten, zodat de zorg aan de cliënten elke dag een beetje beter wordt. En daar waar samengewerkt wordt, gaat regelmatig wat mis.

De uitdagingen in de zorg zijn legio. Verzuim, uitstroom, krapte door vergrijzing en ontgroening, zelf-organisatie, resultaatgericht werken, maar ook willen sturen op ‘houding & gedrag’. Bijna altijd zit er een juridisch haakje aan, hoewel gelukkig niet alles een arbeidsrechtelijk probleem is. Gelukkig lukt het bijna altijd om de meeste issues zelf op te lossen. Maar kom je er niet uit, dan zoek je goed advies. Van mensen die weten hoe het in de zorg werkt. Die de CAO en de wet & regelgeving kunnen dromen. Die zoveel kennis en ervaring hebben, dat je er blind op kan vertrouwen. En dat is precies wat je bij Hanze advocaat vindt.

Meer dan 15 jaar kennis en ervaring in de zorg, opgebouwd bij honderden zorgorganisaties

Hanze advocaat bestaat sinds 2006 en begeleidt inmiddels meer dan 200 zorgorganisaties op arbeidsrechtelijk vlak. Arbeidsrecht in de zorg is een vak apart. En dat realiseer je je pas, als je dagelijks met zorgorganisaties werkt. In de zorg zijn specifieke eigen regels van toepassing die in de zeker 10 verschillende cao’s staan. Daarnaast speelt er in de zorg hele specifieke problematiek die je in andere sectoren niet ziet. Tot slot zijn er de specifieke maatschappelijke positie en de grootschalige stelselwijzigingen die van grote invloed zijn op het werken als arbeidsrechtadvocaat in de zorg.

We staan voor Goed-werkgeverschap en Goed-werknemerschap

Advocaten staan er bekend om de grenzen op te zoeken én ook de mazen van de wet. Dat is waarom je een advocaat inhuurt toch? Als het om je medewerkers gaat dan denken wij daar wat anders over. Bij Hanze advocaat zijn we er van overtuigd dat je als organisatie alleen maar succesvol kunt zijn, als je de beste mensen hebt. En ze kunt houden. Deze duurzame arbeidsrelaties kunnen alleen bestaan als beide partijen zich redelijk opstellen. Goed werknemerschap dus. Maar ook goed werkgeverschap!

In onze begeleiding sturen we altijd op de verantwoordelijkheid als goed-werkgever en kijken we ook over het specifieke dossier heen. Je oogst namelijk altijd wat je zaait. Een aantrekkelijk werkgever krijgt en behoudt makkelijker z’n medewerkers. En krijgt er bovendien meer van gedaan. Dat betekent niet dat een zorgorganisatie zich alles moet laten welgevallen. Integendeel zelfs. Het is juist van groot belang om duidelijkheid en concrete kaders te hebben waarbinnen het werk gedaan moet worden. Maar het betekent zeker ook niet dat een zorgorganisatie altijd de grenzen van de wet moet opzoeken of de bewegingsvrijheid van de medewerkers op alle mogelijke manieren moet inperken. Daarbinnen een weg vinden is soms als balanceren op een slap koord. Goed werkgeverschap is daarbij het punt waarop je je kunt focussen.

Landelijke dekking door meerdere vestigingen

Hanze advocaat heeft vestigingen in Groningen en Zwolle en spreekuurlocaties in Arnhem, Deventer, Leeuwarden en Utrecht. Daarmee is er altijd een Hanze advocaat in de buurt. En online zijn we natuurlijk altijd binnen handbereik. Neem gerust contact op voor een (digitale) kennismaking en om te overleggen wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen.

Maak gebruik van ons netwerk

Hanze advocaat beschikt over een uitgebreid netwerk van specialisten op het gebied van mens & arbeid, arbeidsdeskundig advies, sociaal zekerheidsrecht, loopbaanbegeleiding, vertrouwenswerk, conflictbemiddeling & mediation, HR-diensten, letselschade, pensioen(recht), verzuimmanagement, verbetercoaching en zorg & re-integratie. Stuk voor stuk organisaties waar wij ook zelf gebruik van maken en waarmee wij uitstekende ervaringen hebben.

Lees meer
hanze-advocaat-zoekt-oplossingen-voor-zorgspecifieke-problemen

Wilma Luchies van Zorggroep Oude en Nieuwe Land

"Met een hart voor zorg en de maatschappij past Hanze advocaat goed bij ons. En...

Lees verder

Wilma Luchies is manager bedrijfsvoering en P&O bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL), een organisatie met 1.750 medewerkers die zich inzet voor zorg en welzijn van inwoners in de gemeenten Steenwijkerland, de Noordoostpolder en Urk. De organisatie zocht een advocatenkantoor dat past bij de maatschappelijke opgave waar ZONL voor staat. Dat hebben ze gevonden in Hanze advocaat. 

Hallo ik ben William. Waar kan ik je mee helpen?

Kom je er even niet uit, of wil je direct geholpen worden bij een vraag. Neem gerust contact op, bel, mail of stuur mij een bericht via WhatsApp en ik zal je zo snel mogelijk helpen!