Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

Jarenlange ervaring in duizenden dossiers en bij honderden zorgorganisaties

Door onze jarenlange ervaring in duizenden dossiers, hebben we een goed beeld van wat de kosten van een zaak zijn. Daarmee maken we voor alle zaken een inschatting van de kosten én opbrengsten. En we gaan pas aan de slag als hierover volledige duidelijkheid is en we samen een afgewogen keuze hebben gemaakt. Daarmee kom je nooit voor verassingen te staan.

1. Kosteloos eerste gesprek

Heb je een vraag, wil je informatie of denk je dat je een advocaat nodig hebt? Bel ons voor een kosteloos 10-minutengesprek. Dit is de beste manier om er achter te komen of we wat voor je kunnen doen.

2. Ontslagzaken en check modelovereenkomsten voor een vaste prijs 

In 90% van al onze ontslagzaken komen we tot een gezamenlijke oplossing zonder dat er een rechter aan te pas komt. In overleg met de andere partij maken we goede afspraken die vervolgens waterdicht worden vastgelegd. Gemiddeld genomen komt zo’n zaak in 4-6 weken tot een einde en zijn de juridische kosten € 3.000 ex btw (tarief 2024).

Daarnaast worden we vaak gevraagd voor het opstellen of checken van modeldocumenten. Hierbij de kosten van veel voorkomende overeenkomsten (bedragen excl. btw).

  • Opstellen model arbeidsovereenkomst (vast, tijdelijk of oproep) inclusief één correctieronde: 495,-
  • Opstellen 3 modellen arbeidsovereenkomst (vast, tijdelijk & oproep) inclusief één correctieronde: 795,-
  • Opstellen model detacheringsovereenkomst  (inclusief één correctieronde): 795,-
  • Scan & Check 1 arbeidsovereenkomst (vast, tijdelijk of oproep): 350,-
  • Scan & Check 3 arbeidsovereenkomsten (vast, tijdelijk & oproep): 595,-
  • Scan & Check detacheringsovereenkomst: 495,-
  • Opstellen of beoordelen vaststellingsovereenkomst (VSO): 495,-
  • staat jouw overeenkomst er niet tussen, bel dan even voor een opgave van de kosten

2. Uurtarief

Niet iedere zaak leent zich voor behandeling op basis van een vast tarief. En sommige organisaties hebben behoefte aan een inschatting van de kosten, maar rekenen vervolgens liever af op basis van een uurtarief. Bij adviestrajecten, procedures en complexe dossiers hanteren we sowieso een uurtarief. Maar ook dan maken we een inschatting van onze werkzaamheden en wegen we samen de kosten en baten af vóórdat we aan het werk gaan. Het uurtarief is 260,-  ex btw (tarief 2024). Ben je lid van een werkgeversvereniging (WZW, ZorgpleinNoord, WGV Zorg en Welzijn, Utrechtzorg of Flever) of aangesloten bij XpertHR dan geldt een 5% korting.

3. Strippenkaart voor advies en begeleiding

Heb je regelmatig arbeidsrechtelijke vragen die je niet langer via Google wilt opzoeken? Dan is de Hanze Strippenkaart een perfecte optie. Niet alleen voor vragen & advies, maar ook voor het beoordelen van brieven of overeenkomsten en gespreksvoorbereidingen. Of voor een strategische sessie of lastig ziekte & re-integratiedossier. De Strippenkaart koop je per 10 uur, blijft altijd geldig en kost 2.500,- (tarief 2024). Ben je lid van een werkgeversvereniging (WZW, ZorgpleinNoord, WGV Zorg en Welzijn, Utrechtzorg of Flever) of aangesloten bij XpertHR dan geldt een 5% korting.

3. Arbeidsrecht Zonder Zorgen®

Veel van onze klanten kiezen voor een samenwerking op basis van Arbeidsrecht Zonder Zorgen®. Het is een lidmaatschap wat is gebaseerd op partnerschap in plaats van dienstverlening. We worden als het ware de inhouse HR jurist van je organisatie. Arbeidsrecht Zonder Zorgen® is er in 4 verschillende pakketten: Light, Plus, Professional en Perfect. Je leest er hier alles over.

4. Juridische procedures

Als het niet lukt om samen met de andere partij tot een oplossing te komen, dan is een juridische procedure soms het enige enige alternatief. En als jullie zelf voor de rechter worden gedaagd, dan kun je niet anders dan je verweren. In beide gevallen heb je een advocaat nodig die je belangen behartigt.

Iedereen kent wel een horrorverhaal van procedures die jarenlang duren en vermogens kosten. Gelukkig zijn die procedures uitzonderingen, zeker in het arbeidsrecht. Hoewel het heel lastig is een gemiddelde aan te geven, moet je rekening houden dat het snel gaat om een bedrag van 7.500,- excl. btw.

Ruth Soer-Welleweerd | Hanze advocaat
Ruth Soer-Welleweerd | Hanze advocaat

Hallo ik ben Ruth. Waar kan ik je mee helpen?

Kom je er even niet uit, of wil je direct geholpen worden bij een vraag. Neem gerust contact op, bel, mail of stuur mij een bericht via WhatsApp en ik zal je zo snel mogelijk helpen!