Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

It’s cool to care! (en ook heel nodig)

‘Je kunt oneindig dingen blijven veranderen, maar zolang je zelf niet verandert gebeurt er niks.’

Dus ondernemen we met zoveel mogelijk aandacht voor mens, milieu en maatschappij. In de afgelopen jaren hebben we al heel wat stappen gezet om onze foodprint zo klein mogelijk te maken. Natuurlijk gebruiken we milieuvriendelijke producten (spaarlampen, papier, batterijen), recyclen zoveel we kunnen en werken we zo goed als volledig digitaal. Maar dat zijn de no-brainers.

Ingrijpender stappen zijn dat onze dagelijkse lunch op kantoor sinds 2022 volledig vegetarisch is. En dat we onze collega’s stimuleren om de helft van de tijd vanuit huis te werken én tegelijkertijd goed connected met elkaar te blijven. Houden we gesprekken over vitaliteit met veel aandacht voor voeding, beweging, rust en slaap.

We sturen er steeds meer op dat we alleen willen werken met partijen die ook een duurzaamheidsbeleid hanteren (en uitvoeren). Zo willen we de catering op ons jaarlijkse HR congres volledig vegetarisch aanbieden en in 2022 bleek dat nog niet zo eenvoudig. In 2023 hielden we het congres bij Odeon in Zwolle en die deden het juist geweldig.

We zijn nog lang niet waar we willen zijn. Maar het leuke is, iedereen wordt er eigenlijk alleen maar blijer en enthousiaster van. De vervolgstappen worden daarmee steeds gemakkelijker. It’s cool to care!

Hanze Pro Deo Fonds

Volgens de Grondwet heeft iedereen recht op rechtsbijstand en maakt de wetgever regels voor rechtsbijstand aan minder draagkrachtigen. De Raad voor Rechtsbijstand regelt dat systeem en je kunt je daar als advocaat voor inschrijven.

Hanze advocaat was hier sinds jaar en dag bij aangesloten en op deze manier konden we veel mensen helpen die zich geen advocaat konden veroorloven. Het systeem werkte echter zo contra productief dat we besloten hebben een eigen alternatief op te zetten. Het Hanze Prodeo fonds.

Het fonds bestaat jaarlijks uit een bedrag van €25.000,- Heb je een arbeidsrechtelijk probleem en kun je geen advocaat betalen, dan kun je een beroep doen op het fonds. De juridische kosten worden uit het fonds voldaan, als deze niet op de andere partij kunnen worden verhaald. We houden het laagdrempelig en zo eenvoudig mogelijk. Er is geen reglement, de beoordeling is aan ons.

Vereniging Kinderkanker Nederland

De Vereniging Kinderkanker Nederland steunt gezinnen met een kind met kanker door middel van informatie, activiteiten, contactmogelijkheden en belangenbehartiging. De Vereniging Kinderkanker Nederland is mede-initiatiefnemer van het Prinses Máxima Centrum en heeft een belangrijk aandeel gehad in het ontwerp en de inrichting van het gebouw en de zorg.

De vereniging doet ongelofelijk belangrijk werk en we zijn er apetrots (en ontroerd) op dat we ze sinds 2021 met raad en daad terzijde mogen staan.

The Present Movement

Het is begonnen met een initiatief om vluchtelingen op Lesbos te helpen overleven en een perspectief op een betere toekomst te geven. Maar inmiddels is The Present veel meer. Zo is er sinds 2021 het #giveme5 initiatief om daklozen in Nederland vijf dagen onderdak in hotels te geven. Kijk hier de youtube.

We raken telkens weer super geïnspireerd van het werk dat Marnix Geus en The Present Movement doen. We weten soms niet goed hoe we zouden kunnen helpen, maar we troosten ons met de gedachte dat onze bijdrage heel welkom en goed besteed wordt.

Maatschappelijke betrokkenheid

Naast de bovenstaande initiatieven steunen jaarlijks ook een aantal organisaties met een kleinere bijdrage. Ieder jaar mag een medewerker daarvoor een organisatie of een project inbrengen. In de afgelopen jaren betrof het onder andere donaties aan de volgende organisaties: de stichting Apeltaartconcerten, Speelweide bij GGNET, Zorggroep De Wever, Vrienden van het UMCG, KwadrantgroepHospice Lotus in ZwolleStichting Doe Een Wens, Kinderboerderij de Beestenborg in GroningenNationaal Park De Wieden WeerribbenManege Onder de Linde.

Partner MVO Nederland

Hanze advocaat is partner van MVO Nederland en onderschrijft haar manifest. We hanteren de daarin beschreven visie op MVO als uitgangspunt voor onze bedrijfsbeslissingen en we onderschrijven de genoemde MVO-uitgangspunten.

Hallo ik ben William. Waar kan ik je mee helpen?

Kom je er even niet uit, of wil je direct geholpen worden bij een vraag. Neem gerust contact op, bel, mail of stuur mij een bericht via WhatsApp en ik zal je zo snel mogelijk helpen!