Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

Arbeidsrecht Zonder Zorgen®, het beste antwoord op al jouw juridische HR-vragen

Speciaal voor de Zorg

arbeidsrecht zonder zorgen

Arbeidsrecht Zonder Zorgen® is een compleet pakket aan arbeidsrechtelijke hulp waarvoor je jaarlijks een vast bedrag betaalt. Daarvoor krijg je iemand naast je die je álles mag vragen over de juridische kant van HR. Er is van alles inbegrepen: trainingen, hulp bij preventie-gesprekken, mediation, adviesuren, ontslagzaken en nog veel meer!

Zo’n pakket als dit is uniek in de zorg. De inhoud is namelijk helemaal op de zorg toegespitst. Want in de zorg werken dingen vaak anders dan in andere sectoren. Onze juristen weten dat. Zo weet je zeker dat je de hulp krijgt die je nodig hebt.

Arbeidsrecht Zonder Zorgen® bestaat onder meer uit:

Hanze Helpdesk

Wij weten alles van arbeidsrecht in de zorg. Het maakt niet uit of je nu in de Gehandicaptenzorg, GGZ, Ouderenzorg of Ziekenhuiszorg zit. Heb je een vraag of wil je even sparren? Bel dan met één van onze zorgjuristen. Samen bepaal je de volgende stappen.

Hanze Academy

Wij delen onze kennis graag met jou. Als lid kunnen jij en je medewerkers onbeperkt deelnemen aan de opleidingen van onze Academy. Zo houd je niet alleen de kennis op peil, maar worden jullie steeds beter in je vak!

HR docs check

Elke jaar checken we of HR overeenkomsten, protocollen en reglementen nog voldoen aan wet & regelgeving. En natuurlijk het beleid van de organisatie. Is er tussendoor een grote wijziging? Dan verwerken we die. Zonder extra kosten.

Ontslagdossiers

Afhankelijk van het soort abonnement je kiest, behandelen wij elk jaar één of meer ontslagdossiers. Tot en met de vso zijn de juridische kosten inbegrepen. Hoeveel tijd het ook kost.

Mediation

Mediation wordt steeds vaker gebruikt bij arbeidsconflicten. Één van onze drie mediators staat je bij tijdens het traject. Per traject heb je recht op 3 gesprekken.

Preventiegesprekken

Wij staan je bij wanneer een medewerker niet goed functioneert of arbeidsongeschikt raakt. In 95% van de gevallen is dat prima zonder juridische tussenkomst op te lossen. Wij gaan met jullie om tafel en samen maken we een concreet plan.

Hanze HR Modeldocumenten

Gebruik de honderden voorbeeldmodellen die we in onze databank heben. Heb je een detacheringsovereenkomst nodig? Een klachtenregistratieformulier? Eén mailtje is voldoende.

Regres Service

Heb je een medewerker die door een ongeval is uitgevallen? En is het ongeval veroorzaakt door de schuld van een ander? Dat kun je als werkgever je schade verhalen. En wij helpen daarbij.

Transitieclaims

Het mogelijk om de betaalde transitievergoeding aan zieke werknemers terug te vorderen. Wij helpen bij het doen van deze aanvraag.

En meer…

Direct antwoord op al je juridische HR vragen via onze Hanze Helpdesk, het behandelen van ontslagdossiers en een strippenkaart voor extra juridisch advies. Het zit er allemaal in. 

Veel gestelde vragen

Wanneer je inziet dat arbeidsrecht & ontslag net zo goed bij de bedrijfsvoering hoort als ziekte & verzuim. En dat je daarvoor een gespecialiseerde dienstverlener nodig hebt die de casuïstiek kan begeleiden, maar die ook zorgt voor de preventieve kant.

Download de brochure om te kijken of Arbeidsrecht Zonder Zorgen bij jullie past. Bellen met Frans Landstra kan natuurlijk ook: 06 – 16438192.

‘Korte lijnen en directe antwoorden.’ Dat is wat we als eerste antwoord terugkrijgen van onze klanten. Arbeidsrecht Zonder Zorgen® is er voor de HR-adviseur in de zorg. Om te sparren, te overleggen, te spiegelen en lastige juridische vragen te beantwoorden. Zo kun je op tijd bijsturen.

Je krijgt als het ware een jurist aan boord die je op elk moment kunt inschakelen. Zonder dat je daar weer een rekening voor gestuurd krijgt. Ook vergroot je je kennis van arbeidsrecht door mee te doen met onze trainingen en opleidingen. Daarnaast verzorgen wij ontslagdossiers en regresclaims.

En dat is nog niet alles. Arbeidsrecht Zonder Zorgen® levert nog meer op. Wat precies, dat lees je in de brochure.

Zoveel en zo vaak je maar wilt. We zitten klaar om je vragen te beantwoorden of te sparren over een lastige kwestie. Samen met de deelname aan de opleidingen van de Hanze Academy, ervaren klanten de Hanze Helpdesk als grootste meerwaarde van Arbeidsrecht Zonder Zorgen® . Je krijgt hele praktische antwoorden op lastige vragen.

Je krijgt een vast gezicht, één van onze zorgjuristen, die voor jou beschikbaar is. Heb je een vraag? Dan neem dan contact op met ‘jouw’ jurist. Voor casuïstiek of interventiegesprekken bel je ook met je eigen jurist.

Daarnaast kun je meedoen aan onze workshops, trainingen en opleidingen. We houden je op de hoogte van het aanbod.

Eens per jaar plannen we een scan van alle HR documenten en protocollen. Op managementniveau is er elk kwartaal een overleg over het gebruik van de diensten.

Er zijn verschillende pakketten, die onderling qua grootte verschillen. Wat je krijgt is dus afhankelijk van welke pakket je afneemt. Een compleet overzicht vind je in onze brochure. Download ‘m hier.

Geen antwoord is geen optie. Je krijg altijd een antwoord waar je verder mee kunt. Desnoods verwijzen we je door naar een concurrent. Bij vragen die niet over onze expertise gaan, geven we je een naam en nummer van iemand uit ons netwerk die je wel kan helpen.

Goede vraag. Grotere zorgorganisaties hebben regelmatig een eigen jurist, advocaat of bestuursecretaris. Meestal behandelt deze vooral het zorgrecht, ondernemingsrecht, medezeggenschapsrecht en vastgoed/huurrecht. Het arbeidsrecht blijft daarmee toch vaak bij HR.

Zelfs met een eigen arbeidsrechtjurist is Arbeidsrecht Zonder Zorgen® nog steeds een toegevoegde waarde. De vragen liggen dan meestal op een hoger juridisch niveau en er is meer behoefte om te sparren. En we hebben een groep van arbeidsjuristen uit de zorg met wie we opleidingen en intervisie organiseren.

Als de organisatie waar je werkt nog maar net bestaat of heel klein is, dan is dat goed mogelijk. Onderzoek toont alleen aan dat bij grotere ondernemingen (meer dan 300 medewerkers) elk jaar met 0,5% van de medewerkers iets aan de hand is. Iets waarbij er een advocaat moet worden ingeschakeld. Dat is gelukkig maar een heel klein percentage.

Stel dat jouw organisatie 1.000 medewerkers heeft, dan zou je gemiddeld 5 juridische dossiers per jaar moeten hebben. Is dat niet het geval? Dan is het goed uit te zoeken waar dat aan ligt. Het kan zijn dat men elkaar de hand boven het hoofd houdt. Of dat er veel wordt weggekeken.

Vaak wordt er alleen gekeken wat er in de afgelopen jaren aan juridische kosten is uitgegeven. Dat is niet eerlijk, omdat er vaak alleen bij casuïstiek gebruik van een advocaat wordt gemaakt. Je maakt veel meer kosten: denk aan de tijd die het vraagt. Niet alleen van HR maar ook op de werkvloer. Van het inwerken van nieuwe mensen tot het voeren van interventiegesprekken of het afhandelen van transitieclaims. Door vanaf nu bijtijds in te grijpen houden jullie tijd en energie over. En dat is heel wat waard.

In Arbeidsrecht Zonder Zorgen® zit ook een heel pakket trainingen en opleidingen. Allemaal erop gericht jullie zorgorganisatie en medewerkers nog beter te maken.

Wil je precies weten wat je moet investeren en wat je daarvoor terugkrijgt? Download dan onze brochure.

Van HR adviseurs wordt steeds vaker verwacht dat er ook kennis en kunde is over arbeidsrecht en ontslag. Terwijl er tijdens de opleidingen meestal niet veel arbeidsrechtvakken zijn. Of de kennis is fors gedateerd. Veel HR adviseurs zijn dan ook vooral ervaringsdeskundige. Juist daarom hebben we onze Hanze Academy opgericht. Allemaal trainingen gericht op arbeidsrecht in de zorg. Zo word je nóg beter in je werk.

Jaarlijks ontvang je één maand voor de nieuwe looptijd een factuur voor het gehele jaar.

De meest voorkomende arbeidsrechtelijke werkzaamheden zijn in de pakketten opgenomen. Soms zijn er werkzaamheden die niet vaak voorkomen en daarmee niet binnen het pakket vallen. Meestal gaat het dan om een grootschalig project, zoals een reorganisatie of harmonisatie van arbeidsvoorwaarden. Ook gerechtelijke procedures zitten niet in het pakket. Je krijgt in dit soort situaties wel flinke korting op ons uurtarief.

Soms kiest een organisatie voor het Light of Plus pakket, terwijl een groter pakket gezien de omvang van de organisatie meer op z’n plek is. Vergelijk het met een belbundel die niet goed is afgestemd op je belgebruik. Als later blijkt dat er meer nodig is, dan is er sprake van ‘meerwerk’.  Goed om te weten: we starten niet eerder met meerwerk voordat je duidelijk hebt wat het werk inhoudt en wat het gaat kosten.  Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Bij uitzondering, bijvoorbeeld om begrotingstechnische redenen, wordt de factuur wel eens in twee delen verzonden.

De initiële looptijd is 2 jaar. Daarna verlengen we steeds voor 1 jaar.

Hanze advocaat is in Nederland het enige arbeidsrechtkantoor wat zich helemaal richt op de zorg. Er is dan ook geen ander arbeidsrechtkantoor met meer kennis en ervaring van arbeidsrecht in de zorg. Trouwens, je vindt nergens zo’n uniek abonnement als Arbeidsrecht Zonder Zorgen!

Aan de hand van onze brochure kun je daar een inschatting van maken. Je kunt ook kijken naar hoeveel dossiers er de laatste jaren door advocaten is afgewikkeld en op basis daarvan je keus maken. Overleggen met Frans is ook een optie.

Ter vergelijking: organisaties tot 500 medewerkers nemen meestal het Light Pakket, tot 1.000 medewerkers het Plus Pakket en tot 2.000 medewerkers het Professional Pakket. Bij meer dan 2.000 medewerkers adviseren we het Perfect Pakket.

Meer weten? Download de brochure

In onze brochure staat precies hoe Arbeidsrecht Zonder Zorgen® werkt, wat de voordelen zijn en welke investering het vraagt. Vul je gegevens in en je ontvangt direct een e-mail met de brochure. 

Icoon
Icoon
Icoon

Deze zorgorganisaties hebben Arbeidsrecht Zonder Zorgen

Over Hanze advocaat

Wij weten alles van Arbeidsrecht in de Zorg. Al bijna 20 jaar doen we niet anders dan HR mensen in de zorg adviseren en begeleiden. Onze advocaten weten wat er in de zorg speelt, kennen het jargon en kunnen de Zorg Cao’s dromen. Meer dan 200 zorgorganisaties zijn klant bij Hanze, van Care tot Cure en van VVT, GGZ, GHZ, Jeugdzorg, Huisartsenzorg, Kraamzorg, Tandartszorg, Ambulancezorg tot Ziekenhuizen.

Regel het goed, regel het nú

Kies ook voor Arbeidsrecht Zonder Zorgen®. Neem contact op met Frans Landstra (06 – 16438192 / landstra@hanzeadvocaat.nl) of Ruth Soer (06-57147141 / soer@hanzeadvocaat.nl) en bespreek geheel vrijblijvend welke vorm bij jullie organisatie past.

Hallo ik ben Frans. Waar kan ik je mee helpen?

Kom je er even niet uit, of wil je direct geholpen worden bij een vraag. Neem gerust contact op. Bel, stuur mij een bericht via WhatsApp of vul het contactformulier in en ik zal je zo snel mogelijk helpen!