Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

Wat te doen bij een arbeidsconflict?

Het kan iedereen overkomen; een conflict met je werkgever, je leidinggevende of een collega. Een vervelende situatie waar je liever niet in zit. Meestal worden de conflicten op een nette manier opgelost. Dat is ook het beste. Helaas lukt dat niet altijd. En dan?

Praat met elkaar

Voorop staat het oplossen van het arbeidsconflict. Dit is van belang voor jezelf, maar ook voor jouw collega’s. Een arbeidsconflict kan de sfeer op de werkvloer bederven. Probeer te communiceren op een kalme en rustige manier zodat de situatie niet (verder) escaleert.  Het is van belang elkaar op een goede manier feedback te geven en de problemen aan te kaarten zonder te snel conclusies te trekken. Probeer je te verplaatsen in de ander. Het is van belang op zoek te gaan naar een win-win situatie.

Mediationtraject

Kom je er samen niet uit en lijkt een oplossing ver weg? Dan kan het soms helpen om een P&O’er, vetrouwenspersoon of een mediator in te schakelen. De mediator is een neutrale conflictbemiddelaar.

Verstoorde arbeidsverhouding? Schakel Hanze advocaat in.

Is de arbeidsrelatie zodanig verstoord en kan het conflict niet worden opgelost? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Uiteraard mag je ons ook in een eerder stadium bellen. We kunnen je op de achtergrond altijd adviseren en voorzien van informatie.

Meld je aan voor de Nieuwsbrief.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Icoon
Icoon