Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

Jaarlijks reiken we de Hanze Scriptieprijs uit aan de beste arbeidsrechtelijke scriptie van dat jaar. Doe je ook mee?

Waarom doen we het?

Hanze advocaat is een advocatenkantoor gespecialiseerd in arbeidsrecht, met een branchefocus op Zorg & Welzijn. Met de Hanze Scriptieprijs willen we het schrijven van arbeidsrechtelijke scripties stimuleren en naar een hoger niveau brengen. Daarnaast wil Hanze advocaat studenten een podium geven om hun scripties onder de aandacht van een groter publiek te brengen.

Welke scripties komen in aanmerking?

  • Alle arbeidsrechtelijke masterscripties die na 1 september 2023 bij een Nederlandse Universiteit zijn ingeleverd, met een eindcijfer van een 7,5 of hoger.
  • De scriptie is uiterlijk 15 september 2024 bij ons ingediend via secretariaat@hanzeadvocaat.nl.

Winnaars Hanze Scriptieprijs 2022/2023

Woensdag 25 oktober 2023 was de finale van de eerste Hanze Scriptieprijs. Vanuit de samenwerkende universiteiten van Groningen, Utrecht en Rotterdam kwamen de inzendingen en met 3 finalisten was het nog lang geen gelopen race. Uiteindelijk ging Theo Post van de Erasmus Universiteit Rotterdam met de winst naar huis.

Zijn scriptie ging over de vraag of het juridisch correct is om bonussen te geven aan deeltijders in de zorg om ze zo te verleiden meer uren te gaan werken. Super interessant en relevant voor de zorg!

De tweede prijs werd gewonnen door Karin van Swam, ook van de Erasmus Universiteit met haar scriptie over “Gezagscriterium 2.0” wat superrelevant is in de discussie over de ZZP-ers in de zorg. De derde prijs was voor Celine Martijn van de Rijksuniversiteit Groningen met een scriptie over de vraag of het wetsvoorstel Wet Werken waar je Wilt iets toevoegt aan de bestaande (on)mogelijkheden.

Reglement Hanze advocaat Scriptieprijs

Ronde 1 – inhoudelijke beoordeling scriptie

We kijken onder andere naar de volgende punten:

 • actualiteit van het onderwerp en relevantie voor de praktijk. Als de scriptie specifiek relevant is voor de sector Zorg & Welzijn, dan is dat heel mooi (pré), maar geen hard vereiste.
 • inhoudelijke kwaliteit (o.a. kritische benadering, originaliteit, wijze waarop literatuur en rechtspraak zijn verwerkt etc.)
 • schrijfstijl en leesbaarheid
 • opmaak en taalvaardigheid

Ronde 2 – presentatie en beantwoorden vragen

Naast de inhoud, is het ook van belang hoe jij je scriptie presenteert. Kom je door de eerste ronde, dan nodigen we je uit om je scriptie te komen presenteren en vragen te beantwoorden.

Jury Hanze Scriptieprijs

De jury bestaat uit een drietal advocaten van Hanze advocaat. De jury beoordeelt je scriptie in beide rondes en komt vervolgens met een eindoordeel.  Daarnaast beslist de jury, in alle gevallen waarin het scriptie reglement niet voorziet.

En natuurlijk is er iets te winnen!

  • Uiteraard volgt er een feestelijke finale en prijsuitreiking.
  • Heb je gewonnen, dan ontvang je een geldbedrag van maar liefst €750. De tweede prijs is €400 en de derde prijs is €200.
  • De finalisten mogen daarnaast een artikel over hun scriptie schrijven voor op de site van Hanze advocaat. Jouw artikel wordt ook meegenomen in de nieuwsbrief en er komt een vermelding op onze LinkedIn-pagina.
  • De winnaar krijgt de mogelijkheid om drie maanden stage te lopen bij Hanze advocaat.

Hoe gaat het aanmeldingsproces?

  • Stuur je volledige masterscriptie met beoordeling vóór 15 september 2024 naar secretariaat@hanzeadvocaat.nl onder vermelding van ‘Hanze advocaat Scriptieprijs’.
  • Je krijgt van ons per mail een ontvangstbevestiging en uitleg van het verdere verloop van het proces.
Ruth Soer-Welleweerd | Hanze advocaat
Ruth Soer-Welleweerd | Hanze advocaat

Hallo ik ben Ruth. Waar kan ik je mee helpen?

Heb je een vraag, bel of WhatsApp me dan gerust. Of plan zelf een belafspraak in, dat kan ook.