Met een waterdichte vaststellingsovereenkomst, weet je zeker dat het goed zit

Een ontslag met wederzijds goedvinden wordt vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Dit document heeft verstrekkende gevolgen. Laat hem daarom controleren door Hanze advocaat. In de vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst worden namelijk de afspraken vastgelegd over de beëindiging van het arbeidscontract.  Zoals de einddatum, ontslagvergoeding, het concurrentiebeding, uitbetaling van de vakantiedagen, al dan niet vrijgesteld worden van werkzaamheden, het inleveren van bedrijfseigendommen en het veilig stellen van de WW-uitkering.

 

Lees meer
_dsf3741

Het was geweldig om te zien hoe mijn zaak is aangepakt.

Rob: “Hanze advocaat heeft me geweldig geholpen door me de juiste dingen in te fluisteren...

Lees verder

 Als je werkgever je er zomaar uit wil gooien, zonder dossier en zonder ontslagvergoeding, dan kun je wel een advocaat gebruiken. Dat realiseerde Rob Joosten zich ook. Daarom zocht hij snel contact met Hanze advocaat. Na een 1e gesprek met William wist Rob: deze man moet ik hebben! Lees in bovenstaande case hoe William samen met Rob aan de slag is gegaan. 

Een vaststellingsovereenkomst sluiten is een relatief goede manier om afscheid van elkaar te nemen als werkgever en werknemer. Je stemt in met je ontslag, dus is het belangrijk dat de voorwaarden goed worden uitonderhandeld. Er moet recht worden gedaan aan jouw belangen als werknemer. Je hoeft niet akkoord te gaan. Wanneer je het oneens bent met je ontslag of als de voorwaarden slecht zijn, dan kun je het ontslag aanvechten of met de werkgever in onderhandeling gaan.

Annelies vertelt over een vaststellingsovereenkomst

Wat is een vaststellingsovereenkomst?

Heb je met je werkgever een akkoord bereikt over de voorwaarden van je ontslag? Dan moeten de afspraken nog in een overeenkomst worden gezet. Dit heet een vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst. Meestal doet de werkgever een eerste voorstel. Laat deze overeenkomst door Hanze advocaat controleren of de afspraken volledig en correct zijn weergegeven, en of je WW-rechten zijn veiliggesteld.

Vaststellingsovereenkomst, doen of niet doen?

“Als het goed wordt uitonderhandeld, dan is het sluiten van een vaststellingsovereenkomst een goede manier om afscheid van elkaar te nemen. Daarbij dient dan natuurlijk ook recht gedaan te worden aan de belangen van de werknemer.”

Vandaag nog advies? Dat kan!

‘Vaak wordt een werknemer maar een hele korte termijn gegund om te laten weten of hij/zij wil instemmen met de vaststellingsovereenkomst. Meestal is de haast onterecht en enkel bedoeld om je onder druk te zetten. Toch zijn we er volledig op ingericht om je op hele korte termijn te adviseren. En als het echt nodig is, dan kan het vandaag nog.’

Bekijk hier de mogelijkheden hoe Hanze advocaat jou kan helpen met een vaststellingsovereenkomst. 

Voorwaarden vaststellingsovereenkomst

In een vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst worden de afspraken vastgelegd over de beëindiging van je arbeidscontract.

In de vaststellingsovereenkomst staan onder meer afspraken over:

  • De einddatum van het contract
  • De hoogte van de ontslagvergoeding, lees meer
  • De werking van het eventuele concurrentiebeding, lees meer
  • Uitbetaling van vakantiedagen
  • Het al dan niet vrijgesteld worden van werkzaamheden
  • Het inleveren van bedrijfseigendommen
  • Het veiligstellen van de WW-uitkering, lees meer

Vaststellingsovereenkomst accepteren of niet?

Een vaststellingsovereenkomst heeft verstrekkende gevolgen voor de arbeidsovereenkomst. Laat daarom de specialisten van Hanze advocaat controleren of de overeenkomst juridisch correct is opgesteld, of er recht wordt gedaan aan jouw belangen en of je WW-rechten zijn veiliggesteld. We controleren de vaststellingsovereenkomst op 25 punten en je krijgt altijd binnen 48 uur advies.

‘Onze inzet: zo snel mogelijk een acceptabele oplossing vinden voor beide partijen.’

Als werknemer krijg je vaak maar kort de tijd om te beslissen of je instemt met de overeenkomst. Vaak is de haast van de werkgever onterecht en puur bedoeld om de werknemer te dwingen tot ondertekening. Hanze advocaat is er volledig op ingericht om je op heel korte termijn te adviseren.

Ga je niet akkoord met de vaststellingsovereenkomst, schakel dan een advocaat in. Met onze juridische ondersteuning zorgen we dat er zo snel mogelijk een voor beide partijen acceptabele oplossing ligt. Dan kun jij je energie weer volledig richten op de toekomst.

Hi, mijn naam is William. Waar kan ik je mee helpen?

Kom je er even niet uit, of wil je direct geholpen worden bij een vraag. Neem gerust contact op, bel, mail of stuur mij een bericht via WhatsApp en ik zal je zo snel mogelijk helpen!