Een ontslag met wederzijds goedvinden wordt vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst.
Dit document heeft verstrekkende gevolgen. Laat hem daarom controleren door Hanze advocaat. In de vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst worden namelijk de afspraken vastgelegd over de beëindiging van het arbeidscontract.  Zoals de einddatum, ontslagvergoeding, het concurrentiebeding, uitbetaling van de vakantiedagen, al dan niet vrijgesteld worden van werkzaamheden, het inleveren van bedrijfseigendommen en het veilig stellen van de WW-uitkering.

 

Lees meer
_dsf3741

Het was geweldig om te zien hoe mijn zaak is aangepakt.

Rob: “Hanze advocaat heeft me geweldig geholpen door me de juiste dingen in te fluisteren...

Lees verder

 

Een vaststellingsovereenkomst sluiten is een relatief goede manier om afscheid van elkaar te nemen als werkgever en werknemer. Je stemt in met je ontslag, dus is het belangrijk dat de voorwaarden goed worden uitonderhandeld. Er moet recht worden gedaan aan jouw belangen als werknemer. Je hoeft niet akkoord te gaan. Wanneer je het oneens bent met je ontslag of als de voorwaarden slecht zijn, dan kun je het ontslag aanvechten of met de werkgever in onderhandeling gaan.

Wat is een vaststellingsovereenkomst?

Heb je met je werkgever een akkoord bereikt over de voorwaarden van je ontslag? Dan moeten de afspraken nog in een overeenkomst worden gezet. Dit heet een vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst. Meestal doet de werkgever een eerste voorstel. Laat deze overeenkomst door Hanze advocaat controleren of de afspraken volledig en correct zijn weergegeven, en of je WW-rechten zijn veiliggesteld.

Vaststellingsovereenkomst, doen of niet doen?

“Als het goed wordt uitonderhandeld, dan is het sluiten van een vaststellingsovereenkomst een goede manier om afscheid van elkaar te nemen. Daarbij dient dan natuurlijk ook recht gedaan te worden aan de belangen van de werknemer.”

Vandaag nog advies? Dat kan!

‘Vaak wordt een werknemer maar een hele korte termijn gegund om te laten weten of hij/zij wil instemmen met de vaststellingsovereenkomst. Meestal is de haast onterecht en enkel bedoeld om je onder druk te zetten. Toch zijn we er volledig op ingericht om je op hele korte termijn te adviseren. En als het echt nodig is, dan kan het vandaag nog.’ Kijk hier wat de mogelijkheden zijn.

‘Een goede vaststellingsovereenkomst doet recht aan de belangen van werknemer & werkgever.’

Voorwaarden vaststellingsovereenkomst

In een vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst worden de afspraken vastgelegd over de beëindiging van je arbeidscontract.

In de vaststellingsovereenkomst staan onder meer afspraken over:

Vaststellingsovereenkomst accepteren of niet?

Een vaststellingsovereenkomst heeft verstrekkende gevolgen voor de arbeidsovereenkomst. Laat daarom de specialisten van Hanze advocaat controleren of de overeenkomst juridisch correct is opgesteld, of er recht wordt gedaan aan jouw belangen en of je WW-rechten zijn veiliggesteld. We controleren de vaststellingsovereenkomst op 25 punten en je krijgt altijd binnen 48 uur advies.

‘Onze inzet: zo snel mogelijk een acceptabele oplossing vinden voor beide partijen.’

Als werknemer krijg je vaak maar kort de tijd om te beslissen of je instemt met de overeenkomst. Vaak is de haast van de werkgever onterecht en puur bedoeld om de werknemer te dwingen tot ondertekening. Hanze advocaat is er volledig op ingericht om je op heel korte termijn te adviseren.

Ga je niet akkoord met de vaststellingsovereenkomst, schakel dan een advocaat in. Met onze juridische ondersteuning zorgen we dat er zo snel mogelijk een voor beide partijen acceptabele oplossing ligt. Dan kun jij je energie weer volledig richten op de toekomst.

Heb je een vraag?

Is iets niet duidelijk of kun je de gewenste informatie niet vinden? Stel dan hier je vraag.

Icoon
Icoon
Icoon
Icoon

Hanze advocaat vind
je op deze locaties

locaties