Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

Opzegtermijn vaststellingsovereenkomst

Heb jij een arbeidsovereenkomst afgesloten? Dan is daar ook een opzegtermijn van toepassing. Toch is niet iedereen zich daarvan bewust en is het soms onduidelijk wat een opzegtermijn precies inhoudt. Daarnaast is het van belang dat de opzegtermijn bij een vaststellingsovereenkomst in acht wordt genomen. Op deze pagina vind je meer informatie over de opzegtermijn bij een vaststellingsovereenkomst en wat Hanze advocaat daarin allemaal voor jou kan betekenen. Lees dus snel verder!

Hoe lang is de opzegtermijn die in een vaststellingsovereenkomst wordt opgenomen?

Als jij via een vaststellingsovereenkomst met je werkgever met wederzijds goedvinden uit elkaar gaat (dus dat je in overleg met je werkgever het dienstverband beëindigd), geldt er op zich geen opzegtermijn. Dit betekent dat je samen met je baas mag overleggen wanneer je stopt. Of dat al de volgende dag is, of die week er op; dat is helemaal aan jou. De opzegtermijn bij een vaststellingsovereenkomst heeft dus voor het moment van stoppen niet veel waarde.

Voorkom gedoe en schakel een arbeidsrechtjurist in. Laat je gratis en vrijblijvend adviseren over jouw situatie!

vaststellingsovereenkomst bij ziekte

Wat zijn de gevolgen van het niet in acht nemen van een opzegtermijn bij een vso?

Bij een vaststellingsovereenkomst moet je toch rekening houden met de opzegtermijn. Wil je bijvoorbeeld na het opzeggen wel recht houden op een WW-uitkering? Dan is het noodzakelijk om je aan de opzegtermijn te houden. Het UWV keert namelijk geen WW-uitkering uit over de periode dat de opzegtermijn van de werkgever loopt. Zelfs als hij niet in acht wordt genomen. Dit wordt ook wel het fictieve opzegtermijn genoemd. Bij het UWV nemen ze dit in acht vanaf het moment waarop de werknemer en werkgever een akkoord hebben bereikt over alle voorwaarden. Hier valt ook het beëindigen van het dienstverband onder.

Wanneer je het opzegtermijn dan niet volledig in acht neemt, heb je pas recht op een WW-uitkering nadat het termijn voorbij is. Het kan dan voorkomen dat je mogelijk een bepaalde periode zonder inkomsten zit. Hierdoor wordt vrijwel altijd de opzegtermijn zoals die in je arbeidsovereenkomst staat bij een vaststellingsovereenkomst in acht genomen en nageleefd.

Hanze advocaat adviseert jou graag verder

Wil jij graag meer weten over de opzegtermijn van een vaststellingsovereenkomst? Dan helpt Hanze advocaat jou graag verder! Bij ons profiteer je namelijk van specialisten die al meer dan duizenden werknemers hebben geholpen en bijgestaan. In 95% van de zaken konden we dit oplossen zonder dat er juridische procedures bij de rechter plaatsvonden.

Voor het in acht nemen van de opzegtermijn bij een vaststellingsovereenkomst kun je ons gerust bellen of een teamsafspraak inplannen. Ook helpen we je graag verder op ons kantoor in Groningen en Zwolle. We zijn dus altijd bij jou in de buurt!

Vragen?

Wil jij nu al één van onze adviseurs spreken over de opzegtermijn bij een vaststellingsovereenkomst? Bel ons dan gerust op 085 – 27 33 586, vul ons online contactformulier in of stuur een Whatsapp naar 06 – 51 09 04 60. Dan adviseren we je zo snel mogelijk!

Hallo ik ben William. Waar kan ik je mee helpen?

Kom je er even niet uit, of wil je direct geholpen worden bij een vraag. Neem gerust contact op, bel, mail of stuur mij een bericht via WhatsApp en ik zal je zo snel mogelijk helpen!