Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

Als de arbeidsovereenkomst op initiatief van de werkgever wordt beëindigd heeft de werknemer bijna altijd recht op een ontslagvergoeding. De transitievergoeding.

Altijd recht op de transitievergoeding

Werknemers hebben zo goed als altijd recht op de transitievergoeding indien het contract wordt beëindigd met tussenkomst van de kantonrechter of het UWV. Ook na een tijdelijk contract wat automatisch afloopt en niet wordt verlengd, hebben werknemers recht op een transitievergoeding.

Vaststellingsovereenkomst? Onderhandel over de transitievergoeding!

Bij de beëindiging van het contract met wederzijds goedvinden bestaat niet automatisch recht op een transitievergoeding. Partijen mogen zelf bepalen of en zo ja, hoe hoog een eventuele ontslagvergoeding moet zijn. Hoewel de transitievergoeding meestal als uitgangspunt wordt genomen, is het in de onderhandelingen zeker nog mogelijk om hoger of lager uit te komen. Werknemers zullen niet snel akkoord gaan met een vergoeding lager dan de transitievergoeding. Bovendien zullen werkgevers die een procedure willen vermijden bij het UWV of de kantonrechter sneller instemmen met een hogere ontslagvergoeding.

Lees meer

Lees verder

Geen overeenstemming?

Komen jullie er samen niet uit? Dan is het de kantonrechter die uiteindelijk bepaalt wat de hoogte van de ontslagvergoeding zal zijn. Dit doet de kantonrechter aan de hand van de wettelijke formule. Hiervan mag niet worden afgeweken. De kantonrechter kan naast de transitievergoeding in uitzonderlijke gevallen nog wel een billijke vergoeding toekennen. Er moet dan wel sprake zijn van ernstig verwijtbaar handelen of nalaten aan de kant van de werkgever.

Vaststellingsovereenkomst ontvangen?

Laat deze dan door ons beoordelen. We beoordelen of de vaststellingsovereenkomst WW-proof is en of deze volgens de regels is opgesteld. In de meeste gevallen betaalt de werkgever onze kosten. Neem contact op als je de vaststellingsovereenkomst wil laten controleren of als je een vraag hebt.

 

Hallo ik ben William. Waar kan ik je mee helpen?

Kom je er even niet uit, of wil je direct geholpen worden bij een vraag. Neem gerust contact op, bel, mail of stuur mij een bericht via WhatsApp en ik zal je zo snel mogelijk helpen!