Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

Vaststellingsovereenkomst bij burn out

Wanneer er sprake is van een burnout, kan het goed voorkomen dat de samenwerking met je werk ook tijdelijk vastloopt. Wanneer het helemaal niet meer samen gaat, kan het sluiten van een vaststellingsovereenkomst bij burn out een oplossing zijn. Maar wees hier heel voorzichtig mee, want je recht op Ziektewet en/of WW staat op het spel.

Hanze advocaat helpt jou graag verder met dit proces en begeleid je daarin persoonlijk verder. Ben je benieuwd hoe we jou verder kunnen helpen bij een vaststellingsovereenkomst bij een burn out? Lees dan snel verder!

Hoe WW-veilig is een vaststellingsovereenkomst bij burn out?

Zit je in een burn out en wil je je arbeidsovereenkomst beëindigen? Dan is het niet altijd verstandig om dit met een vaststellingsovereenkomst te doen. Je hebt namelijk in beginsel geen recht op een Ziektewetuitkering of WW-uitkering als je op de afgesproken einddatum van jouw arbeidsovereenkomst nog steeds niet hersteld bent. Maar het sluiten van een vaststellingsovereenkomst kan in sommige gevallen ook wél een verstandig besluit zijn.

Voorkom gedoe en schakel een arbeidsrechtjurist in. Laat je gratis en vrijblijvend adviseren over jouw situatie!

Wanneer is een vaststellingsovereenkomst bij een burn out dan wel een verstandig besluit?

Een burn out hangt vaak samen met een te hoge werkdruk. Ook verstoorde relaties op het werk kunnen invloed hebben op jouw mentale gezondheid op de werkvloer. Het verbreken van een werkrelatie kan daarin een oplossing zijn. De kans is aanwezig dat je hierdoor sneller hersteld. Wanneer je voor deze optie gaat, kun je ervoor kiezen een vaststellingsovereenkomst te sluiten.

Dit raden we echter alleen aan wanneer je ervan overtuigd bent dat je binnen afzienbare tijd weer volledig hersteld zal zijn op het moment dat de werkrelatie wordt verbroken. In de vaststellingsovereenkomst bij een burn out wordt ook de einddatum van de arbeidsovereenkomst meegenomen worden. Deze laten we overeenkomen met de datum dat je verwacht weer volledig hersteld te zijn. Dan kan de burn out vaststellingsovereenkomst WW-veilig zijn. Heb je daar nog vragen of onduidelijkheden over? Onze juristen helpen je daar graag verder mee!

De ontslagvergoeding bij een burn out

De ontslagvergoeding bij een vaststellingsovereenkomst is vrij onderhandelbaar. Ook in de situatie van een burn out. Werknemer en werkgever mogen zelf afspraken maken en deze vastleggen in de vaststellingsovereenkomst. Ze hoeven zich dus niet te houden aan de wettelijke regels die gelden bij een transitievergoeding. Het kan dus voorkomen dat het afgesproken bedrag hoger of lager ligt, afhankelijk van de onderhandelingen.

Vaststellingsovereenkomst bij burn out sluiten met behulp van Hanze advocaat

Heb jij een burnout en heeft je werkgever je een vaststellingsovereenkomst toegestuurd? Vind jij het lastig om te bepalen of de vaststellingsovereenkomst aan de juiste voorwaarden voldoet? Dan kijken de juristen van Hanze advocaat graag met jou mee!

 

Hallo ik ben William. Waar kan ik je mee helpen?

Heb je vragen of onduidelijkheden over de vaststellingsovereenkomst bij een burn out die je liever direct beantwoord wil hebben? Bel of stuur een Whatsapp. Wij kunnen je gelijk verder helpen!