Opleiden in de zorg: dit moet je weten

In de zorg werken heel veel leerlingen. Als stagiair of als betaalde kracht in opleiding. Al deze leerlingen zijn de toekomst van onze zorg. En daar moet je goed voor zorgen.

Dat begint met weten wat de regels zijn. Bijvoorbeeld rond rechten en plichten. Die zijn bij een stageovereenkomst weer anders dan bij een leer-arbeidsovereenkomst. Of over functioneren; want wat als een leerling niet goed werkt? Of ziek wordt? Wat doe je dan?

Resultaat

Na het volgen van de masterclass weet je exact hoe je om moet gaan met de diverse leerlingen. Je weet wat de regels zijn en waar de verschillen zitten. Je leert ook welke financiële aspecten er gelden (transitievergoeding, studiekosten) en hoe je netjes afscheid neemt van een leerling.

Inschrijven

Onderaan deze pagina vind je een inschrijfformulier. Vul dit in om je aan te melden. Je krijgt van ons een bevestiging in je mail.

Inhoud

Vragen waar je onder meer antwoord op krijgt zijn:

 • Welke leervormen zijn er en wat zijn de verschillen? Wat zegt onze cao hierover?
 • Wat is een leer-arbeidsovereenkomst?
 • Voor welke duur moet ik de leer-arbeidsovereenkomst sluiten? Voor de duur van de opleiding? Of met een einddatum? Wat is slim om te doen?
 • Kan ik afspreken dat de leerling de kosten van de opleiding terugbetaalt als hij eerder stopt met de opleiding? Of als hij vlak na afronding van de opleiding zijn arbeidsovereenkomst opzegt?
 • Wanneer moet ik de transitievergoeding betalen aan een leerling? Zijn er nog uitzonderingen?
 • Heeft een leerling recht op een baan voor de functie waarvoor hij is opgeleid?
 • Wanneer een leerling niet goed functioneert, kan ik dan de overeenkomst beëindigen? Of heb ik daarvoor toestemming nodig van de kantonrechter?
 • Hoe zit het met een ontbindende voorwaarde? Kan ik daarmee regelen dat de leer-arbeidsovereenkomst automatisch eindigt wanneer de leerling niet goed presteert?
 • En wat gebeurt er als de leerling ziek wordt? Geldt er dan een re-integratieverplichting en zo ja in welke functie dan?
 • Hoe stel ik de leer-arbeidsovereenkomst zó op dat ik val onder de uitzondering van de regels voor de hoge WW-premie? Zodat ik een lage WW-premie afdraag?

Hanze Academy Unlimited: onbeperkt trainingen volgen 

Met Hanze Academy Unlimited volg je voor een vast bedrag per jaar alle opleidingen, webinars en masterclasses die je maar wilt. Geen kleine lettertjes, geen uitgesloten opleidingen. Lees hier hoe dat werkt.

Voor wie

Je bent werkzaam in de zorg. Als medewerker HR, HR-adviseurs of hoofd HR. Werk je niet in HR, maar heb je wel veel te maken met HR-gerelateerde zaken? Ook dan is dit een interessante masterclass voor je.

Wanneer

De masterclass wordt gehouden op:

 • dinsdag 30 november a.s. van 09:30 – 12:30 uur in Zwolle
 • en op vrijdag 8 april a.s. van 09:30 – 12:30 uur in Zwolle

Kosten

Deelname aan de masterclass kost 395,- exclusief btw.

Neem je een collega mee? Leuk! Elke volgende deelnemer van dezelfde organisatie ontvangt 10% korting. Hebben jullie Arbeidsrecht Zonder Zorgen®? Dan is deelname vaak gratis.

Annuleren

Tot 4 weken van tevoren mag je je kosteloos afmelden. Daarna betaal je 50% van de kosten. Meld je tot 2 weken van tevoren af? Dan betaal je alle kosten. Goed om te weten: als je niet kunt, mag er altijd een collega voor jou in de plaats meedoen.

Incompany

De Masterclass organiseren we ook incompany. De training wordt dan afgestemd op jullie organisatie en de vragen die jullie hebben. Meer weten? Neem contact met ons op!

Vragen

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. Bel 038 2050005 of mail naar info@hanzeadvocaat.nl


Terug naar het overzicht

Aanmelden voor de masterclass?

Leuk! Vul hieronder je gegevens in en wij bevestigen je deelname.

Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon
Icoon