Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

Horizon begeleiding is als jeugdzorgorganisatie voornamelijk actief in Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel. Irene Haan begon er in 2015 als HR medewerker, om in 2018 door te groeien naar de rol van HR adviseur. Sinds mei 2023 is zij er HR Manager. Horizon begeleiding werkt al zo’n 10 jaar samen met Hanze advocaat. Sinds 2019 maken zij gebruik van Arbeidsrecht Zonder Zorgen®. We vroegen Irene hoe de samenwerking bevalt.

 

Groeiende organisatie

Toen Irene in 2015 startte bij Horizon begeleiding had de organisatie ongeveer 30 medewerkers. In die tijd belde zij af en toe met Hanze. Maar naarmate de organisatie groeide had Irene steeds vaker vragen over het arbeidsrecht.

Irene: “In die tijd deed ik alles alleen. De berichtgeving over wetten en regels komt vaak van alle kanten, en online vind je zoveel verschillende meningen. Ik vond het prettig om één bron te hebben, die ik altijd kon bellen als het nodig was en waarvan ik zeker wist dat het dan ook klopte. Omdat Hanze met Arbeidsrecht Zonder Zorgen een telefonische helpdesk, een Academy én een strippenkaart voor juridische adviesuren bood, was dat echt een uitkomst.

Irene en haar collega maken dan ook regelmatig gebruik van de juridische helpdesk. “Het is gewoon erg fijn dat je altijd kunt bellen met vragen” aldus Irene. “We kunnen altijd bij ze terecht, ik voel geen enkele schroom om ze te bellen.


“Ik vind het prettig om één bron te hebben, die ik altijd kan bellen als het nodig is en waarvan ik zeker weet dat het dan ook klopt. Omdat Hanze met Arbeidsrecht Zonder Zorgen een telefonische helpdesk, een Academy én een strippenkaart voor juridische advies-uren biedt, is dat echt een uitkomst.


Overzicht

Horizon begeleiding laat ook regelmatig controleren of bepaalde juridische documenten, zoals een arbeidsovereenkomst of VSO juridisch klopt. Ook maken zij gebruik van de jaarlijkse HR-documentencheck die in het pakket zit. En dit najaar volgde Irene’s collega de driedaagse opleiding ‘Arbeidsrecht in de zorg’ bij de Hanze Academy.

Toch maakt Irene nog geen gebruik van alle mogelijkheden die Arbeidsrecht zonder zorgen biedt. Irene: “We krijgen periodiek een overzicht, waarbij we de stand van zaken bespreken. Ik denk dan altijd dat we er toch nog niet alles uithalen wat erin zit. Zo hebben we bijvoorbeeld nog geen dossiers bij ze neergelegd. Maar dat komt ook omdat we die gewoonweg nog niet hebben gehad. Ook voor interventies hebben we ze nog niet ingezet. We hebben gelukkig weinig problemen met onze medewerkers. Maar het is fijn om te weten dat dit in het pakket zit en dat je dan terechtkunt bij iemand die je organisatie al goed kent. Dus op het moment dat het nodig is zal ik daar zeker gebruik van maken.”

Typisch Hanze?

Als Irene Hanze in een aantal steekwoorden zou moeten typeren, noemt ze als eerste ‘toegankelijk’ en ‘meedenken’. Irene: “Maar dat komt misschien ook wel omdat de organisatie van Hanze net zo is ingericht als Horizon. Hanze is ook een platte organisatie, met weinig hiërarchie. Als ik wel eens iets voorbij zie komen denk ik altijd ‘Wat een leuk en gezellig team, het is gewoon één!’ Ik denk dat het mede daarom zo goed matcht.

Terug naar alle cases

Hallo ik ben William. Waar kan ik je mee helpen?

Kom je er even niet uit, of wil je direct geholpen worden bij een vraag. Neem gerust contact op, bel, mail of stuur mij een bericht via WhatsApp en ik zal je zo snel mogelijk helpen!