Elke werkdag van 08:30 tot 18:00 beschikbaar

Bel ons  085 - 27 33 586
Bel ons Bel de Werkgevers Helpdesk

Als organisatie voor VVT heeft Oosterlengte met bijna 2.000 medewerkers een stevige basis in Oost-Groningen. De organisatie verleent zorg en passende ondersteuning bij mensen thuis en op 11 verpleeglocaties. Daarnaast heeft Oosterlengte een eigen maaltijdservice voor de bewoners op locatie en voor mensen in de regio. Na een lange loopbaan in het bankwezen is Marcel Wehkamp er sinds mei 2019 werkzaam als teamleider HR. Zijn team maakt sinds 2020 gebruik van Hanze’s Arbeidsrecht Zonder Zorgen®. In dit interview vertelt Marcel hoe deze samenwerking bevalt.

De juiste stappen

“We zijn een grote werkgever in Oost-Groningen,”, trapt Marcel het interview af. “Dit betekent dat we tegen allerlei arbeidsrechtelijke vraagstukken aanlopen. Uiteraard hebben we te maken met de in-, door- en uitstroom van medewerkers, maar ook met verzuim. In mijn team zitten daarom, naast reguliere HR-adviseurs, ook re-integratie adviseurs en een arbo-adviseur.”

Voor juridisch advies over individuele dossiers klopte Marcel een aantal jaar geleden bij Hanze aan. “Als een medewerker niet goed functioneert of er een conflict is ontstaan, kom je soms tot de conclusie dat het beter is om uit elkaar te gaan. Dat zijn gevoelige zaken, die vaak heel impactvol zijn voor de betrokken medewerkers. Je wilt dan alles zo zorgvuldig mogelijk doen en ook in juridische zin de juiste stappen zetten. Daarvoor hebben we de hulp ingeroepen van Hanze.”


“Onze samenwerking met Hanze is precies wat je van een partnership verwacht. De lijntjes zijn kort, ze reageren vlot en denken met ons mee. Daarbij gaan ze vaak verder dan wat wij van ze vragen.


Partnership

Al direct bij de start van de samenwerking maakte Oosterlengte de keuze voor het abonnement op Arbeidsrecht Zonder Zorgen. Marcel: “Naast de dossiers waarover je wilt kunnen schakelen, hebben we soms ook behoefte aan scholing, of aan tips en advies. Zoals vorig jaar zomer, toen de contracten moesten worden aangepast naar aanleiding van nieuwe wetgeving. Dan is het handig als je even een lijntje uit kunt gooien naar Hanze.”

Tussen Oosterlengte en Hanze is volgens Marcel al snel een partnership ontstaan. “Ik heb bij Hanze echt het gevoel van samenwerken. Het is prettig om een vast aanspreekpunt te hebben, waarmee je een vertrouwensband hebt opgebouwd en waar je snel mee kunt schakelen.

Typisch Hanze?

Als we Marcel vragen in welke drie woorden hij de dienstverlening van Hanze zou omschrijven, antwoordt hij: “Prettig, professioneel en actief meedenkend. Daarbij valt op dat ze ook buiten de gebaande paden denken. En dus verder gaan dan wat wij van ze vragen. Als een concreet dossier bijvoorbeeld aanleiding geeft om een protocol te maken of te herzien, leveren ze daarvoor ook het concept aan. Ook dat is weer dat partnership, en dat is heel prettig.

Terug naar alle cases

Hallo ik ben William. Waar kan ik je mee helpen?

Kom je er even niet uit, of wil je direct geholpen worden bij een vraag. Neem gerust contact op, bel, mail of stuur mij een bericht via WhatsApp en ik zal je zo snel mogelijk helpen!